Orice câmpinean care are puțin habar de sport îl identifică pe Nicolae Pavel cu atletismul câmpinean, cu sportul, în general. Acesta a fost și pretextul pentru care l-am invitat în cadrul unei emisiuni pe profesorul Nicolae Pavel pentru a discuta despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul atletismului câmpinean.
Poate mai puțină lume știe că Nicolae Pavel a fost și un sportiv foarte bun - atlet și voleibalist. Ne-a vorbit cu plăcere despre începuturile sale în atletism, sub coordonarea extraordinarului profesor Luca Henegar, dar și despre performanțele pe care le-a reușit ca sportiv în liceu, apoi în facultate. De altfel, Nicolae Pavel a mărturist că ”felul de a fi al profesorului Henegar, tactul, modestia și pedagogia sa au fost cele care m-au făcut să mă îndrept spre meseria de antrenor, după ce m-am accidentat la cot și am pus capăt carierei sportive”.
Trecând de la o carieră sportivă în care ”am aruncat inclusiv cu sulița confecționată din lemn, că așa erau vremurile”, Nicolae Pavel a ajuns, la începuturile anilor '80, la CSS Câmpina. ”La momentul respectiv aveam multe secții sportive, cu o reprezentare foarte bună la nivel național, în întrecerile rezervate cluburilor sportive școlare. Din păcate, după 1990, finanțarea s-a diminuat de la un an la altul, am fost nevoiți să renunțăm la o serie de secții, apoi să trecem sub tutela actualului Liceu Petrol”, descrie Nicolae Pavel situația CSS-ului câmpinean.
Referindu-se strict la cariera de antrenor de atletism, Nicolae Pavel a vorbit despre marile satisfacții, dar și despre dezamăgiri, despre condițiile de pregătire, dar și despre participarea la primele competiții internaționale. De asemenea, vorbindu-ne despre sportivii talentați descoperiți de-a lungul acestor decenii, Nicolae Pavel s-a oprit la Cristian Martinescu, ”un talent extraordinar, un foarte bună aruncător, cu perspective uriașe, dar care, după încheierea junioratului, a ajuns la cules căpșuni prin Spania”.
Discuția a ajuns și la situația actuală a sportului câmpinean, în general, a atletismului, în special. Profesorul Pavel a prezentat o serie de situații și soluții concrete, concluzia fiind aceea că, dacă se dorește cu adevărat un fenomen sportiv de calitate, soluții se găsesc!
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
La Câmpina se desfășoară în acest week-end a treia ediție a Festivalului de Artă pentru Tineret. A fost pentru noi prilejul unui scurt dialog cu Teodora Akinola, vicepreședinte al Asociației GEYC, principalul organizator al festivalului.
În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Este un format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și la... subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și din viața lor particulară.
De câteva luni bune, comuna Brebu a devenit epicentrul unui scandal între primarul Adrian Ungureanu, pe de o parte, și viceprimarul Cătălin Ilioiu și noua majoritate din Consiliul Local, pe de altă parte.