Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (VII). Urologie, oftalmologie și ORL

Sănătate (Categoria articolului)

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Astăzi vom vorbi despre urologie, oftalmologie și ORL. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

Cabinetul Urologie
Urologia este ramura medicinei care se ocupă îndeosebi cu studiul, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reproductiv, ale tractului urinar masculin și tractului urinar feminin. În bună măsură, rolul medicului urolog este de a investiga probleme ce țin de disfuncțiile sexuale, incontinența urinară, infertilitatea masculină sau feminină etc. La începutul secolului al XX-lea, termenul de urologie desemna deja o specialitate medicală, care, în scurt timp, și-a câștigat un loc important printre specialităţile chirurgicale. Medicul urolog de la SanConfind s-a format atât în urologia generală, prin chirurgia clasică şi endoscopică, cât şi în domenii de top, cum ar fi robotica, chirurgia transplantului renal, neuro-urologia. Domnul doctor consideră că urologia reprezintă unul dintre domeniile care au făcut posibile utilizarea roboticii în medicină şi dezvoltarea unor tehnici chirurgicale redutabile. În sprijinul acestei afirmații stau numeroasele intervenţii la care a participat, precum: prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, cistectomia radicală pentru cancerul vezical, nefrectomii radicale şi parţiale pentru patologia tumorală renală etc. Urologia SanConfind este o specialitate medicală tehnologizată care beneficiază de proceduri endoscopice, laparoscopice, robotice şi de aparaturi de diagnosticare, precum ecograful şi computerul tomograf. Deşi unii medici mai practică şi astăzi chirurgia deschisă pentru pietrele la rinichi,  medicul urolog de la SanConfind consideră că procedura respectivă devine tot mai mult de domeniul istoriei medicinei. Una dintre intervențiile sale preferate este ureteroscopia flexibilă laser, folosită în tratamentul litiazei renale, operație pe care o practică, de fiecare dată, cu succes. Un sfat important pe care l-ar da oricând pacienţilor săi este acela de a se hidrata bine, pentru că de la deshidratare vin multe probleme. Să fie atenţi la anumite simptome: dureri lombare, probleme la urinat, dureri și disfuncții ale organelor genitale externe la bărbat, pentru că întârzierea diagnosticului duce la complicaţii evitabile. Controlul prostatei este recomandat tuturor bărbaţilor peste 45 de ani. Cele mai întâlnite afecțiuni tratate: urinare frecventă, incontinenţă urinară, senzaţii de usturime, durere și arsuri la urinare, urinarea cu sânge, dureri de spate în zona rinichilor, litiază reno-uretrală, disfuncţie erectilă, infertilitate. Se folosesc cu succes diverse investigații imagistice: ecografie abdominală, ecografie transrectală, scrotală şi peniană.

Cabinetul Oftalmologie
Medicul oftalmolog de la SanConfind a căpătat multă experiență la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, cel mai mare spital din România și din sud-estul Europei specializat în urgențe oftalmologice, chirurgie și patologie medicală oftalmologică. Doamna doctor a lucrat ani în șir alături de profesori universitari celebri, cunoscuți pe plan național. În cabinetul Oftalmologie SanConfind există echipamente de top, special realizate pentru diagnostic și tratament: computer tomograf, aparatură pentru fundul de ochi, microscop, aparat pentru măsurarea presiunii  intraoculare. O consultație completă oftalmologică înseamnă la SanConfind următoarele: examen biomicroscopic de pol anterior; măsurarea tensiunii intraoculare; examen de fund de ochi; auto-kerato-refractometrie; acuitate vizuală. Alte servicii și investigații medicale: prescriere de ochelari; câmp vizual computerizat; tomografie retiniană; test Schirmer; extracție corpi străini corneeni/conjunctivali/palpebrali; injecții subconjunctivale; spălături căi lacrimale. Dintre operații am putea aminti: șalazion; eviscerație; ectropion (răsucirea pleoapei spre exterior); entropion (răsucirea pleoapei spre interior); chirurgia formațiunilor tumorale palpebrale și conjunctivale – excizie și reconstrucție; tarsorafie/blefarorafie; cura chirurgicală a cicatricilor vicioase palpebrale; oftalmopatia tiroidiană (afectarea oculară dată de bolile glandei tiroide), scoaterea sacului lacrimal, lagoftalmie (imposibilitatea închiderii pleoapelor). Doamna doctor are numeroase competențe clinice și abilități chirurgicale, fiind specializată în chirurgia palpebrală (a pleoapelor). Foarte puțini medici din țară sunt specializați în așa ceva. Micile intervenții oftalmo se vor face în sala mică a blocului operator din Spitalul SanConfind, care este la fel de mare și de dotată precum multe săli de operații ale marilor spitale din București. În plus, la SanConfind se poate aplica și PRP, un procedeu revoluționar prin care se injectează în ochi plasmă îmbogățită cu trombocite. Este o metodă modernă care a început să ia amploare în diverse specialități medicale. În Prahova această metodă se realizează în puține spitale. La SanConfind, metoda se aplică atât în oftalmologie, cât și în ortopedie.    

Cabinetul ORL
La Cabinetul ORL SanConfind se acordă îngrijiri și consultații de cea mai bună calitate, reușitele personalului medical crescând considerabil adresabilitatea pacienților. Sunt oferite, de asemenea, servicii specializate în chirurgie cervico-facială.  Demn de remarcat e faptul că unit-ul ORL din dotarea cabinetul respectiv este unul dintre cele mai performante din țară, ceea ce asigură, pe lângă confortul pacientului, calitatea actului medical. Vorbim despre o aparatură medicală ORL ultraperformantă, de ultimă generație, una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnic, realizată de o companie de importanță mondială: firma Atmos. De altfel, în acest cabinet se lucrează numai cu produse și materiale sanitare de înaltă calitate, achiziționate de la branduri renumite pe plan internațional. Cu mici excepții, serviciile ORL oferite la SanConfind au tarife mai mici decât în multe clinici private din județul nostru, la o calitate a actului medical superioară. Dintre cele mai importante tratamente ORL, am aminti câteva: examen endoscopic faringo-laringian, extracție corp străin, incizie drenaj colecție auriculară, cauterizare chimică pată vasculară, incizie flegmon periamigdalian, infiltrație zonă cervico-facială, mici intervenții chirurgicale (abcese etc), tamponamente nazale, endoscopie otică rigidă, prelevare biopsie CAE sub control otomicroscopic, incizie hematom sau abces septal.

3212 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1187 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2027 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.