Întârzieri în eliberarea actelor de identitate din cauza lipsei materialelor necesare emiterii acestora

Social (Categoria articolului)

La acest început de an, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate este de 30 de zile, iar în unele situații acesta poate ajunge chiar și la 45 de zile. Primăria Câmpina precizează faptul că această situație nu este imputabilă Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor din municipiu, existând unele probleme de ordin tehnic, la nivel central, în procesul de producere a cărților de identitate.

Întârzieri în eliberarea actelor de identitate se înregistrează în toată țara. Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a finalizat în decembrie 2020 procedura de achiziție publică pentru materialele necesare emiterii actelor de identitate, contractul-cadru a fost semnat cu noul furnizor, însă primele materiale vor fi livrate abia în februarie 2021. După livrarea acestor materiale în teritoriu, serviciile locale vor putea începe să elibereze cărțile de identitate solicitate de cetățeni.
Doar dacă sunt situații excepționale, persoana care are nevoie de cartea de identitate într-un termen mai scurt de 30 de zile va putea depune o cerere însoțită de documente din care să reiasă că se află într-o situație deosebită (motive medicale, deplasare de urgență, susținerea unor examene, efectuarea unor operațiuni notariale/bancare). Pentru urgențe se pot depune cereri atât la Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor Câmpina, cât și la Direcția Județeană de Evidența Populației Prahova, cu sediul în Ploiești, strada Vasile Lupu, nr. 60-62, cu o programare prealabilă la numărul de telefon 0244.302.347.

4664 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

843 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

104 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1166 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.