Blocul de necesitate din municipiul Câmpina a fost construit în doi ani. A costat 9,5 milioane lei fără TVA, deci peste 95 miliarde lei vechi. O sumă importantă, asigurată printr-un credit bancar accesat de administrația locală la BRD, credit care va fi plătit de la bugetul Câmpinei.
Au trecut șase luni de la finalizarea blocului de necesitate și în continuare acesta nu are utilități (energie electrică, gaze, apă, canalizare). Introducerea utilităților este treaba Primăriei Câmpina. Constructorul a terminat ce avea de făcut. Logic ar fi fost ca, în paralel cu construirea blocului, cineva să se ocupe și de utilități, mai ales că timp a fost destul. Dar ce atâta grabă de vreme ce oricum nu vrea nimeni să se mute acolo? Probabil că aceasta a fost "gândirea" administrației locale, care a demarat cu întârziere demersurile pentru introducerea utilităților.
"Cea mai avansată lucrare este cea pentru introducerea gazelor, lucrarea va fi terminată într-o săptămână, maxim zece zile. Pentru energie electrică s-au obținut toate avizele necesare și este în curs procedura de achiziție publică pentru executarea lucrărilor. Cam aceeași este situația și în ceea ce privește apa și canalizarea, de care se ocupă HidroPrahova, dar după cum bine știți birocrația este mare și lucrurile merg destul de greu. Oricum, nici cetățenii din blocurile cu risc seismic ridicat, cei pentru care a fost construit blocul de necesitate, nu vor să se mute aici", ne-a declarat Marian Dulă, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Pe scurt, avem un bloc de necesitate care a costat foarte mult. Nu are utilități, dar va avea, la un moment dat. Este destinat mutării temporare a locatarilor din blocurile care necesită consolidare. Numai că, oamenii nu vor să se mute. Ce se va întâmpla până la urmă, e greu de spus acum. Dar n-ar fi exclus ca acest bloc nou și frumos, cu 56 de apartamente cu două camere și 16 garsoniere, să capete o altă destinație.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.