La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina a fost inaugurat miercuri, 28 februarie 2024, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat într-un parteneriat format din Asociația "Zi de Bine", Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.
A fost un adevărat eveniment, cu invitați de marcă din acest domeniu atât de sensibil, cu oficialități locale.
”Este cel mai important proiect derulat de Spitalul Voila. Mă bucur că aducem prin acest proiect lumină în acest domeniu și mă bucur că adolescenții din program vor fi abordați într-o manieră profesionistă”, a spus dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina.
”Pentru fiecare copil adâncit în întunericul adicției, pentru fiecare părinte care a stat cu capul în jos, deznădăjduit, pentru fiecare specialist în domeniu care caută o modalitate de a-și ajuta și mai mult pacientul, pentru ei s-a deschis astăzi, aici, o ușă. O ușă a comunicării, care poate va fi dureroasă, dar necesară”, au fost primele cuvinte rostite de Melania Medeleanu, președintele Asociației "Zi de Bine".
De asemenea, dr. Eugen Hriscu, directorul medical al Clinicii Atelier Psy, a declarat: ”Căutam un loc unde să putem trimite numărul tot mai mare de adolescenți dependenți de droguri, care ajungeau la clinica noastră ambulatorie. Practic, un copil cu o astfel de problemă de dependență nu avea niciun centru rezidențial, nici de stat, nici privat, unde să poată să primească îngrijiri specifice, profesioniste, pentru dependența de substanțe. Acum există acest loc și este foarte bine că se întâmplă acest lucru, în condițiile în care, din păcate, România este pe primele locuri în statisticile mondiale privind consumul de băuturi alcoolice, de exemplu, inclusiv în rândul tinerilor”.
De la începutul lunii ianuarie și până acum s-a reușit reabilitarea spațiilor, astfel încât să le fie oferite adolescenților și tinerilor care vor intra în acest program cele mai bune condiții pentru a trece peste impasul de moment. Sunt 24 de locuri destinate acestui proiect, aflate în patru saloane, două pentru fete, două pentru băieți. De altfel, două dintre acestea au fost renovate de Asociația "Zi de bine", iar două de echipa de la Spitalul Voila, dar cele patru saloane sunt identice. Dincolo de spații, aici, adolescenții și tinerii cu probleme vor avea parte de cei mai buni specialiști.
La miezul nopții de sâmbătă spre duminică, în toate bisericile din Câmpina s-a celebrat Învierea Mântuitorului, moment de mare însemnătate creștină".
Primăria orașului Breaza organizează în această săptămână un târg de Paște, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, un loc al bucuriei, o idee care își caută ineditul în diversitatea activităților care se pot desfășura aici.
Într-o lume în care mulți adolescenți se confruntă cu presiuni sociale, o confuzie a identității și lipsa unei direcții clare, Asociația Câmpina Tânără (ACT) lansează o invitație sinceră și profundă către toți părinții și tinerii: haideți să vorbim, să ne ascultăm, să fim alături unii de alții!
Ediția de vineri, 11 aprilie 2025, a Seratelor Culturale ELSTAR a fost prilejul unei duble lansări de carte.