Mai mulţi entuziaşti şi mari pasionaţi ai modelismului din Câmpina, împreună cu prietenii şi partenerii lor din Bucureşti, Speed RC, au organizat astăzi, în sala de sport a Colegiului Naţional "Nicolae Grigorescu", prima competiţie de automodelism. O competiție care vine după două demonstraţii de automodelism, menite să atragă publicul, cu precădere copiii. Și chiar au reușit, pentru că, astăzi, numărul participanților a fost şi mai mare, iar alături de organizatori au venit şi numeroşi sponsori.
Competiţia a fost destinată automodelelor off-road, la scara 1/10, şi a avut două categorii de participanţi - juniori şi seniori. Zeci de iubitori ai acestui frumos, dar destul de costisitor sport, s-au aliniat la start. S-a putut concura atât cu automodele puse la dispoziţie de Speed RC Bucureşti, cât şi cu automodele proprii, iar pe un traseu alăturat celui de concurs, fiecare şi-a putut exersa în voia abilităţile şi a putut să testeze limitele modelelor sale. Dincolo de competiţia în sine, cel mai important a fost că iubitorii modelismului au acum şi la Câmpina posibilitatea de a se întâlni, de a schimba impresii şi chiar de a concura cu alţi împătimiţi. Cel care a inițiat evenimentul de astăzi și care speră ca modelismul să redevină o tradiție la Câmpina este Răzvan Nicolau, membru al Asociației "Aproape de natură", fondatorul Clubului RC Câmpina.
Automodelele care au concurat la Câmpina, ca orice modele care se respectă, au nevoile lor chiar foarte importante - trebuie bine lustruite, cochet aranjate, totul pentru a li se pune în valoare formele şi frumuseţea. Copii și adulți, cu toţii s-au bucurat de acest adevărat eveniment de promovare a modelismului, de introducere a Câmpinei în circuitele naționale.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.