“Metropola Verde” - un proiect unic, lansat de Florin Călinescu, președinte al Partidului Verde și candidat la Primăria București

Politică (Categoria articolului)

Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu este președintele singurei formațiuni politice din România care face parte din European Green Party – Partidul Verde. Săptămâna aceasta, chiar pe 18 august, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, Florin Călinescu s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei. Proiectul cu care vine în fața electoratului este unic – Metropola Verde București- Ilfov. Un proiect politic extrem de ambițios, care își propune implementarea conceptului de smart city și smart region. Ce înseamnă Metropola Verde București-Ilfov? Înseamnă o singură comunitate, prin ”eliminarea modelelor comuniste și reducerea corupției din administrație”.

Metropola Verde este un proiect inițiat de Florin Călinescu împreună cu Vlad Soare, prim-vicepreședintele Partidului Verde. “Am moștenit un model administrativ comunist pe care l-am alterat și l-am făcut și mai prost. În perioada comunistă, Ilfovul a fost gândit ca sector agricol, în timp ce în perioada interbelică, Ilfovul era județ, dar cuprindea și municipiul București. În prezent, din interese politice, Ilfovul a ajuns să fie independent de Capitală, enclavizând-o. Rezultatul este unul dezastruos pentru comunitatea București-Ilfov. Birocrația generată de cele 40 de unități administrativ-teritoriale din Ilfov, la care se adaugă cele 6 sectoare din București, Consiliul General al Municipiului București și Consiliul Județean, fac aproape imposibilă realizarea unor proiecte integrate. Toate acestea, în timp ce orașul nostru se dezvoltă, zonele urbane depășesc granița teritorială a Bucureștiului și fenomenul de migrație din București-Ilfov este extrem de mare. Toate problemele noastre au o rezolvare smart și green, construind un sistem administrativ integrat – Metropola Verde București-Ilfov. Metropola Verde propune o transformare pentru o calitate a vieții la cote înalte, cu soluții în favoarea oamenilor, nu împotriva lor. Respect pentru om și pentru mediu, politici pro-confort, un climat curat, prosperitate și eficiență, acceptarea diferențelor, acestea sunt țintele noastre din 2020 pentru mai departe”, se menționează într-un comunicat al Partidului Verde. Mai multe informații despre proiectul lansat de Florin Călinescu - AICI.

4440 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iacob Marilena 23.08.2020 21:29 Succes Florin Călinescu!, succes Felicia Olteanu!

Politică

2035 vizualizari
02 sept. 2022 20:19

Comunicat al Partidului Verde Câmpina: ”Au transformat Piața în bâlci, au fost de acord să se înlocuiască diplomele cu sinecuri și să se încurce taraba cu executorul”

2 comentarii

Am primit din partea Partidului Verde Câmpina un comunicat de presă, pe care îl redăm integral:

4780 vizualizari
01 sept. 2022 08:56

Argumentele ”oamenilor liberi” în favoarea realizării pasajului subteran

7 comentarii

Zilele trecute, liderul Partidului Oamenilor Liberi, Liviu Briciu, care este și consilier local, a susținut o conferință de presă, în care unul dintre subiectele abordate a fost necesitatea construirii pasajului subteran, proiectul mult-discutat, care a născut atâtea pasiuni și a stârnit atâtea orgolii.

Alte stiri recente

1040 vizualizari
27 sept. 2022 17:28

Societatea Ecogen Power Câmpina a cumpărat și stadionul rafinăriei și anunță că nu-i va schimba destinația de bază sportivă

1 comentarii

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, societatea Ecogen Power SRL Câmpina, proprietarul fostei rafinării “Steaua Română”, a cumpărat și stadionul care a aparținut rafinăriei, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

890 vizualizari
27 sept. 2022 15:11

25 de sancțiuni în valoare de aproape 6.000 lei, bilanțul Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

În cursul zilei de luni, 26 septembrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de vizibilitate al elementului polițienesc în segmentul stradal.