Consilierul local PSD, Horațiu Zăgan, amenințat cu... ANI, chiar în plenul Consiliului Local Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul tumultoasei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 15 februarie 2023, atunci când s-a discutat și votat inclusiv lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local în acest an, consilierul PSD Horațiu Zăgan a fost luat în vizor în mai multe rânduri de oponenții săi politici din Legislativul câmpinean, fiind chiar amenințat cu... ANI.

Mai întâi, Liviu Briciu a fost cel care l-a ”înțepat” pe Horațiu Zăgan pe tema amendamentelor depuse de către unii dintre colegii lor. Apoi, profitând și de faptul că Horațiu Zăgan a fost prezent ”online”, chiar la finalul ședinței, imediat după anunțarea votului asupra mult discutatului proiect privind manifestările culturale, Florin Marcu i s-a adresat lui Horațiu Zăgan: ”Domnul Zăgan nu votează bugetul pentru că lucrează la o anumită firmă (n.r. - Floricon Salub, operatorul local de salubritate). Dar vedeți să nu aibă legătură și cu aceste evenimente, pe care le-ați votat, domnule Zăgan”. (video)
Acum, președintele ședinței extraordinare, Valentin Crețu, s-a grăbit să declare ședința închisă, iar Horațiu Zăgan nu a mai răspuns. Totuși, din ceea ce au lăsat să se înțeleagă unii consilieri locali, operatorul local de salubritate ar tăia facturi separate pentru strângerea gunoiului de la unele dintre acțiunile incluse pe lista manifestărilor aprobate în cadrul acestei ședințe, cum ar fi, de exemplu, Festivalul Serbările Toamnei. Dacă este așa sau nu, vom vedea, dar, foarte probabil, Horațiu Zăgan va avea parte cât de curând de o nouă chemare la... ANI.
Nu ar fi o premieră pentru actualul consilier local PSD. În noiembrie 2015, Horațiu Zăgan demisiona din funcția de consilier local, tot din partea PSD, după ce fusese declarat în conflict de interese de ANI, tocmai pentru că votase în calitate de consilier local hotărâri în legătură cu operatorul de salubritate, la care Zăgan era angajat, așa cum este și acum. Vom vedea dacă se pune problema conflictului de interese și în privința manifestărilor culturale. Juriștii Primăriei nu au avut nicio reacție la acest subiect, la ședința de miercuri.

4112 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe 16.02.2023 09:04 Ce sa-ti fac Horica daca nu ai(avut) relatii la SERVICII ?!!!!

Actualitate

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1789 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

135 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: