Primarii din Câmpina și Katerini (Grecia) au semnat un protocol în vederea înfrățirii celor două localități

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 17-20 octombrie 2019, la Katerini, în Grecia, a avut loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Elenismului, un eveniment inițiat de Uniunea Elenă din România și desfășurat sub egida Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Elene. Pe scenă au evoluat soliști și ansambluri ale comunităților elene din mai multe județe ale României, în total peste 400 de artiști care au încâtat publicul cu muzica și dansul lor. La ediția din acest an a festivalului a participat și o delegație a municipiului Câmpina, condusă de primarul Horia Tiseanu, vizita la Katerini fiind intermediată de președintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoș Gabriel Zisopol.

Alături de primarul Horia Tiseanu, au mers în Grecia secretarul municipiului - Elena Moldoveanu și consilierul primarului - Marian Dulă. Pe 18 octombrie, delegația Câmpinei a fost primită la Primăria Katerini, la întâlnire participând consilierul prezidențial pe probleme de cultură - Sergiu Nistor, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului Guvernamental pentru Relații Interetnice - Ahmet Aledin și o delegație din orașul Drana, din nordul Greciei, condusă de primarul acestei localități, Christodoulos Mamsakos.
După cum reiese din comunicatul de presă remis de Primăria Câmpina, "s
ubiectele abordate la întâlnire au fost legate de dezvoltarea economică a localităţilor, turism şi, nu în ultimul rând, de accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare. După cum se ştie, zona Katerini este o destinaţie turistică frecventată de mulţi turişti, anul acesta fiind vizitată de peste  100.000 de români".
La finalul discuțiilor, primarii din Katerini și Câmpina, 
Koukodimos Konstantinos, respectiv Horia Tiseanu, au semnat un protocol de colaborare, ca prim pas în vederea încheierii unui viitor acord de înfrățire. În baza acestui protocol, cei doi primari vor iniția demersurile necesare, în fața consiliilor locale din cele două localități, pentru încheierea acordului de înfrățire. Primarul Horia Tiseanu i-a adresat primarului din Katerini invitația de a vizita Câmpina și de a participa la festivitățile dedicate Zilei Naționale, 1 Decembrie 2019. 
Pe 19 octombrie, delegația Câmpinei a vizitat Consulatul General al României din Salonic, la discuții participând și primarul orașului Drama, 
Christodoulos Mamsakos. "Primarul oraşului Drama a subliniat că în localitatea pe care o conduce se dezvoltă industria viticolă, iar în apropiere există o importantă carieră de marmură şi ar dori sa participe la înfiinţarea unui parc industrial grecesc în apropierea Câmpinei. Ne dorim ca întâlnirile din Grecia, de la Primăria Katerini şi de la Consulatul General al României la Salonic, să poată duce la construirea unor relaţii cu comunităţi din această țară, la sprijinirea românilor stabiliţi în zonă şi totodată, la dezvoltarea municipiului Câmpina din punct de vedere economic şi turistic", se mai precizează în comunicatul de presă semnat de primarul Horia Tiseanu.

3896 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

155 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

424 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.