Deputatul câmpinean Virgil Guran a fost cel mai activ parlamentar prahovean în mandatul 2012-2016 și între primii zece parlamentari din țară. A avut 151 luări de cuvânt (în 127 ședințe), 104 declarații publice la tribuna Camerei Deputaților, 119 propuneri legislative inițiate (din care 10 au devenit legi), 111 întrebări și interpelări și este semnatarul a trei moțiuni.
"Am fost întrebat de multe ori ce am făcut eu efectiv pentru oamenii care m-au ales? Eu cred că activitatea unui parlamentar trebuie judecată după ceea ce a făcut acolo, în Parlament. Iar eu consider că mi-am făcut treaba. Am inițiat legi, am tras numeroase semnale de alarmă cu privire la problemele din teritoriu, am făcut numeroase interpelări la adresa unor miniștri în legătură cu probleme punctuale ale Câmpinei și Prahovei, în general. Din păcate, rezolvarea efectivă a acestor probleme nu mai depinde de parlamentar, ci de Guvern și de structurile acestuia în teritoriu. Vă dau doar câteva exemple de probleme pentru care am făcut nu una, ci chiar mai multe interpelări către ministerele de resort: deblocarea fondurilor pentru Programul Național de Reabilitare Termică, urgentarea montării de separatoare de sens pe DN1 și a realizării unor sensuri giratorii în puncte cheie, cedarea de către Ministerul Educației către Primăria Câmpina a fostei tabere școlare de la Voila, cedarea de către MAI a fostei unități de jandarmi din Câmpina, alocarea de fonduri pentru construirea unor cămine culturale în mediul rural, probleme legate de subvențiile în agricultură, de stadiul lucrărilor pentru diferite investiții și multe altele”, a declarat Virgil Guran.
Deputatul PNL consideră că pentru alegători trebuie să fie important și ce votează un parlamentar, dar și ce nu votează, pentru că asta spune multe despre seriozitatea parlamentarului respectiv: “Eu sunt unul dintre cei care nu a votat în favoarea pensiei speciale pentru parlamentari și susțin eliminarea ei, așa cum susțin și eliminarea imunității parlamentare. O spun cu toată sinceritatea și cu toată responsabilitatea”.
(Publicitate electorală)
După trecerea alegerlor prezidențiale, Partidul România în Acțiune, prin vocea președintelui său executiv, câmpineanul Daniel Ioniță, a lansat o campanie prin care solicită modificarea legislației în sensul în care primarii să se aleagă - exact ca președintele României - în două tururi de scrutin.
Invitat la televiziunea CNews, apropiată de politicienii francezi de extremă dreapta Marine Le Pen și Eric Zemmour, candidatul AUR la funcția de președinte al României, George Simion, a reușit să jignească Franța chiar la Paris.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a lansat astăzi un mesaj dur la adresa lui George Simion, mesaj îndreptat indirect și împotriva premierului ungar Viktor Orban care îl lăudase vineri pe Simion pentru discursul său "suveranist și pro-creștin".
Nicușor Dan, candidat la funcția de președinte al României, cel care se va înfrunta în turul al doilea al prezidențialelor cu George Simion (AUR), a prezentat astăzi rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda sa.