Strategia de Dezvoltare Turistică a Câmpinei a fost realizată în 2015 cu date din perioada 2000-2003

Actualitate (Categoria articolului)

Astfel, aflăm că la Liceul Grigorescu se află în construcție o sală de sport modernă, că municipiul Câmpina are două echipe de fotbal (Coruna și Dinamo Poiana Câmpina), că dispunem de un ștrand acoperit la Baza Petrom, de o pistă de motociclism pe Muscel, iar competițiile de automobilism (stock sau offroad) sunt tradiționale și atrag numeroși spectatori. Documentul conține și foarte multe greșeli și ne întrebăm dacă l-a citit cineva din Primăria Câmpina înainte de a-l plăti cu 10.000 lei, adică 100 milioane lei vechi.

Este pentru prima dată când la Câmpina se realizează o Strategie de Dezvoltare Turistică a localității. Consiliul Local a aprobat realizarea acestei Strategii la începutul anului trecut, când a alocat și banii necesari - 10.000 lei. Apoi, Primăria Câmpina a încredințat lucrarea Asociației Profesionale a Formării în Administrația Publică Locală - CINAQ. După câteva luni, documentul a fost gata. Noi l-am solicitat în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. De ieri, Strategia de Dezvoltare Turistică se află și pe site-ul Primăriei Câmpina. Dacă îl veți citi, vă veți da seama că nu exagerăm cu nimic dacă spunem că e o bătaie de joc la adresa Câmpinei. Apar acolo evenimente care nu se mai organizează de 14-15 ani în municipiu, apar sume care nu au fost alocate niciodată pentru diferite manifestări culturale, apar ca fiind cu caracter local tradițiile folclorice "muscelene" și multe, multe altele.

Ni se vorbește mai întâi despre turismul mondial, apoi despre cel național și cel județean. Sunt de studiat și acestea. Apoi se ajunge și la Câmpina, iar aici e un dezastru. În anul de grație 2015, când administrația locală are planuri mari legate de dezvoltarea turismului, localitatea este descrisă așa cum arăta în anul 2000. Și nici toate datele de atunci nu sunt corecte. Nu mai vorbim de numeroasele greșeli gramaticale din document. Ne referim doar la informațiile despre localitate. Și iată câteva exemple:
- cel mai important traseu turistic din zona Câmpina este Muscel - Voila - Șotrile, iar primul punct de atracție de pe acest traseu îl reprezintă "satul de vacanță";
- Câmpina are festival de colinde, anual se organizează spectacole pentru adolescenți și spectacole dedicate Zilei Îndrăgostiților, la noi funcționează Universitatea Populară "B.P. Hasdeu", Clubul Copiilor își desfășoară activitatea în Casa Basic (de fapt, era vorba despre Vila Crăciun, unde a funcționat Casa Pionierilor);
- Primăria Câmpina este în construcție, avem un parc amenajat cu o pistă pentru "rolleri", bazele sportive din localitate nu sunt deschise pentru public, iar trenurile circulă pe la noi cu 160 km/h. 

Ar mai fi multe de spus despre Strategia de Dezvoltare Turistică a Câmpinei. Probabil că vom reveni asupra subiectului, chiar cu riscul să-l supărăm din nou pe primarul municipiului, dar nici nu putem trece prea ușor cu vederea așa ceva.

10593 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 28.01.2016 11:56 Vai de noi și de viitorul nostru! Turistic și nu numai. Câtă incompetență din partea administrației Tiseanu. Chiar nu a citit nimeni acest document? Cine a dat *Bun de print*? Acum ce fac cu el, îl pitesc printr-un sertar? Sper că nu îi dau drumu pe piață în halul ăsta. Fără alte comentarii ....
  • popescu 28.01.2016 12:53 Cine s-a ocupat de aceasta lucrare în primărie? Tiseanu ar trebui sa concedieze acea persoana sau dacă nu și își asuma prostia subalternul, sa își dea demisia de onoare. Cu toate ca onoarea și Tiseanu sunt doua noțiuni paralele.
  • Paula 28.01.2016 13:22 Încă o afacere marca Tiseanu! Rușine!
  • Daniel 29.01.2016 06:31 Votați cu Tiseanu și veți ajunge în anul 2000. La cum arată orașul și în special Calea Doftanei, putem vorbi chiar despre 1945, după război.
  • Carmen 29.01.2016 07:22 Ar trebui imputata suma de 10.000 lei persoanei din primarie care a coordonat si supervizat aceasta prostie! Dar, deh, daca persoana respectiva este sotia soferului care te duce peste tot si stie atat de multe despre tine, cum sa iei tu primar o astfel de decizie!? Macar sa scoata porcaria asta de pe site ca ne facem de rasul lumii!
  • Viorel 30.01.2016 09:17 Asa vrea Tiseanu sa transforme Campina in statiune turistica?! Halul in care arata strategia demonstreaza ca in realitate gogoasa cu transformarea Campinei in statiune turistica este doar un mod de sifonare a banului public! Am avut curiozitatea si am citit pe site-ul primariei strategia asta. Intai, am ras cu lacrimi. Apoi, am plans! Si eu am platit porcaria asta!
  • Mihai 04.05.2016 18:33 Eu unul cred ca o sa-l refaca in ciuda greselilior din el.Sa avem totusi speranta

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.