Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (VII). Urologie, oftalmologie și ORL

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Astăzi vom vorbi despre urologie, oftalmologie și ORL. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

Cabinetul Urologie
Urologia este ramura medicinei care se ocupă îndeosebi cu studiul, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reproductiv, ale tractului urinar masculin și tractului urinar feminin. În bună măsură, rolul medicului urolog este de a investiga probleme ce țin de disfuncțiile sexuale, incontinența urinară, infertilitatea masculină sau feminină etc. La începutul secolului al XX-lea, termenul de urologie desemna deja o specialitate medicală, care, în scurt timp, și-a câștigat un loc important printre specialităţile chirurgicale. Medicul urolog de la SanConfind s-a format atât în urologia generală, prin chirurgia clasică şi endoscopică, cât şi în domenii de top, cum ar fi robotica, chirurgia transplantului renal, neuro-urologia. Domnul doctor consideră că urologia reprezintă unul dintre domeniile care au făcut posibile utilizarea roboticii în medicină şi dezvoltarea unor tehnici chirurgicale redutabile. În sprijinul acestei afirmații stau numeroasele intervenţii la care a participat, precum: prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, cistectomia radicală pentru cancerul vezical, nefrectomii radicale şi parţiale pentru patologia tumorală renală etc. Urologia SanConfind este o specialitate medicală tehnologizată care beneficiază de proceduri endoscopice, laparoscopice, robotice şi de aparaturi de diagnosticare, precum ecograful şi computerul tomograf. Deşi unii medici mai practică şi astăzi chirurgia deschisă pentru pietrele la rinichi,  medicul urolog de la SanConfind consideră că procedura respectivă devine tot mai mult de domeniul istoriei medicinei. Una dintre intervențiile sale preferate este ureteroscopia flexibilă laser, folosită în tratamentul litiazei renale, operație pe care o practică, de fiecare dată, cu succes. Un sfat important pe care l-ar da oricând pacienţilor săi este acela de a se hidrata bine, pentru că de la deshidratare vin multe probleme. Să fie atenţi la anumite simptome: dureri lombare, probleme la urinat, dureri și disfuncții ale organelor genitale externe la bărbat, pentru că întârzierea diagnosticului duce la complicaţii evitabile. Controlul prostatei este recomandat tuturor bărbaţilor peste 45 de ani. Cele mai întâlnite afecțiuni tratate: urinare frecventă, incontinenţă urinară, senzaţii de usturime, durere și arsuri la urinare, urinarea cu sânge, dureri de spate în zona rinichilor, litiază reno-uretrală, disfuncţie erectilă, infertilitate. Se folosesc cu succes diverse investigații imagistice: ecografie abdominală, ecografie transrectală, scrotală şi peniană.

Cabinetul Oftalmologie
Medicul oftalmolog de la SanConfind a căpătat multă experiență la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, cel mai mare spital din România și din sud-estul Europei specializat în urgențe oftalmologice, chirurgie și patologie medicală oftalmologică. Doamna doctor a lucrat ani în șir alături de profesori universitari celebri, cunoscuți pe plan național. În cabinetul Oftalmologie SanConfind există echipamente de top, special realizate pentru diagnostic și tratament: computer tomograf, aparatură pentru fundul de ochi, microscop, aparat pentru măsurarea presiunii  intraoculare. O consultație completă oftalmologică înseamnă la SanConfind următoarele: examen biomicroscopic de pol anterior; măsurarea tensiunii intraoculare; examen de fund de ochi; auto-kerato-refractometrie; acuitate vizuală. Alte servicii și investigații medicale: prescriere de ochelari; câmp vizual computerizat; tomografie retiniană; test Schirmer; extracție corpi străini corneeni/conjunctivali/palpebrali; injecții subconjunctivale; spălături căi lacrimale. Dintre operații am putea aminti: șalazion; eviscerație; ectropion (răsucirea pleoapei spre exterior); entropion (răsucirea pleoapei spre interior); chirurgia formațiunilor tumorale palpebrale și conjunctivale – excizie și reconstrucție; tarsorafie/blefarorafie; cura chirurgicală a cicatricilor vicioase palpebrale; oftalmopatia tiroidiană (afectarea oculară dată de bolile glandei tiroide), scoaterea sacului lacrimal, lagoftalmie (imposibilitatea închiderii pleoapelor). Doamna doctor are numeroase competențe clinice și abilități chirurgicale, fiind specializată în chirurgia palpebrală (a pleoapelor). Foarte puțini medici din țară sunt specializați în așa ceva. Micile intervenții oftalmo se vor face în sala mică a blocului operator din Spitalul SanConfind, care este la fel de mare și de dotată precum multe săli de operații ale marilor spitale din București. În plus, la SanConfind se poate aplica și PRP, un procedeu revoluționar prin care se injectează în ochi plasmă îmbogățită cu trombocite. Este o metodă modernă care a început să ia amploare în diverse specialități medicale. În Prahova această metodă se realizează în puține spitale. La SanConfind, metoda se aplică atât în oftalmologie, cât și în ortopedie.    

Cabinetul ORL
La Cabinetul ORL SanConfind se acordă îngrijiri și consultații de cea mai bună calitate, reușitele personalului medical crescând considerabil adresabilitatea pacienților. Sunt oferite, de asemenea, servicii specializate în chirurgie cervico-facială.  Demn de remarcat e faptul că unit-ul ORL din dotarea cabinetul respectiv este unul dintre cele mai performante din țară, ceea ce asigură, pe lângă confortul pacientului, calitatea actului medical. Vorbim despre o aparatură medicală ORL ultraperformantă, de ultimă generație, una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnic, realizată de o companie de importanță mondială: firma Atmos. De altfel, în acest cabinet se lucrează numai cu produse și materiale sanitare de înaltă calitate, achiziționate de la branduri renumite pe plan internațional. Cu mici excepții, serviciile ORL oferite la SanConfind au tarife mai mici decât în multe clinici private din județul nostru, la o calitate a actului medical superioară. Dintre cele mai importante tratamente ORL, am aminti câteva: examen endoscopic faringo-laringian, extracție corp străin, incizie drenaj colecție auriculară, cauterizare chimică pată vasculară, incizie flegmon periamigdalian, infiltrație zonă cervico-facială, mici intervenții chirurgicale (abcese etc), tamponamente nazale, endoscopie otică rigidă, prelevare biopsie CAE sub control otomicroscopic, incizie hematom sau abces septal.

2347 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2840 vizualizari
17 iun. 2022 21:23

Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

2517 vizualizari
12 mai 2022 06:37

La SanConfind, noi servicii medicale cofinanțate de CJAS pentru spitalizarea de zi

(P) Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, este într-o continuă dezvoltare nu doar în ceea ce privește personalul medical de înaltă calificare, ci și din punct de vedere al serviciilor oferite, toate cu o calitate deja recunoscută și care face întotdeauna diferența. Din acest an, pentru spitalizarea de zi în relație cu CJAS Prahova, SanConfind vine cu o serie de servicii/proceduri medicale de mare interes pentru pacienți.

Alte stiri recente

42 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

119 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.