Cum (nu) se respectă, la Primăria Câmpina, Legea privind protecția datelor cu caracter personal

Social (Categoria articolului)

Au trecut aproape șase luni de când Primăria Câmpina nu mai publică pe site-ul propriu proiectele care intră în dezbaterea Consiliului Local, iar ordinea de zi a ședințelor este postată cu întârziere, uneori chiar și după desfășurarea ședințelor. De ce? Pentru a nu se încălca Legea privind protecția datelor cu caracter personal. O explicație aiuritoare, de-a dreptul jenantă, în condițiile în care alte primării, ba chiar și Consiliul Județean, publică documentele menționate. La Câmpina, însă, când e vorba despre proiectele CL se invocă datele cu caracter personal, în schimb, în alte situații, date cu caracter personal se furnizează fără probleme, după cum am aflat la ultima ședință ordinară a Consiliului Local.

Consilierul local Elena Albu a vorbit foarte dur la adresa unor angajați din Primăria Câmpina, acuzându-i de încălcarea Legii privind protecția datelor cu caracter personal. "Am constatat pe pielea mea că în Primăria Câmpina sunt probleme mari la acest capitol. Or fi existând niște proceduri, eu nu știu, poate le știe domnul Anton (n.r. - Iulian Anton, directorul Direcției Juridice), ca să parafrazez, dumnealui indubitabil le știe, dar nimeni nu le aplică atunci când este vorba de prelucrarea datelor cu caracter personal. Nu vă supărați, cum își permite un funcționar al Primăriei Câmpina să răspundă, atunci când explică o sancțiune aplicată unei asociații de proprietari, că <având în vedere că doamna Ionescu Vasilica de la etajul cutare, blocul cutare a făcut o plângere împotriva dvs., vă sancționăm cu suma de...>?! Și a doua, tot în ultima săptămână, când un funcționar din Primăria Câmpina răspunde unui solicitant care vroia să cumpere o bucățică de teren: <Doamna consilier Albu a spus că nu corespunde schița cu realitatea din teren și nu v-a aprobat...> Lucru complet neadevărat, pentru că nu e vorba de mine, ci de întreaga comisie, dar chiar și așa dacă era, nu astfel se comunică lucrurile. Am tras concluzia că, dacă într-o săptămână au fost două astfel de situații, probabil că sunt mult mai multe și că fie nu se aplică, fie nu se cunoaște nimic din procedurile privind aplicarea acestei legi", a spus Elena Albu. Au răspuns atât Iulian Anton, cât și primarul Horia Tiseanu, acesta din urmă chiar cerându-și scuze în numele instituției, dar răspunsurile nu au părut s-o fi mulțumit pe Elena Albu. (video)

Citiți și Introducerea parcometrelor în parcările publice, din nou în atenția administrației câmpinene
De ce se fac lucrările toamna, la Câmpina? "Pentru că niște lucruri sunt tratate foarte superficial de personalul din Primărie!"

3988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

799 vizualizari
20 feb. 2019 08:40

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina

Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

3696 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la reședința de pe Strada Ion Heliade Rădulescu, nr. 95, din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

Alte stiri recente

2440 vizualizari
19 feb. 2019 21:46

De parcă nu aveau suficientă mizerie pe stradă, câmpinenii de pe Bobâlna s-au trezit cu pământ și în apa "potabilă"

Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)

2240 vizualizari
19 feb. 2019 20:42

Lucrări de februarie la Câmpina, în Parcul de la Soldat: schimbarea pavelelor (sparte) montate în noiembrie - decembrie 2018

Despre lucrarea de modernizare a Parcului de la Soldat din municipiul Câmpina probabil că se poate scrie o carte. Asta fără partea cu mutarea statuii Soldatului în parcul de la notariate, operațiune care implică aproximativ 185.000 lei. Vorbim strict de lucrările de modernizare, cele ai căror indicatori tehnico-economici au fost aprobați de patru ori de Consiliul Local Câmpina, acele lucrări începute în aprilie 2018 și neterminate, încă.