Cum (nu) se respectă, la Primăria Câmpina, Legea privind protecția datelor cu caracter personal

Social (Categoria articolului)

Au trecut aproape șase luni de când Primăria Câmpina nu mai publică pe site-ul propriu proiectele care intră în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor este postată cu întârziere, uneori chiar și după desfășurarea ședințelor. De ce? Pentru a nu se încălca Legea privind protecția datelor cu caracter personal. O explicație aiuritoare, de-a dreptul jenantă, în condițiile în care alte primării, ba chiar și Consiliul Județean, publică documentele menționate. La Câmpina, însă, când e vorba despre proiectele CL se invocă datele cu caracter personal, în schimb, în alte situații, date cu caracter personal se furnizează fără probleme, după cum am aflat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local.

Consilierul local Elena Albu a vorbit foarte dur la adresa unor angajați din Primăria Câmpina, acuzându-i de încălcarea Legii privind protecția datelor cu caracter personal. "Am constatat pe pielea mea că în Primăria Câmpina sunt probleme mari la acest capitol. Or fi existând niște proceduri, eu nu știu, poate le știe domnul Anton (n.r. - Iulian Anton, directorul Direcției Juridice), ca să parafrazez, dumnealui indubitabil le știe, dar nimeni nu le aplică atunci când este vorba de prelucrarea datelor cu caracter personal. Nu vă supărați, cum își permite un funcționar al Primăriei Câmpina să răspundă, atunci când explică o sancțiune aplicată unei asociații de proprietari, că <având în vedere că doamna Ionescu Vasilica de la etajul cutare, blocul cutare a făcut o plângere împotriva dvs., vă sancționăm cu suma de...>?! Și a doua, tot în ultima săptămână, când un funcționar din Primăria Câmpina răspunde unui solicitant care vroia să cumpere o bucățică de teren: <Doamna consilier Albu a spus că nu corespunde schița cu realitatea din teren și nu v-a aprobat...> Lucru complet neadevărat, pentru că nu e vorba de mine, ci de întreaga comisie, dar chiar și așa dacă era, nu astfel se comunică lucrurile. Am tras concluzia că, dacă într-o săptămână au fost două astfel de situații, probabil că sunt mult mai multe și că fie nu se aplică, fie nu se cunoaște nimic din procedurile privind aplicarea acestei legi", a spus Elena Albu. Au răspuns atât Iulian Anton, cât și primarul Horia Tiseanu, acesta din urmă chiar cerându-și scuze în numele instituției, dar răspunsurile nu au părut s-o fi mulțumit pe Elena Albu. (video)

Citiți și Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene
De ce se fac lucrările toamna, la Câmpina? "Pentru că niște lucruri sunt tratate foarte superficial de personalul din Primărie!"

5243 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

831 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

654 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

141 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.