Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea școlii de la Poiana Câmpina a trecut de toate etapele de evaluare. Urmează semnarea contractului de finanțare

Actualitate (Categoria articolului)

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a transmis o adresă Primăriei Poiana Câmpina prin care anunță că proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a trecut de etapele de evaluare tehnică și evaluare financiară și intră în etapa de precontractare. În această etapă vor trebui trimise la ADR Sud-Muntenia, pentru dosarul proiectului, o serie de documente prevăzute în Ghidul Solicitantului, iar apoi va urma semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), din care 5.287.988 lei reprezintă fondurile europene nerambursabile, iar 206.637 lei este contribuția de la bugetul local.

Proiectul privind modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și este cel de-al treilea proiect cu fonduri europene destinat modernizării infrastructurii educaționale din Poiana Câmpina. Primul a fost proiectul prin care s-a achiziționat mobilier și aparatură IT pentru școală, un proiect în valoare de 120.290 euro, din care 80.000 euro fonduri europene. Cel de-al doilea este proiectul privind modernizarea grădiniței, cu o valoare de 300.000 euro, fonduri accesate prin POR, o investiție care presupune reabilitarea clădirii în care funcționează Grădinița cu program normal din Poiana Câmpina. Și urmează acum acest al treilea proiect privind modernizarea școlii, o investiție care include, printre altele, și reabilitarea termică a clădirii.
Legat de infrastructura educațională din Poiana Câmpina, pe lângă aceste trei proiecte cu fonduri europene, Primăria comunei a depus la Compania Națională de Investiții, în vederea obținerii de fonduri de la Ministerul Dezvoltării, un proiect privind construirea și dotarea unei grădinițe cu program prelungit în satul Bobolia.

4669 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Daniel 08.08.2020 21:11 La Poiana Campina/Bobolia se poate!! Ar trebui si noi in Campina, sa mai facem schimbari in administratie, poate se poate si la noi!!

Actualitate

363 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

180 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

621 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

652 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).