Cum (nu) se respectă, la Primăria Câmpina, Legea privind protecția datelor cu caracter personal

Social (Categoria articolului)

Au trecut aproape șase luni de când Primăria Câmpina nu mai publică pe site-ul propriu proiectele care intră în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor este postată cu întârziere, uneori chiar și după desfășurarea ședințelor. De ce? Pentru a nu se încălca Legea privind protecția datelor cu caracter personal. O explicație aiuritoare, de-a dreptul jenantă, în condițiile în care alte primării, ba chiar și Consiliul Județean, publică documentele menționate. La Câmpina, însă, când e vorba despre proiectele CL se invocă datele cu caracter personal, în schimb, în alte situații, date cu caracter personal se furnizează fără probleme, după cum am aflat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local.

Consilierul local Elena Albu a vorbit foarte dur la adresa unor angajați din Primăria Câmpina, acuzându-i de încălcarea Legii privind protecția datelor cu caracter personal. "Am constatat pe pielea mea că în Primăria Câmpina sunt probleme mari la acest capitol. Or fi existând niște proceduri, eu nu știu, poate le știe domnul Anton (n.r. - Iulian Anton, directorul Direcției Juridice), ca să parafrazez, dumnealui indubitabil le știe, dar nimeni nu le aplică atunci când este vorba de prelucrarea datelor cu caracter personal. Nu vă supărați, cum își permite un funcționar al Primăriei Câmpina să răspundă, atunci când explică o sancțiune aplicată unei asociații de proprietari, că <având în vedere că doamna Ionescu Vasilica de la etajul cutare, blocul cutare a făcut o plângere împotriva dvs., vă sancționăm cu suma de...>?! Și a doua, tot în ultima săptămână, când un funcționar din Primăria Câmpina răspunde unui solicitant care vroia să cumpere o bucățică de teren: <Doamna consilier Albu a spus că nu corespunde schița cu realitatea din teren și nu v-a aprobat...> Lucru complet neadevărat, pentru că nu e vorba de mine, ci de întreaga comisie, dar chiar și așa dacă era, nu astfel se comunică lucrurile. Am tras concluzia că, dacă într-o săptămână au fost două astfel de situații, probabil că sunt mult mai multe și că fie nu se aplică, fie nu se cunoaște nimic din procedurile privind aplicarea acestei legi", a spus Elena Albu. Au răspuns atât Iulian Anton, cât și primarul Horia Tiseanu, acesta din urmă chiar cerându-și scuze în numele instituției, dar răspunsurile nu au părut s-o fi mulțumit pe Elena Albu. (video)

Citiți și Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene
De ce se fac lucrările toamna, la Câmpina? "Pentru că niște lucruri sunt tratate foarte superficial de personalul din Primărie!"

4136 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1387 vizualizari
19 mai. 2019 07:26

Profesorul Cristian Spulber, la 93 de ani. "Respectul oamenilor este cea mai mare bucurie pe care o poți avea"

2 comentarii

Luni, 20 mai 2019, unul dintre cei mai iubiți și respectați dascăli ai Câmpinei, profesorul Cristian Spulber, împlinește 93 de ani. Jovial, chiar dacă viața i-a pus destule piedici, mereu dispus să stea de vorbă despre aproape orice și cu oricine, cu pasul său vioi și mintea la fel de sclipitoare, venerabilul profesor poate fi văzut aproape zilnic pe străzile Câmpinei și ori de câte ori iese din casă întâlnește zeci, poate chiar sute de oameni, care îl salută cu deosebit respect. Aproape toți sunt foștii săi elevi... Și ce satisfacție mai mare poate avea un om, la 93 de ani, un profesor de mult pensionat, decât respectul celor cu care s-a intersectat de-a lungul vieții.

1771 vizualizari
18 mai. 2019 07:13

În Câmpina există un grup de Tai Chi Chuan, care adună tot mai mulți adepți

Tai Chi Chuan este una dintre cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este și o formă de meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mâna într-o stare de relaxare.

Alte stiri recente

479 vizualizari
17 mai. 2019 06:18

Circuit în Peloponez, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

1 comentarii

Atât de aproape de noi, Grecia înseamnă, pentru majoritatea turiștilor, Atena sau insulele cu ape turcoaz, cu nisip fin, cu plaje generoase și cu o viață de noapte trepidantă. Dar dincolo de această față, la sud de Atena, puteți regăsi un tărâm vrăjit, desprins parcă din vechile cronici bizantine, un adevărat leagăn al civilizației - Peloponez. Agenția Teron Intertur Câmpina vă propune un circuit în Peloponez, unde veți descoperi trei orașe fabuloase - Kalamata, Navarino și Nafplio, dar și locuri încărcate de istorie, locuri unde efectiv simțiți că deveniți părtași la unele dintre cele mai importante evenimente din istoria omenirii.

770 vizualizari
16 mai. 2019 07:01

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară: "PMP poate fi o voce puternică pentru o Europă mai unită"

Lista Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de fostul președinte al României, Traian Băsescu, urmat de președintele acestei formațiuni politice, Eugen Tomac. În vârstă de 35 de ani, Eugen Tomac este la al doilea mandat de parlamentar, a îndeplinit mai multe funcții importante în administrația centrală și are mai multe proiecte pentru Parlamentul European, pe care ni le-a prezentat în următorul dialog.