Virgil Guran, în top 10 al celor mai activi parlamentari din mandatul care se apropie de final

Politică (Categoria articolului)

Deputatul câmpinean Virgil Guran a fost cel mai activ parlamentar prahovean în mandatul 2012-2016 și între primii zece parlamentari din țară. A avut 151 luări de cuvânt (în 127 ședințe), 104 declarații publice la tribuna Camerei Deputaților, 119 propuneri legislative inițiate (din care 10 au devenit legi), 111 întrebări și interpelări și este semnatarul a trei moțiuni.

"Am fost întrebat de multe ori ce am făcut eu efectiv pentru oamenii care m-au ales? Eu cred că activitatea unui parlamentar trebuie judecată după ceea ce a făcut acolo, în Parlament. Iar eu consider că mi-am făcut treaba. Am inițiat legi, am tras numeroase semnale de alarmă cu privire la problemele din teritoriu, am făcut numeroase interpelări la adresa unor miniștri în legătură cu probleme punctuale ale Câmpinei și Prahovei, în general. Din păcate, rezolvarea efectivă a acestor probleme nu mai depinde de parlamentar, ci de Guvern și de structurile acestuia în teritoriu. Vă dau doar câteva exemple de probleme pentru care am făcut nu una, ci chiar mai multe interpelări către ministerele de resort: deblocarea fondurilor pentru Programul Național de Reabilitare Termică, urgentarea montării de separatoare de sens pe DN1 și a realizării unor sensuri giratorii în puncte cheie, cedarea de către Ministerul Educației către Primăria Câmpina a fostei tabere școlare de la Voila, cedarea de către MAI a fostei unități de jandarmi din Câmpina, alocarea de fonduri pentru construirea unor cămine culturale în mediul rural, probleme legate de subvențiile în agricultură, de stadiul lucrărilor pentru diferite investiții și multe altele, a declarat Virgil Guran. 
Deputatul PNL consideră că pentru alegători trebuie să fie important și ce votează un parlamentar, dar și ce nu votează, pentru că asta spune multe despre seriozitatea parlamentarului respectiv: “Eu sunt unul dintre cei care nu a votat în favoarea pensiei speciale pentru parlamentari și susțin eliminarea ei, așa cum susțin și eliminarea imunității parlamentare. O spun cu toată sinceritatea și cu toată responsabilitatea”.

(Publicitate electorală)

6170 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

937 vizualizari
30 ian. 2023 21:07

Va trece sau nu bugetul Câmpinei de votul Consiliului Local?

După ce anul trecut a fost un întreg scandal în Consiliul Local pe tema votului asupra bugetului local, aruncăm o privire asupra situației politice din Legislativul câmpinean și ce premise sunt pentru ca situația de anul trecut să se repete. Sau nu... Ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina pentru aprobarea bugetului local al anului 2023 este programată joi, 2 februarie 2023, ora 17.00, în sala mică a Casei Tineretului.

1587 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

Alte stiri recente

436 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

722 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.