Blocul de necesitate din Câmpina este gata de șase luni, dar încă nu are utilități

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate din municipiul Câmpina a fost construit în doi ani. A costat 9,5 milioane lei fără TVA, deci peste 95 miliarde lei vechi. O sumă importantă, asigurată printr-un credit bancar accesat de administrația locală la BRD, credit care va fi plătit de la bugetul Câmpinei.

Au trecut șase luni de la finalizarea blocului de necesitate și în continuare acesta nu are utilități (energie electrică, gaze, apă, canalizare). Introducerea utilităților este treaba Primăriei Câmpina. Constructorul a terminat ce avea de făcut. Logic ar fi fost ca, în paralel cu construirea blocului, cineva să se ocupe și de utilități, mai ales că timp a fost destul. Dar ce atâta grabă de vreme ce oricum nu vrea nimeni să se mute acolo? Probabil că aceasta a fost "gândirea" administrației locale, care a demarat cu întârziere demersurile pentru introducerea utilităților.
"Cea mai avansată lucrare este cea pentru introducerea gazelor, lucrarea va fi terminată într-o săptămână, maxim zece zile. Pentru energie electrică s-au obținut toate avizele necesare și este în curs procedura de achiziție publică pentru executarea lucrărilor. Cam aceeași este situația și în ceea ce privește apa și canalizarea, de care se ocupă HidroPrahova, dar după cum bine știți birocrația este mare și lucrurile merg destul de greu. Oricum, nici cetățenii din blocurile cu risc seismic ridicat, cei pentru care a fost construit blocul de necesitate, nu vor să se mute aici", ne-a declarat Marian Dulă, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Pe scurt, avem un bloc de necesitate care a costat foarte mult. Nu are utilități, dar va avea, la un moment dat. Este destinat mutării temporare a locatarilor din blocurile care necesită consolidare. Numai că, oamenii nu vor să se mute. Ce se va întâmpla până la urmă, e greu de spus acum. Dar n-ar fi exclus ca acest bloc nou și frumos, cu 56 de apartamente cu două camere și 16 garsoniere, să capete o altă destinație.

4711 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 25.04.2017 13:30 Încă o mostra de ... marca Tiseanu! Oare mult îndrăgitul (mai ales de femei) nostru primar tot așa o fi procedat și la casa pe care și-o face lângă cimitirul nou? Întâi a construit și apoi a băgat apa, gaze etc?! Sau doar pentru prostii care îl voteaza intr-una de 20 de ani e tratamentul asta preferențial?!
  • pancu 25.04.2017 15:04 Si? Sa capete o alta destinatie, f bine. Si are dreptate si consilierul asta, e o birocratie imensa la baietii astia de la hidro..
  • Ion 25.04.2017 20:21 Cum sa fie birocratie imensa la Hidro?Va inselati amarnic,domnule.Stiti ce repede s-a rezolvat angajarea la HIDRO PRAHOVA a nepotului primarului,care ii poarta si numele?Imediat.Si nici nu a mai fost nevoie ca vreun ziar local sa publice anuntul de angajare.Culmea e ca l-au angajat la Statia Epurare Campina ,care e gata peste 1 an☺.
  • Victor 26.04.2017 07:27 Blocul ala este oribil. Acoperișul ala din ceaai de ... tabla zici ca a fost pusa de bețivi. Ca sa zici ca ala e un bloc frumos înseamnă că ai zero șimt estetic. Puteam sa inghit un sac de ciment și sa ... un bloc mai reușit.

Actualitate

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

606 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

324 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.