Cum (nu) se respectă, la Primăria Câmpina, Legea privind protecția datelor cu caracter personal

Social (Categoria articolului)

Au trecut aproape șase luni de când Primăria Câmpina nu mai publică pe site-ul propriu proiectele care intră în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor este postată cu întârziere, uneori chiar și după desfășurarea ședințelor. De ce? Pentru a nu se încălca Legea privind protecția datelor cu caracter personal. O explicație aiuritoare, de-a dreptul jenantă, în condițiile în care alte primării, ba chiar și Consiliul Județean, publică documentele menționate. La Câmpina, însă, când e vorba despre proiectele CL se invocă datele cu caracter personal, în schimb, în alte situații, date cu caracter personal se furnizează fără probleme, după cum am aflat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local.

Consilierul local Elena Albu a vorbit foarte dur la adresa unor angajați din Primăria Câmpina, acuzându-i de încălcarea Legii privind protecția datelor cu caracter personal. "Am constatat pe pielea mea că în Primăria Câmpina sunt probleme mari la acest capitol. Or fi existând niște proceduri, eu nu știu, poate le știe domnul Anton (n.r. - Iulian Anton, directorul Direcției Juridice), ca să parafrazez, dumnealui indubitabil le știe, dar nimeni nu le aplică atunci când este vorba de prelucrarea datelor cu caracter personal. Nu vă supărați, cum își permite un funcționar al Primăriei Câmpina să răspundă, atunci când explică o sancțiune aplicată unei asociații de proprietari, că <având în vedere că doamna Ionescu Vasilica de la etajul cutare, blocul cutare a făcut o plângere împotriva dvs., vă sancționăm cu suma de...>?! Și a doua, tot în ultima săptămână, când un funcționar din Primăria Câmpina răspunde unui solicitant care vroia să cumpere o bucățică de teren: <Doamna consilier Albu a spus că nu corespunde schița cu realitatea din teren și nu v-a aprobat...> Lucru complet neadevărat, pentru că nu e vorba de mine, ci de întreaga comisie, dar chiar și așa dacă era, nu astfel se comunică lucrurile. Am tras concluzia că, dacă într-o săptămână au fost două astfel de situații, probabil că sunt mult mai multe și că fie nu se aplică, fie nu se cunoaște nimic din procedurile privind aplicarea acestei legi", a spus Elena Albu. Au răspuns atât Iulian Anton, cât și primarul Horia Tiseanu, acesta din urmă chiar cerându-și scuze în numele instituției, dar răspunsurile nu au părut s-o fi mulțumit pe Elena Albu. (video)

Citiți și Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene
De ce se fac lucrările toamna, la Câmpina? "Pentru că niște lucruri sunt tratate foarte superficial de personalul din Primărie!"

3815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2529 vizualizari
11 dec. 2018 19:30

O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

1 comentarii

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.

2959 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

2 comentarii

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

Alte stiri recente

2137 vizualizari
12 dec. 2018 11:35

Departe de casă, dar cu România în suflet. Florica Jinga a sărbătorit Centenarul alături de românii din Tenerife

1 Decembrie este Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor, de acasă și de pretutindeni. Iar când ești departe de țară, departe de ai tăi, emoția sărbătorii naționale parcă este și mai puternică. Ți-e dor și, poate, doare, iar sufletul ți-e copleșit de România. În Oceanul Atlantic, în Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canare, există un colț de Românie. Pe 1 Decembrie 2018, comunitatea românească de aici a sărbătorit Centenarul Marii Uniri în straie populare, cu mâncare tradițională și cu muzică românească interpretată de Florica Jinga. A fost o sărbătoare a sufletului românesc în Tenerife, Spania.

2560 vizualizari
11 dec. 2018 20:59

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 11 decembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.