Am scris de mai multe ori, de-a lungul timpului, despre dascălul Anastase Scripcă, o personalitate incontestabilă a Câmpinei, care își doarme somnul de veci în Cimitirul Bobâlna, alături de soția sa, Maria.
Anastase Scripcă s-a născut pe 9 mai 1869 și a intrat în învățământ pe 1 mai 1892, devenind director al Școlii nr. 1 de Băieți Câmpina – cunoscută în urbe ca Școala lui Scripcă - între anii 1905-1906 și 1919-1934, până s-a pensionat. A încetat din viață pe 4 august 1944, fiind înmormântat în Cimitirul Bobâlna, alături de soția sa, Maria Scripcă, decedată în anul 1927 la numai 49 de ani. De asemenea, Anastase Scripcă a întocmit prima monografie cu caracter local a unei instituții publice, dar rămasă în manuscris, din păcate. O copie a acestui manuscris, care se afla în arhiva școlii, a fost distrusă în perioada primului război mondial, atunci când aici, în sediul școlii, a funcționat unul dintre comandamentele germane. Localul acestei instituții de învățământ a găzduit, începând cu anul 1907, și prima școală de adulți, școala industrială de ucenici și școala practică de comerț.
În ultimii ani, în mai multe rânduri am atras atenția asupra stării precare a mormântului familiei de dascăli Maria și Anastase Scripcă. Astfel, în septembrie 2019, alături de un iubitor și foarte bun cunoscător al istoriei locale, Șerban Băleanu, atrăgeam atenția asupra stării precare a troiței semnate de Nae Goage, ucenicul pictorului Nicolae Grigorescu. Apoi, în toamna anului 2021, într-un amplu articol dedicat memoriei dascălului Anastase Scripcă, semnalam că troița de la mormântul familiei Scripcă s-a prăbușit. Acum, mormântul arată așa cum se poate vedea în imagine - o rușine pentru Câmpina, municipiu care nu a reușit să dea numele marelui dascăl niciunei străzi, niciunei biblioteci, măcar școlare, astfel încât nimeni și nimic să nu mai amintească de dascălul Scripcă! Este trist și revoltător!
Dacă administrația locală, prin firma care administrează cimitirele, nu e în stare să întrețină mormintele unor personalități ale Câmpinei (care nu mai au urmași), atunci poate vreo școală din localitate își asumă acest rol, sau poate Asociația "Cultul Eroilor" împreună cu membrii cercurilor "Cultul Eroilor" din școli.
Pe Strada Mihai Eminescu din centrul municipiului Câmpina vor începe luni, 7 iulie 2025, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului bugetar și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.