CONTACT

Un bărbat din Câmpina a înșelat două familii din Alba cu locuri de muncă în Austria

- Actualitate -

Un bărbat din Câmpina a înșelat două familii din Alba cu locuri de muncă în Austria

Un bărbat de 48 ani, din Câmpina, este cercetat de Poliție, după ce a înșelat două familii din județul Alba cu locuri de muncă în Austria. Oamenii au plătit o taxă, alți bani pe drum, iar când au ajuns în Austria au aflat că joburile lor... nu existau.

Potrivit IJP Alba, unde familiile înșelate au depus plângere, polițiștii de laa investigații criminale din cadrul Poliției Sebeș au identificat autorul faptei ca fiind un bărbat d 48 ani, din Câmpina.
”Din cercetări a rezultat că, în luna august a anului 2021, bărbatul, atribuindu-și o calitate falsă de angajat al unei firme de recrutare a forței de muncă, ar fi postat un anunț, pe internet, potrivit căruia intermedia contracte de muncă la o fabrică din Austria. Acesta ar fi fost contactat de două familii din municipiul Sebeș, cărora le-ar fi pretins câte 300 de lei, reprezentând contravaloarea contractelor de mediere, bani care ar fi fost plătiți prin virament. Ulterior, cele patru persoane din municipiul Sebeș s-ar fi deplasat la fabrica din Austria, pentru a începe munca, moment în care ar fi aflat că fabrica nu a avut nicio ofertă de muncă, iar ele au fost victima unei înșelăciuni", se precizează în comunicatul transmis de IPJ Alba.
La revenirea în țară, persoanele înșelate au depus plângere la poliție, fiind deschis dosar penal. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului. Acesta riscă pentru fapta sa închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Dacă se împacă cu victimele sale, respectiv le plătește paguba financiară, autorul poate scăpa de răspunderea penală. 

(Foto cu caracter ilustrativ)


08 Dec 2022 08:48 2114 vizualizari


Comentarii






3186 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3275 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4324 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3682 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV