Uniunea Europeană a lansat Programul WiFi4EU prin care administrațiile locale vor putea instala puncte de acces cu Wi-Fi gratuit în spațiile publice: parcuri, piețe, muzee, biblioteci etc.
Într-o primă fază, va fi oferită finanțare pentru 1.000 de localități din țările membre UE, ceea ce înseamnă minim 15 localități din fiecare țară. Până în 2020, Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru finanțarea acestor investiții. Finanțarea se va face pe bază de cupoane în valoare de 15.000 euro fiecare, iar autoritățile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi plătit de Comisia Europeană.
După cum reiese din comunicatul de presă al Autorității Naționale pentru Reglementare în comunicații, sunt trei etape care trebuie parcurse de administrațiile locale care doresc să implementeze acest proiect: etapa de înregistrare (înscriere) pe portalul WiFi4EU.eu (etapă care a demarat pe 20 martie 2018), apoi etapa de depunere a cererilor (din mai 2018) și etapa de atribuire, când Comisia Europeană va anunța care sunt cele 1.000 de localități ce vor primi finanțare în prima etapă a programului. Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite și nu vor colecta date cu caracter personal. Administrațiile locale interesate ar trebui să se grăbească puțin având în vedere faptul că, în această primă etapă, cupoanele valorice vor fi împărțite fiecărei țări pe baza principiului "primul sosit, primul serivit".
Este pentru prima dată când UE finanțează un astfel de program, scopul declarat fiind acela de dezvoltare a serviciilor digitale inovatoare la care să poată avea acces un număr cât mai mare de cetățeni din țările comunitare.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.