Scandal în centrul Câmpinei. Mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliției

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE, sâmbătă, ora 23 - Cei doi bărbați au fost prezentați instanței, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 
UPDATE, sâmbătă, ora 13 - IJP Prahova a precizat că cei doi sunt cercetăți pentru sâvârșirea infracțiunilor de distrugere, ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.
UPDATE, sâmbătă, ora 11 - Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii câmpineni. În cursul zilei de sâmbătă, vor fi conduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unde este posibil să se propună arestarea preveentivă sau o altă măsură.
UPDATE, vineri, ora 23 - Scandalul a avut loc chiar pe Bulevardul Carol I, undeva între Ceas și Casa Cărții. Două persoane au fost conduse la sediul Poliției, ambele având antecedente penale.
În această seară, în jurul orei 19.40, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați despre faptul că în centrul localității mai multe persoanele tulbură ordinea și liniștea publică. 

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie care, după somarea legală a persoanelor, au procedat la imobilizarea acestora, deoarece au manifestat un comportament agresiv față de polițiști. "În timpul intervenției, unul dintre bărbați ar fi lovit oglinda laterală a uneia dintre autospecialele de poliție, aceasta fiind distrusă. Persoanele implicate au fost conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale ce se impun. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. Cercetările continuă pentru administrarea întregului probatoriu", după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În cursul zilei de sâmbătă, IJP Prahova a venit cu o serie de precizări suplimentare privind acest caz: ”Unul dintre bărbații implicați a fost oprit în trafic pentru control, refuzând testarea cu aparatul etilotest, manifestând totodată un comportament agresiv cu polițiștii. La fața locului au venit mai mulți bărbați din anturajul celui în cauză, tulburând ordinea și liniștea publică în centrul municipiului. Ulterior, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice de sânge. Unul dintre aceștia ar fi agresat un polițist, rupându-i vesta pe care o purta. Totodată oglinda retrovizoare a unei autospeciale de poliție a fost distrusă. Cei doi au fost imobilizați și conduși la sediul unității de poliție, față de ei fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentați unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. De asemenea, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj”.

(Foto cu caracter ilustrativ)

8055 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • suntem cu ochii pe voi ! 08.11.2021 08:57 Un stat incompetent ,atat justitie , cat si politie , un om cu atatea cozi de pedepse , atatea condamnari si cercetari, inca liber si periculos , onorate autoritati ce asteptati moartea unui om nevinovat , sunt indignat de actiunea voastra . Aceste laturi ale societatii trebuie sa munceasca la canal sa simta puscaria nu sa faca sala , smecherii si afaceri ,politia doarme .

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.