Precizări cu privire la admiterea la școlile de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, pentru sesiunea din ianuarie 2018

Social (Categoria articolului)

După cum știți deja, în ianuarie 2018 va avea loc o nouă sesiune de admitere la instituțiile postliceale de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Având în vedere numeroasele întrebări adresate de potențialii candidați, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova încearcă să clarifice câteva probleme, în baza dispozițiilor MAI.

La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina sunt scoase la concurs 1.300 de locuri, dintre care 16 pentru romi și 10 pentru alte minorități. La Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca sunt 300 de locuri, dintre care șase pentru romi și trei pentru alte minorități. Se pot înscrie la concurs fete și băieți, candidații fiind declarați admiși în ordinea mediilor. Durata studiilor este de un an. Până pe 5 decembrie, candidații se vor înscrie la sediul inspectoratelor județene de poliție din județul în care își au reședința sau domiciliul.

- Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.
- Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.
- Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.
- Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.
- Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.
- Nu mai există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.
- Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.
- Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m - bărbaţii şi minimum 1,65 m - femeile.
- Admiterea va consta î
n probele eliminatorii (contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și proba scrisă - test grilă la limba română și o limbă străină.

Tematica și bibliografia de concurs - http://www.scoalapolitie.ro/ADMITERE/Tematica-bibliografie_ianuarie2018.pdf

6243 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andreea G. 03.11.2017 13:55 Buna ziua! Media generala sau cea anuala trebuie sa fie de minim 9?

Social

1350 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

642 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

467 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

389 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.