Un nou început pentru Spitalul Municipal Câmpina, după doi ani de pandemie

Interviuri (Categoria articolului)

Sunt două săptămâni de când Spitalul Municipal Câmpina s-a redeschis pentru toate categoriile de pacienți, asta după ce, timp de doi ani, a fost unitate-suport COVID și a primit doar pacienți cu SARS-CoV-2. Acum, se încearcă intrarea într-o... nouă normalitate, situație despre care am vorbit cu managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.

În prezent, în Spitalul Municipal Câmpina sunt internați atât pacienți cu COVID-19, cât și pacienți non-COVID. “Este bine că am ajuns, după atâta timp, să tratăm și pacienții noștri obișnuiți. Momentul redeschiderii spitalului pentru toate categoriile de pacienți nu a fost stabilit nici de manager, nici de autoritățile locale. Este o reglementare la nivel național, care prevede că la o anumită incidență, un pacient cu COVID la mia de locuitori, în acel moment spitalul poate fi deschis. Când s-a ajuns la această incidență, Direcția de Sănătate Publică a răspuns apelurilor noastre repetate de a redeschide activitatea. Ne-au trebuit câteva zile pentru dezinfecție și stabilirea noilor circuite și pot să vă spun că de două săptămâni, de când s-a redeschis, spitalul trăiește o nouă tinerețe și se resimte în întregul colectiv bucuria de a-i trata pe oamenii pe care până acum nu-i puteam trata”, a afirmat dr. Călin Tiu.
Dincolo de bucuria redeschiderii spitalului, activitatea este ceva mai complicată, pentru că în aceeași structură și cu aceiași oameni trebuie tratați și pacienți cu COVID, dar și pacienți cu alte afecțiuni. Trebuie ca personalul medical să respecte circuitele stabilite și trebuie vegheat ca pacienții cu COVID să nu ajungă în zonele în care sunt pacienți non-COVID, pentru că oamenii nu pot fi închiși în saloane. La Spitalul Municipal sunt tratați pacienții cu COVID care nu sunt în stare gravă, care nu necesită internare la ATI, pentru că secția de ATI este destinată acum pacienților non-COVID. Prin convenție cu Spitalul Județean de Urgență și DSP, pacienții cu formă gravă de COVID sunt duși la Ploiești, unde funcționează în continuare secție de ATI pentru ei.
În privința pacienților non-COVID, trebuie menționat faptul că aceștia nu pot primi vizita aparținătorilor.
“Categoric, nu ne putem asuma acest risc. Oamenii sunt doritori, este normal să vrea să-și vadă rudele aflate în suferință, dar îi asigur pe aparținători că ne dăm toată silința ca pacienții noștri să fie tratați corect, hrăniți corect, spălați corect. Trebuie să se înțeleagă faptul că nu-i putem expune riscului de contaminare COVID pe aparținătorii odată introduși în spital. Nu avem personal care să poată însoți fiecare vizitator și să-l poată îndruma astfel încât să respecte circuitele din spital”, a declarat managerul Spitalului Municipal.
Dr. Călin Tiu a mai vorbit despre momentele delicate prin care spitalul a trecut în ultimii doi ani, despre învățămintele trase, despre situația financiară a spitalului și despre încadrarea de medici pentru a mai acoperi din deficitul de personal. Despre toate acestea veți afla urmărind emisiunea cu dr. Călin Tiu.

4961 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2130 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

2300 vizualizari
05 apr. 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

2 comentarii

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.