Blocul de necesitate din Câmpina este gata de șase luni, dar încă nu are utilități

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate din municipiul Câmpina a fost construit în doi ani. A costat 9,5 milioane lei fără TVA, deci peste 95 miliarde lei vechi. O sumă importantă, asigurată printr-un credit bancar accesat de administrația locală la BRD, credit care va fi plătit de la bugetul Câmpinei.

Au trecut șase luni de la finalizarea blocului de necesitate și în continuare acesta nu are utilități (energie electrică, gaze, apă, canalizare). Introducerea utilităților este treaba Primăriei Câmpina. Constructorul a terminat ce avea de făcut. Logic ar fi fost ca, în paralel cu construirea blocului, cineva să se ocupe și de utilități, mai ales că timp a fost destul. Dar ce atâta grabă de vreme ce oricum nu vrea nimeni să se mute acolo? Probabil că aceasta a fost "gândirea" administrației locale, care a demarat cu întârziere demersurile pentru introducerea utilităților.
"Cea mai avansată lucrare este cea pentru introducerea gazelor, lucrarea va fi terminată într-o săptămână, maxim zece zile. Pentru energie electrică s-au obținut toate avizele necesare și este în curs procedura de achiziție publică pentru executarea lucrărilor. Cam aceeași este situația și în ceea ce privește apa și canalizarea, de care se ocupă HidroPrahova, dar după cum bine știți birocrația este mare și lucrurile merg destul de greu. Oricum, nici cetățenii din blocurile cu risc seismic ridicat, cei pentru care a fost construit blocul de necesitate, nu vor să se mute aici", ne-a declarat Marian Dulă, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Pe scurt, avem un bloc de necesitate care a costat foarte mult. Nu are utilități, dar va avea, la un moment dat. Este destinat mutării temporare a locatarilor din blocurile care necesită consolidare. Numai că, oamenii nu vor să se mute. Ce se va întâmpla până la urmă, e greu de spus acum. Dar n-ar fi exclus ca acest bloc nou și frumos, cu 56 de apartamente cu două camere și 16 garsoniere, să capete o altă destinație.

4588 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 25.04.2017 13:30 Încă o mostra de ... marca Tiseanu! Oare mult îndrăgitul (mai ales de femei) nostru primar tot așa o fi procedat și la casa pe care și-o face lângă cimitirul nou? Întâi a construit și apoi a băgat apa, gaze etc?! Sau doar pentru prostii care îl voteaza intr-una de 20 de ani e tratamentul asta preferențial?!
  • pancu 25.04.2017 15:04 Si? Sa capete o alta destinatie, f bine. Si are dreptate si consilierul asta, e o birocratie imensa la baietii astia de la hidro..
  • Ion 25.04.2017 20:21 Cum sa fie birocratie imensa la Hidro?Va inselati amarnic,domnule.Stiti ce repede s-a rezolvat angajarea la HIDRO PRAHOVA a nepotului primarului,care ii poarta si numele?Imediat.Si nici nu a mai fost nevoie ca vreun ziar local sa publice anuntul de angajare.Culmea e ca l-au angajat la Statia Epurare Campina ,care e gata peste 1 an☺.
  • Victor 26.04.2017 07:27 Blocul ala este oribil. Acoperișul ala din ceaai de ... tabla zici ca a fost pusa de bețivi. Ca sa zici ca ala e un bloc frumos înseamnă că ai zero șimt estetic. Puteam sa inghit un sac de ciment și sa ... un bloc mai reușit.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.