După gafa de miercuri dimineață, "coaliția de dreapta" din CL Câmpina a votat proiectul privind fondurile europene pentru antreprenori

Actualitate (Categoria articolului)

Miercuri dimineață, consilierii "coaliției de dreapta" din Consiliul Local Câmpina s-au solidarizat cu Cezar Grama, care și-a pierdut mandatul de consilier local după excluderea din Partidul Verde, după cum a anunțat secretarul general al municipiului, și au părăsit ședința Consiliului Local, convocată de primarul Alin Moldoveanu pentru discutarea unui proiect de rectificare bugetară, mai exact pentru includerea în buget a sumei de 1,15 milioane lei plătită de Ministerul Fondurilor Europene pentru întreprinderile sociale înființate prin GAL. 
Miercuri după-amiază, consilierii ”coaliției de dreapta” din Consiliul Local Câmpina au încercat să repare gafa de la ședința din cursul dimineții, dar au venit cu argumente slabe, chiar jenante, care demonstrează că acomodarea la rigorile legii și ale funcției de consilier local este mult mai dificilă decât pare la prima vedere.

Un spirit de turmă părea să-i mâne în luptă pe consilierii ”coaliției de dreapta” (PNL, USR și PMP), determinându-i să iasă de la ședința de dimineață a Consiliului Local. Unii spun că ar fi fost vorba de un mesaj urgent primit pe whatsapp de cei care manevrează din spatele cortinei politice această ”coaliție”, miza fiind dorința de a-l ”atinge” pe primarul Alin Moldoveanu acolo unde îl doare cel mai tare - la proiectele cu fonduri europene. Alții spun că era normală o coalizare în jurul lui Cezar Grama, pentru că, fără el, "coaliția de dreapta" își pierde majoritatea în CL Câmpina. Despre situația lui Cezar Grama și ședința de dimineață, citiți AICI.
După ședința ratată de dimineață, Alin Moldoveanu a anunțat convocarea unei noi ședințe pentru ora 14.00. Apoi, s-a anunțat ora 17.00, primarul explicând în plenul Consiliului Local amânarea: ”Am avut o discuție cu domnul viceprimar, care m-a asigurat că la ora 17.00 se poate asigura cvorumul”.
Iar în această ședință, de la ora 17.00, consilierii "coaliției de dreapta" au încercat să justifice greșeala de a întoarce spatele unui proiect cu fonduri europene. S-a spus că nu au fost furnizate suficiente informații de către inițiatorul proiectului, primarul Alin Moldoveanu. Asta în condițiile în care în proiect se explicau clar motivele rectificării, ba era atașată și scrisoarea de la Ministerul Fondurilor Europene. Ca să nu mai vorbim despre faptul că viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) a fost prezent, la sfârșitul lunii aprilie, la semnarea contractelor de finanțare de către antreprenorii care primesc fonduri europene pentru ideile lor de afaceri, în cadrul programului ”Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă”, la care Primăria este partener. (detalii AICI)

Acuzele au fost demontate rând pe rând. Ba, mai mult, s-au cerut explicații de la compartimentele de specialitate - intregrare europeană și contabilitate. Explicațiile nu au adus nimic nou, au durat câteva minute, dar viceprimarul Liviu Dumitrache, în calitate de lider al ”coaliției de dreapta”, s-a arătat mulțumit. Un alt argument al consilierilor ”coaliției”, care să justifice părăsirea ședinței de dimineață, a fost acela că s-a discutat mult prea mult despre subiectul Cezar Grama. Li s-a explicat în repetate rânduri, atât de către primarul Alin Moldoveanu, cât și de secretarul general Elena Moldoveanu, că această discuție trebuia să aibă loc înaintea unui eventual vot, pentru că, dacă Cezar Grama ar fi votat acest proiect după ce îi încetase mandatul de consilier local, hotărârea Consiliului Local devenea nulă de drept, iar cei 1,15 milioane lei erau pierduți. În ciuda explicațiilor simple și clare, prevăzute în Codul Administrativ, de altfel, unii consilieri păreau a nu fi înțeles cum stă treaba. Precizăm faptul că Cezar Grama nu a participat la ședința de după-amiază.
În cele din urmă, după toate aceste discuții, proiectul a fost votat, iar tinerii antreprenori își vor putea primi în termenul legal fondurile europene. Dincolo de asta, rămâne dezamăgirea că există consilieri locali care pun politicul înaintea intereselor comunității și există consilieri locali care nu au minima bunăvoință de a citi o lege, măcar pentru a nu se face de râs în plenul Consiliului Local.

3930 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1664 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1274 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.