Miercuri dimineață, consilierii "coaliției de dreapta" din Consiliul Local Câmpina s-au solidarizat cu Cezar Grama, care și-a pierdut mandatul de consilier local după excluderea din Partidul Verde, după cum a anunțat secretarul general al municipiului, și au părăsit ședința Consiliului Local, convocată de primarul Alin Moldoveanu pentru discutarea unui proiect de rectificare bugetară, mai exact pentru includerea în buget a sumei de 1,15 milioane lei plătită de Ministerul Fondurilor Europene pentru întreprinderile sociale înființate prin GAL.
Miercuri după-amiază, consilierii ”coaliției de dreapta” din Consiliul Local Câmpina au încercat să repare gafa de la ședința din cursul dimineții, dar au venit cu argumente slabe, chiar jenante, care demonstrează că acomodarea la rigorile legii și ale funcției de consilier local este mult mai dificilă decât pare la prima vedere.
Un spirit de turmă părea să-i mâne în luptă pe consilierii ”coaliției de dreapta” (PNL, USR și PMP), determinându-i să iasă de la ședința de dimineață a Consiliului Local. Unii spun că ar fi fost vorba de un mesaj urgent primit pe whatsapp de cei care manevrează din spatele cortinei politice această ”coaliție”, miza fiind dorința de a-l ”atinge” pe primarul Alin Moldoveanu acolo unde îl doare cel mai tare - la proiectele cu fonduri europene. Alții spun că era normală o coalizare în jurul lui Cezar Grama, pentru că, fără el, "coaliția de dreapta" își pierde majoritatea în CL Câmpina. Despre situația lui Cezar Grama și ședința de dimineață, citiți AICI.
După ședința ratată de dimineață, Alin Moldoveanu a anunțat convocarea unei noi ședințe pentru ora 14.00. Apoi, s-a anunțat ora 17.00, primarul explicând în plenul Consiliului Local amânarea: ”Am avut o discuție cu domnul viceprimar, care m-a asigurat că la ora 17.00 se poate asigura cvorumul”.
Iar în această ședință, de la ora 17.00, consilierii "coaliției de dreapta" au încercat să justifice greșeala de a întoarce spatele unui proiect cu fonduri europene. S-a spus că nu au fost furnizate suficiente informații de către inițiatorul proiectului, primarul Alin Moldoveanu. Asta în condițiile în care în proiect se explicau clar motivele rectificării, ba era atașată și scrisoarea de la Ministerul Fondurilor Europene. Ca să nu mai vorbim despre faptul că viceprimarul Liviu Dumitrache (USR) a fost prezent, la sfârșitul lunii aprilie, la semnarea contractelor de finanțare de către antreprenorii care primesc fonduri europene pentru ideile lor de afaceri, în cadrul programului ”Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă”, la care Primăria este partener. (detalii AICI)
Acuzele au fost demontate rând pe rând. Ba, mai mult, s-au cerut explicații de la compartimentele de specialitate - intregrare europeană și contabilitate. Explicațiile nu au adus nimic nou, au durat câteva minute, dar viceprimarul Liviu Dumitrache, în calitate de lider al ”coaliției de dreapta”, s-a arătat mulțumit. Un alt argument al consilierilor ”coaliției”, care să justifice părăsirea ședinței de dimineață, a fost acela că s-a discutat mult prea mult despre subiectul Cezar Grama. Li s-a explicat în repetate rânduri, atât de către primarul Alin Moldoveanu, cât și de secretarul general Elena Moldoveanu, că această discuție trebuia să aibă loc înaintea unui eventual vot, pentru că, dacă Cezar Grama ar fi votat acest proiect după ce îi încetase mandatul de consilier local, hotărârea Consiliului Local devenea nulă de drept, iar cei 1,15 milioane lei erau pierduți. În ciuda explicațiilor simple și clare, prevăzute în Codul Administrativ, de altfel, unii consilieri păreau a nu fi înțeles cum stă treaba. Precizăm faptul că Cezar Grama nu a participat la ședința de după-amiază.
În cele din urmă, după toate aceste discuții, proiectul a fost votat, iar tinerii antreprenori își vor putea primi în termenul legal fondurile europene. Dincolo de asta, rămâne dezamăgirea că există consilieri locali care pun politicul înaintea intereselor comunității și există consilieri locali care nu au minima bunăvoință de a citi o lege, măcar pentru a nu se face de râs în plenul Consiliului Local.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.