Actorul și omul de televiziune Florin Călinescu este președintele singurei formațiuni politice din România care face parte din European Green Party – Partidul Verde. Săptămâna aceasta, chiar pe 18 august, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, Florin Călinescu s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei. Proiectul cu care vine în fața electoratului este unic – Metropola Verde București- Ilfov. Un proiect politic extrem de ambițios, care își propune implementarea conceptului de smart city și smart region. Ce înseamnă Metropola Verde București-Ilfov? Înseamnă o singură comunitate, prin ”eliminarea modelelor comuniste și reducerea corupției din administrație”.
Metropola Verde este un proiect inițiat de Florin Călinescu împreună cu Vlad Soare, prim-vicepreședintele Partidului Verde. “Am moștenit un model administrativ comunist pe care l-am alterat și l-am făcut și mai prost. În perioada comunistă, Ilfovul a fost gândit ca sector agricol, în timp ce în perioada interbelică, Ilfovul era județ, dar cuprindea și municipiul București. În prezent, din interese politice, Ilfovul a ajuns să fie independent de Capitală, enclavizând-o. Rezultatul este unul dezastruos pentru comunitatea București-Ilfov. Birocrația generată de cele 40 de unități administrativ-teritoriale din Ilfov, la care se adaugă cele 6 sectoare din București, Consiliul General al Municipiului București și Consiliul Județean, fac aproape imposibilă realizarea unor proiecte integrate. Toate acestea, în timp ce orașul nostru se dezvoltă, zonele urbane depășesc granița teritorială a Bucureștiului și fenomenul de migrație din București-Ilfov este extrem de mare. Toate problemele noastre au o rezolvare smart și green, construind un sistem administrativ integrat – Metropola Verde București-Ilfov. Metropola Verde propune o transformare pentru o calitate a vieții la cote înalte, cu soluții în favoarea oamenilor, nu împotriva lor. Respect pentru om și pentru mediu, politici pro-confort, un climat curat, prosperitate și eficiență, acceptarea diferențelor, acestea sunt țintele noastre din 2020 pentru mai departe”, se menționează într-un comunicat al Partidului Verde. Mai multe informații despre proiectul lansat de Florin Călinescu - AICI.
La miezul nopții de sâmbătă spre duminică s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din 4 și 18 mai 2025.
Prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul Câmpina Curată își exprimă regretul și, totodată, dezamăgirea că Direcția Finanțelor Publice Prahova nu și-a dat acordul pentru realizarea unui audit extern independent, cu finanțare din sponsorizare, invocându-se prevederile Legii 32/1994.
Afirmația îi aparține fostului viceprimar al municipiului Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi, și a fost făcută în contextul în care am discutat despre o criză de candidați pentru alegerile prezidențiale din luna mai.
Adina Gârbăcică, administrator public al municipiului Câmpina, dar și vicepreședinte al Partidului Câmpina Curată, a vorbit în cadrul unei declarații de presă a acestei formațiuni politice despre stadiul proiectului privind construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Câmpina.