Câmpina, România 100. Halele măcelarilor de ieri, Strada Soarelui de astăzi

Social (Categoria articolului)

În jurul pieţei din centrul Câmpinei au existat, mai ales în perioada interbelică şi chiar înaintea acesteia, tot felul de spaţii amenajate pentru diverse categorii de comercianţi.

Astfel, poate mai puţină lume ştie că pe locul unde acum este Strada Soarelui se afla o străduţă, paralelă cu Bulevardul Carol I, pe care erau halele măcelarilor. Acestea se aflau pe latura dinspre piaţă a acestei străduţe. În fotografia veche, în plan secund, se pot observa clădirile de pe locul pe care acum se află Pasajul de la Ceas. Clădirea cea mai înaltă marchează intrarea pe actuala Stradă Mihai Eminescu, cam în locul în care se află acum staţia de taxiuri.
Trebuie să facem o precizare. Din cauza lucrărilor de sistematizare de la începutul anilor '80, amplasarea străzilor s-a mai schimbat, unele s-au mai lărgit, aliniamentul blocurilor a schimbat în unele cazuri perspectiva. Noi nu ne-am propus şi nici nu ne dorim să punctăm la milimetru ceea ce exista fix pe un anume loc de astăzi, ci demersul nostru este unul jurnalistic şi de aducere aminte, mai importante decât alinimentul la milimetru considerând a fi amplasarea în zonă şi rememorarea unor locuri pe care unii dintre noi poate şi le mai aduc încă aminte.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi
Câmpina, România 100. Spitalul Lahovary de ieri, sediul Ocolului Silvic de azi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi

 

4197 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1327 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

638 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

366 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

304 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.