Semnal de alarmă tras de asociații pentru protecția animalelor în fața adăpostului (lagărului) privat de pe Strada Fabricii, din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În noiembrie 2019, CâmpinaTV.ro scria despre adăpostul privat pentru câini, de pe Strada Fabricii din municipiul Câmpina. De fapt, lagărul de câini al firmei Veterimed Contel SRL aparținând lui Alexandru Chirobocea. Și scriam atunci despre clădirea sinistră și condițiile jalnice în care sunt ținute bietele animale prinse (sau chiar furate din curțile oamenilor, pentru că au fost și astfel de cazuri) în localitățile din vecinătatea Câmpinei, localități cu ale căror primării are contract firma menționată. Vineri, 21 februarie 2020, reprezentanți ai mai multor asociații de protecția animalelor din București, dar și din Germania, alături de reprezentanții Asociației ”Arca lui Norocel” din Câmpina, au venit pentru a încerca să salveze ce se mai putea salva...

Pentru cei veniți din afara Câmpinei, prima impresie a fost șocantă - clădirea aceea urâtă, sinistră, neîngrijită, cu geamuri sparte, cu uși metalice, grele, dar și drumul până acolo, pe lângă batale, printre mormane de gunoaie și locuințe sărăcăcioase care parcă te întorc în timp, totul crează o stare absolut șocantă și am înțeles groaza care i-a cuprins pe vizitatori. Reprezentanții asociațiilor au venit încă de dimineață, de la ora 8.00, din dorința de intra în adăpost să vadă starea animalelor și să le adopte. Deși programul afișat pe ușa sinistrei clădiri este 7.30 - 9.30, iubitorii de animale au așteptat în zadar pentru că nu a venit nimeni. Era o liniște nefirească, iar din ceea ce se vedea prin crăpăturile ușilor părea că în interior nu mai este niciun câine.
”Alături de reprezentanții altor asociații, am venit și noi la adăpostul privat, unde constatăm că nu putem intra și că nu este absolut nimeni aici. Am sunat la Direcția Sanitar Veterinară, de unde am fost anunțați că respectivii câini au fost adoptați și că aici nu se mai fac de șase luni eutanasieri, chiar dacă numărul declarat al câinilor prinși nu coincide cu al câinilor dați spre adopție. Nu credem că toți au fost adoptați, pentru că ar fi nevoie de contracte de adopție, iar înainte de a fi scoși din adăpost ar fi trebuit să fie vaccinați, sterilizați și microcipați, așa cum prevede legea. Vom face și sesizări scrise, dar știm foarte bine că acest domn Chirobocea este foarte bine protejat de autorități, dar sperăm ca măcar de această dată autoritățile să-și facă datoria”, ne-a declarat Iulia Burloiu, președintele Asociației ”Arca lui Norocel” Câmpina. (video)
Apoi, oamenii au încercat să găsească soluții. Au sunat la Direcția Sanitar Veterinară Prahova, unde au fost tratați cu dispreț, ca de obicei. Apoi au sunat la Poliție. După aproape o oră de așteptare, disperați, oamenii au sunat la 112, mai ales că, între timp, din interior au început să se audă scâncete și apoi urlete de câini. În fine, au venit doi polițiști... ”Aici sunt foarte multe nereguli, sesizate de diverse asociații de ani de zile. Nu putem intra să vedem animalele, să facem adopții și avem suspiciuni că animalele nu sunt tratate corespunzător, așa cum scrie în lege. În condițiile în care nu putem intra, facem apel la organele statului, conform legii, să ne asigure accesul în acest adăpost, care este privat, dar funcționează cu bani publici”, le-a spus polițiștilor Gabriel Preda, reprezentantul uneia dintre asociațiile de protecția animalelor.

