CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Despre trecutul, prezentul și viitorul atletismului câmpinean, cu antrenorul Nicolae Pavel

- Interviuri -

Orice câmpinean care are puțin habar de sport îl identifică pe Nicolae Pavel cu atletismul câmpinean, cu sportul, în general. Acesta a fost și pretextul pentru care l-am invitat în cadrul unei emisiuni pe profesorul Nicolae Pavel pentru a discuta despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul atletismului câmpinean.

Poate mai puțină lume știe că Nicolae Pavel a fost și un sportiv foarte bun - atlet și voleibalist. Ne-a vorbit cu plăcere despre începuturile sale în atletism, sub coordonarea extraordinarului profesor Luca Henegar, dar și despre performanțele pe care le-a reușit ca sportiv în liceu, apoi în facultate. De altfel, Nicolae Pavel a mărturist că ”felul de a fi al profesorului Henegar, tactul, modestia și pedagogia sa au fost cele care m-au făcut să mă îndrept spre meseria de antrenor, după ce m-am accidentat la cot și am pus capăt carierei sportive”.
Trecând de la o carieră sportivă în care ”am aruncat inclusiv cu sulița confecționată din lemn, că așa erau vremurile”, Nicolae Pavel a ajuns, la începuturile anilor '80, la CSS Câmpina. ”La momentul respectiv aveam multe secții sportive, cu o reprezentare foarte bună la nivel național, în întrecerile rezervate cluburilor sportive școlare. Din păcate, după 1990, finanțarea s-a diminuat de la un an la altul, am fost nevoiți să renunțăm la o serie de secții, apoi să trecem sub tutela actualului Liceu Petrol”, descrie Nicolae Pavel situația CSS-ului câmpinean.
Referindu-se strict la cariera de antrenor de atletism, Nicolae Pavel a vorbit despre marile satisfacții, dar și despre dezamăgiri, despre condițiile de pregătire, dar și despre participarea la primele competiții internaționale. De asemenea, vorbindu-ne despre sportivii talentați descoperiți de-a lungul acestor decenii, Nicolae Pavel s-a oprit la Cristian Martinescu, ”un talent extraordinar, un foarte bună aruncător, cu perspective uriașe, dar care, după încheierea junioratului, a ajuns la cules căpșuni prin Spania”.
Discuția a ajuns și la situația actuală a sportului câmpinean, în general, a atletismului, în special. Profesorul Pavel a prezentat o serie de situații și soluții concrete, concluzia fiind aceea că, dacă se dorește cu adevărat un fenomen sportiv de calitate, soluții se găsesc!


09 Feb 2022 20:11 6299 vizualizari



Comentarii






2182 vizualizari 12 Apr 2024 07:29 ”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

citeste mai mult
2312 vizualizari 05 Apr 2024 21:44 Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

citeste mai mult
2016 vizualizari 13 Mar 2024 21:35 Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

Daniel Ioniță, președinte executiv Partidul România în Acțiune: ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”

”Am un gust amar la finalul acestui mandat, atât din punct de vedere al activității Consiliului Local Câmpina, cât și al primarului”, a spus Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, în cadrul emisiunii cu care am continuat seria întâlnirilor cu liderii principalelor partide politice din Câmpina.

citeste mai mult
1799 vizualizari 08 Mar 2024 07:01 Liviu Briciu, președinte POL și consilier local: ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”

Liviu Briciu, președinte POL și consilier local: ”Cel mai important în acest mandat a fost că s-a reușit trecerea la o conducere deschisă spre investiții”

CâmpinaTV.ro a continuat seria interviurilor cu lideri politici locali și aleși locali cu Liviu Briciu, președinte al Partidului Oamenilor Liberi Câmpina și consilier local. Discuția a fost extrem de interesantă, iar interlocutorul nostru nu s-a ferit în multe momente să puncteze exact ”durerile” sale ca ales local, dar care sunt și durerile oamenilor.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV