Circ în Consiliul Local Câmpina. Consilierul Filip, viceprimarul Dumitrache și banii din fondurile europene

Actualitate (Categoria articolului)

Ședința ordinară a Consiliului Local de miercuri, 28 iunie 2023, a fost un spectacol dezagreabil. Au fost mai multe momente care au demonstrat ridicolul acestei comedii ieftine.

Am scris deja două dintre episoadele unei ședințe nedemne de o administrație publică locală - anunțul consilierului Andrei Duran că îl va reclama pe Liviu Briciu la ANI, dar și atitudinea consilierului Aron Sabo, care după ce a ieșit în două rânduri din sală înaintea votului, la ”diverse” s-a arătat nemulțumit că nu a fost așteptat să participe la vot și chiar a amenințat că va ataca cele două hotărâri.
Un alt moment ridicol a fost la ”diverse” atunci când consilierul Costel Filip l-a atacat pe viceprimarul Liviu Dumitrache: ”Nu v-ați gândit să donați banii pe care îi încasați pentru proiectele cu fonduri europene, după ce votați împotriva lor?” Acesta se referea la faptul că, în mai multe rânduri, fără nicio explicație, viceprimarul Liviu Dumitrache a votat împotriva unor proiecte cu fonduri europene derulate de municipalitatea câmpineană, deși el direct beneficiază de un spor de 50% la indemnizația de viceprimar tocmai pentru că lucrează - măcar teoretic - cu fonduri europene!
Răspunsul viceprimarului Liviu Dumitrache a fost următorul: ”Dacă doriți răspuns la această întrebare, vă rog să vă adresați în scris și veți primi răspuns!”
Acum, astfel de răspunsuri mai dădea primarul Alin Moldoveanu, dar Dumitrache și colegii săi îl criticau pe primar pentru aceste ”stratageme”. Acum le aplică el, folosind un dublu standard care nu îl avantajează deloc. Ba, dimpotrivă! Pe de o parte, dovedește că nu este în stare decât să copieze un comportament, pe de altă parte, totuși, încasează niște bani, destul de mulți, fără să-i merite.

3439 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

541 vizualizari
27 feb. 2024 19:54

Bazinul de înot de la Cornu este gata. Investiția a fost realizată prin CNI

La Cornu a avut loc marți, 27 februarie 2024, recepția finală a lucrărilor la Bazinul de înot, o investiție în valoare de 9,57 milioane lei (fără TVA) realizată prin CNI. Bazinul este situat în apropierea sălii de sport și terenului sintetic, realizându-se astfel, în comuna din vecinătatea Câmpinei, o adevărată bază sportivă.

361 vizualizari
27 feb. 2024 19:27

Miercuri, 28 februarie, între orele 10 și 11, în Prahova vor răsuna alarmele

Este Săptămâna Protecției Civile în județul Prahova, iar în primele două zile ale acesteia, pompierii militari prahoveni au desfășurat activități de informare preventivă, exerciții de evacuare și instruiri pe linia acordării primului ajutor medical în 21 de unități de învățământ din județ, iar la activitățile organizate au participat peste 5000 de elevi și cadre didactice din cadrul acestora. 

Alte stiri recente

444 vizualizari
27 feb. 2024 18:34

Dan Ioan Mușat, președinte PSD Câmpina: ”Din 2020, Câmpina este într-o decădere continuă”

Am continuat seria interviurilor cu lideri politici locali cu Dan Ioan Mușat, președintele Partidului Social Democrat, filiala Câmpina.

449 vizualizari
27 feb. 2024 08:57

10.000 detectoare de fum vor ajunge în locuințele românilor în campania ”Detector pentru viață”

Un număr de 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon, donate de E.ON și Delgaz Grid, vor ajunge în locuințele românilor cu ajutorul pompierilor de la inspectoratele pentru situații de urgență județene. Campania este derulată în cadrul parteneriatului ”Împreună pentru siguranță”, încheiat în anul 2012.