Despre trecutul, prezentul și viitorul atletismului câmpinean, cu antrenorul Nicolae Pavel

Interviuri (Categoria articolului)

Orice câmpinean care are puțin habar de sport îl identifică pe Nicolae Pavel cu atletismul câmpinean, cu sportul, în general. Acesta a fost și pretextul pentru care l-am invitat în cadrul unei emisiuni pe profesorul Nicolae Pavel pentru a discuta despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul atletismului câmpinean.

Poate mai puțină lume știe că Nicolae Pavel a fost și un sportiv foarte bun - atlet și voleibalist. Ne-a vorbit cu plăcere despre începuturile sale în atletism, sub coordonarea extraordinarului profesor Luca Henegar, dar și despre performanțele pe care le-a reușit ca sportiv în liceu, apoi în facultate. De altfel, Nicolae Pavel a mărturist că ”felul de a fi al profesorului Henegar, tactul, modestia și pedagogia sa au fost cele care m-au făcut să mă îndrept spre meseria de antrenor, după ce m-am accidentat la cot și am pus capăt carierei sportive”.
Trecând de la o carieră sportivă în care ”am aruncat inclusiv cu sulița confecționată din lemn, că așa erau vremurile”, Nicolae Pavel a ajuns, la începuturile anilor '80, la CSS Câmpina. ”La momentul respectiv aveam multe secții sportive, cu o reprezentare foarte bună la nivel național, în întrecerile rezervate cluburilor sportive școlare. Din păcate, după 1990, finanțarea s-a diminuat de la un an la altul, am fost nevoiți să renunțăm la o serie de secții, apoi să trecem sub tutela actualului Liceu Petrol”, descrie Nicolae Pavel situația CSS-ului câmpinean.
Referindu-se strict la cariera de antrenor de atletism, Nicolae Pavel a vorbit despre marile satisfacții, dar și despre dezamăgiri, despre condițiile de pregătire, dar și despre participarea la primele competiții internaționale. De asemenea, vorbindu-ne despre sportivii talentați descoperiți de-a lungul acestor decenii, Nicolae Pavel s-a oprit la Cristian Martinescu, ”un talent extraordinar, un foarte bună aruncător, cu perspective uriașe, dar care, după încheierea junioratului, a ajuns la cules căpșuni prin Spania”.
Discuția a ajuns și la situația actuală a sportului câmpinean, în general, a atletismului, în special. Profesorul Pavel a prezentat o serie de situații și soluții concrete, concluzia fiind aceea că, dacă se dorește cu adevărat un fenomen sportiv de calitate, soluții se găsesc!

4714 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2627 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

3048 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

37 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

156 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.