Câmpina, România 100. Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri, Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de astăzi

Social (Categoria articolului)

La inițiativa profesoarei Lucreția Ciobanu și cu sprijinul societății "Steaua Română", la Câmpina a fost înființat, în anul 1923, Liceul de fete "Iulia Hasdeu". La început avea trei clase și 114 eleve și a funcționat în localul Școlii Primare de Băieți nr. 1 Câmpina. În 1931 s-a mutat în sediul propriu, de la intersecția străzii Griviței cu strada Mărășești. Clădirea era mult mai mică, abia se finalizase aripa dinspre strada Mărășești, iar în 1934 a fost construită aripa dinspre Griviței. 

În timpul celui de-al doilea război mondial, liceul a fost transformat în spital militar, iar din 1948, odată cu reorganizarea învățământului, a devenit Școala Medie Tehnică de Petrol nr.2 Câmpina. În anul 1965, prin unificarea acestei instituții cu Școala Medie Tehnică de Petrol nr.1, a luat naștere Grupul Școlar de Petrol - Chimie, care până în 1976 a avut 6.787 absolvenți la școala profesională și 3.939 absolvenți la școala de maiștri (potrivit datelor existente în arhiva instituției). În 1966 s-a înființat Liceul Industrial de Petrol nr. 1 Câmpina, care a funcționat sub această titulatură până la sfârșitul lui 1989. Din 1990 și până în 2009 s-a numit Grupul Școlar Industrial de Petrol, iar apoi Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, denumire pe care o poartă și astăzi. Potrivit unor informații deținute de reprezentanții liceului, clădirea ar avea undeva la 130 de ani. Este vorba despre clădirea veche, în jurul căreia s-au construit noile corpuri în anii '30.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Casa Istrati, pe domeniul Istrati, astăzi locația Școlii de Poliție "Vasile Lascăr"
Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi

3602 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Popa 08.08.2018 11:41 Diferente nu prea exista.Ar trebui tunsi brazii dinspre str Grivitei,iau lumina naturala.Si puse camere video inspre str Marasesti sa nu mai ia la pumni toti vandalii jgheaburile.Igrasia de la toalete,mirosul de mucegai din sala de sport,arteziana din curtea scolii plina de gunoaie.In rest ok ca liceu.

Social

1604 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

406 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1808 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.