Consilierul local PSD, Horațiu Zăgan, amenințat cu... ANI, chiar în plenul Consiliului Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul tumultoasei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 15 februarie 2023, atunci când s-a discutat și votat inclusiv lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local în acest an, consilierul PSD Horațiu Zăgan a fost luat în vizor în mai multe rânduri de oponenții săi politici din Legislativul câmpinean, fiind chiar amenințat cu... ANI.

Mai întâi, Liviu Briciu a fost cel care l-a ”înțepat” pe Horațiu Zăgan pe tema amendamentelor depuse de către unii dintre colegii lor. Apoi, profitând și de faptul că Horațiu Zăgan a fost prezent ”online”, chiar la finalul ședinței, imediat după anunțarea votului asupra mult discutatului proiect privind manifestările culturale, Florin Marcu i s-a adresat lui Horațiu Zăgan: ”Domnul Zăgan nu votează bugetul pentru că lucrează la o anumită firmă (n.r. - Floricon Salub, operatorul local de salubritate). Dar vedeți să nu aibă legătură și cu aceste evenimente, pe care le-ați votat, domnule Zăgan”. (video)
Acum, președintele ședinței extraordinare, Valentin Crețu, s-a grăbit să declare ședința închisă, iar Horațiu Zăgan nu a mai răspuns. Totuși, din ceea ce au lăsat să se înțeleagă unii consilieri locali, operatorul local de salubritate ar tăia facturi separate pentru strângerea gunoiului de la unele dintre acțiunile incluse pe lista manifestărilor aprobate în cadrul acestei ședințe, cum ar fi, de exemplu, Festivalul Serbările Toamnei. Dacă este așa sau nu, vom vedea, dar, foarte probabil, Horațiu Zăgan va avea parte cât de curând de o nouă chemare la... ANI.
Nu ar fi o premieră pentru actualul consilier local PSD. În noiembrie 2015, Horațiu Zăgan demisiona din funcția de consilier local, tot din partea PSD, după ce fusese declarat în conflict de interese de ANI, tocmai pentru că votase în calitate de consilier local hotărâri în legătură cu operatorul de salubritate, la care Zăgan era angajat, așa cum este și acum. Vom vedea dacă se pune problema conflictului de interese și în privința manifestărilor culturale. Juriștii Primăriei nu au avut nicio reacție la acest subiect, la ședința de miercuri.

3705 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe 16.02.2023 09:04 Ce sa-ti fac Horica daca nu ai(avut) relatii la SERVICII ?!!!!

Actualitate

1876 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat. 

1619 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.