Poate că polițiștii erau binevoitori, dar nu aveau nicio soluție, erau complet depășiți de situație, pur și simplu nu știau ce ar trebui să facă. Apoi... au mai venit doi polițiști, cu ceva mai multă experiență, care au înțeles situația și au început să dea telefoane. A fost sunat și Alexandru Chirobocea, administratorul firmei Veterimed Contel SRL, care le-a promis polițiștilor care se va întoarce peste câteva ore, iar oamenii îl pot aștepta dacă doresc să adopte animale. Polițiștii au sunat și la Direcția Sanitar Veterinară Prahova, dar fără a avea vreun succes în obținerea sprijinului pe care legal această instituție trebuie să-l acorde în astfel de situații, cei care au răspuns la telefoane fiind aproape la fel de deranjați de apelurile repetate ca și... Chirobocea. Într-un târziu, după câteva ore bune, la adăpost a venit și Alexandru Chirobocea, care a acceptat doar în anumite condiții să pătrundă în adăpost o parte dintre reprezentanții asociațiilor, dar nu a acceptat nicio adopție! Cei care au fost primiți în interiorul lagărului cu pretenții de adăpost spun că nu sunt respectate foarte multe dintre condițiile impuse de lege pentru funcționarea unui adăpost - nu există sursă de apă la fiecare spațiu pentru fiecare câine, nu există lumină naturală, nu se face o ventilație corespunzătoare, nu există spații pentru scoaterea câinilor în aer liber, să poată alerga, în aceste condiții, starea celor patru câini care se aflau în adăpost, vineri, fiind una jalnică.
Cei prezenți vineri la Câmpina au afirmat în repetate rânduri că nu se vor opri aici. Acum, rămâne de văzut în ce măsură vor putea fi sensibilizați și cei de la Direcția Sanitar Veterinară Prahova, care au dat aviz de funcționare acestui lagăr cu pretenții de adăpost și care ar trebui să verifice ce se întâmplă aici. Și să apere și drepturilor animalelor, nu doar pe cele ale lui Chirobocea. Practic, să respecte legea.

Citiți și: Lagărul privat de câini de pe Strada Fabricii din municipiul Câmpina

19683 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paula 22.02.2020 21:02 Acum m am convins de ce e batalie la scoala de politie...decat agent de militie impiedicat sa dau suturi la bolovani mai bine tonetar la piata.Nu inteleg tupeul palarierului Chirobocea,sa spuna pe fata ca e pe blat cu Dsvsa, Politie,Tiseanu,Pitigoi. De Anaf ca e frica imbuibatului...sa nu ii fi venit ideea in caz ca au disparul cainii sa ii livreze la restaurante chinezesti,si nu gratis.Toti mai marii bosi din Campina sunt manjiti,ei si acolitii lor.Sper ca dra Iulia sa nu se lase amagita de acesti razbunatori.
  • Marian 22.02.2020 21:03 Atata vrem cat va fi Tiseanu primar, nu se va intampla nimic si pe Chirobocea nu il clinteste nimeni. Pentru ca Chirobocea are niste inregistrari cu Tiseanu... wow!
  • Mitică Popescu 23.02.2020 08:57 Denaturați adevărul. Vineri, 21.02.2020, de două ori ați avut acces in interior cu camerele de filmat si telefoanele. Unde sunt acele imagini din interior? De ce nu prezentați totul? Interesele cui le serviți?
  • Domnica Jianu 23.02.2020 11:58 Orice început este greu. Continuați până la desființarea acestui lagăr al morții și pedepsirea celor vinovați. Păcat de sufletele nevinovate care au pierit în chinuri pentru a umple buzunarele nesatuilor. Va țin pumnii!
  • P.v 23.02.2020 14:46 Omul asta toata viata a fost smecher,avand relatii unde nu te astepti.A devenit primar spunand la pustoaicele din comuna,dand discoteca si de baut la tineri.In special Valea Telegii au votat cu asta pe cand cei din Melicesti si Bosilcesti innotau in noroaie.Intr o perioada avea si firma de transport cumparand dubele autogarii.Si posibil sa il voteze iar.Toata viata a trait pe picior mare.Sa nu va mire sa se razbune,luand exemplu de la Tisi si Pitigoi.Oamenii astia sunt plini de venin,atat ei cat si apropiatii lor
  • Elena 23.02.2020 17:52 Haideti sa fie sesizata aceasta problema si la ProTv sa se sesizeze o tara intreaga si atunci probabil se va rezolva!!!
  • The Pack 23.02.2020 23:00 Mitica Popescu,sunt imagini din adapost,in editare.Totusi,stiti ca nu s.a permis filmares insuntru🤔😉
  • joanna geerts 24.02.2020 15:50 Mitica Popescu, who are you to tell things like that? There are vidéo's of the inside, and you know that very well I think. If you saw the dogs lying there, dead, killed (not pts, but killed) and you saw the vet (is she really is a vet......) and still défend a killingshelter like this, you are exactly like Chirobocea: a monster.
  • The Pack 26.02.2020 09:21 Aici puteti vedea perspectiva noastra : https://youtu.be/txrDDeczCRw

Actualitate

1818 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1828 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

646 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

137 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.