CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

- Eveniment -

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina a fost inaugurat miercuri, 28 februarie 2024, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat într-un parteneriat format din Asociația "Zi de Bine", Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.

A fost un adevărat eveniment, cu invitați de marcă din acest domeniu atât de sensibil, cu oficialități locale.
”Este cel mai important proiect derulat de Spitalul Voila. Mă bucur că aducem prin acest proiect lumină în acest domeniu și mă bucur că adolescenții din program vor fi abordați într-o manieră profesionistă”, a spus dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina.
”Pentru fiecare copil adâncit în întunericul adicției, pentru fiecare părinte care a stat cu capul în jos, deznădăjduit, pentru fiecare specialist în domeniu care caută o modalitate de a-și ajuta și mai mult pacientul, pentru ei s-a deschis astăzi, aici, o ușă. O ușă a comunicării, care poate va fi dureroasă, dar necesară”, au fost primele cuvinte rostite de Melania Medeleanu, președintele Asociației "Zi de Bine".
De asemenea, dr. Eugen Hriscu, directorul medical al Clinicii Atelier Psy, a declarat: ”Căutam un loc unde să putem trimite numărul tot mai mare de adolescenți dependenți de droguri, care ajungeau la clinica noastră ambulatorie. Practic, un copil cu o astfel de problemă de dependență nu avea niciun centru rezidențial, nici de stat, nici privat, unde să poată să primească îngrijiri specifice, profesioniste, pentru dependența de substanțe. Acum există acest loc și este foarte bine că se întâmplă acest lucru, în condițiile în care, din păcate, România este pe primele locuri în statisticile mondiale privind consumul de băuturi alcoolice, de exemplu, inclusiv în rândul tinerilor”.
De la începutul lunii ianuarie și până acum s-a reușit reabilitarea spațiilor, astfel încât să le fie oferite adolescenților și tinerilor care vor intra în acest program cele mai bune condiții pentru a trece peste impasul de moment. Sunt 24 de locuri destinate acestui proiect, aflate în patru saloane, două pentru fete, două pentru băieți. De altfel, două dintre acestea au fost renovate de Asociația "Zi de bine", iar două de echipa de la Spitalul Voila, dar cele patru saloane sunt identice. Dincolo de spații, aici, adolescenții și tinerii cu probleme vor avea parte de cei mai buni specialiști.


28 Feb 2024 20:35 2592 vizualizari


Comentarii


  • 29.02.2024 20:52 Alex C Din păcate copii de acolo sunt f rai,și majoritatea cer bani pt țigări.Vreti să dispară drogurile: închideți granițele,când la vama politia închide ochii la fel și cu țigările in nordul țării.Padurile se taie datorita celor în verde,ursii nu sunt hrăniți.Libertatea ne aduce dezavantaje.De astfel de vicii te apuci că ai mult timp liber.Sa pleci dimineața la muncă și când te întorci seara acasă să ai timp sa iei masa și un duș și la somn.Trebuie sa profiți daca ai timp liber.Nu sa îl îngropi in degradarea ta fizica și psihica
  • 29.02.2024 09:42 Catalin Mi se pare un pic ciudat să pui toate adicțiile la grămadă. Pacănele, droguri alcool...??? Poatr și Fornite. Apoi in poze nu pare să existe niciun beneficiar (evident co fața blurată). Sau este un nou sifon de bani...Pare rețeta perfectă:Primarie, spitale, ONG-uri.
1637 vizualizari 24 Jul 2024 17:56 Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

Mircea Tiberian - vedeta ediției 2024 a Festivalului de Jazz de la Câmpina, care va avea loc în grădina Castelului ”Iulia Hasdeu”

CâmpinaTV.ro a fost singura publicație din Câmpina prezentă la discuția care a avut loc miercuri, 24 iulie, după orele prânzului, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina, la care au participat consilierii locali Liviu Briciu și Dan Nica și directorul Muzeului Hasdeu, Aura Dobre.

citeste mai mult
3191 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
4070 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
637 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV