Astfel, aflăm că la Liceul Grigorescu se află în construcție o sală de sport modernă, că municipiul Câmpina are două echipe de fotbal (Coruna și Dinamo Poiana Câmpina), că dispunem de un ștrand acoperit la Baza Petrom, de o pistă de motociclism pe Muscel, iar competițiile de automobilism (stock sau offroad) sunt tradiționale și atrag numeroși spectatori. Documentul conține și foarte multe greșeli și ne întrebăm dacă l-a citit cineva din Primăria Câmpina înainte de a-l plăti cu 10.000 lei, adică 100 milioane lei vechi.
Este pentru prima dată când la Câmpina se realizează o Strategie de Dezvoltare Turistică a localității. Consiliul Local a aprobat realizarea acestei Strategii la începutul anului trecut, când a alocat și banii necesari - 10.000 lei. Apoi, Primăria Câmpina a încredințat lucrarea Asociației Profesionale a Formării în Administrația Publică Locală - CINAQ. După câteva luni, documentul a fost gata. Noi l-am solicitat în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. De ieri, Strategia de Dezvoltare Turistică se află și pe site-ul Primăriei Câmpina. Dacă îl veți citi, vă veți da seama că nu exagerăm cu nimic dacă spunem că e o bătaie de joc la adresa Câmpinei. Apar acolo evenimente care nu se mai organizează de 14-15 ani în municipiu, apar sume care nu au fost alocate niciodată pentru diferite manifestări culturale, apar ca fiind cu caracter local tradițiile folclorice "muscelene" și multe, multe altele.
Ni se vorbește mai întâi despre turismul mondial, apoi despre cel național și cel județean. Sunt de studiat și acestea. Apoi se ajunge și la Câmpina, iar aici e un dezastru. În anul de grație 2015, când administrația locală are planuri mari legate de dezvoltarea turismului, localitatea este descrisă așa cum arăta în anul 2000. Și nici toate datele de atunci nu sunt corecte. Nu mai vorbim de numeroasele greșeli gramaticale din document. Ne referim doar la informațiile despre localitate. Și iată câteva exemple:
- cel mai important traseu turistic din zona Câmpina este Muscel - Voila - Șotrile, iar primul punct de atracție de pe acest traseu îl reprezintă "satul de vacanță";
- Câmpina are festival de colinde, anual se organizează spectacole pentru adolescenți și spectacole dedicate Zilei Îndrăgostiților, la noi funcționează Universitatea Populară "B.P. Hasdeu", Clubul Copiilor își desfășoară activitatea în Casa Basic (de fapt, era vorba despre Vila Crăciun, unde a funcționat Casa Pionierilor);
- Primăria Câmpina este în construcție, avem un parc amenajat cu o pistă pentru "rolleri", bazele sportive din localitate nu sunt deschise pentru public, iar trenurile circulă pe la noi cu 160 km/h.
Ar mai fi multe de spus despre Strategia de Dezvoltare Turistică a Câmpinei. Probabil că vom reveni asupra subiectului, chiar cu riscul să-l supărăm din nou pe primarul municipiului, dar nici nu putem trece prea ușor cu vederea așa ceva.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.