După cum știți deja, în ianuarie 2018 va avea loc o nouă sesiune de admitere la instituțiile postliceale de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Având în vedere numeroasele întrebări adresate de potențialii candidați, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova încearcă să clarifice câteva probleme, în baza dispozițiilor MAI.
La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina sunt scoase la concurs 1.300 de locuri, dintre care 16 pentru romi și 10 pentru alte minorități. La Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca sunt 300 de locuri, dintre care șase pentru romi și trei pentru alte minorități. Se pot înscrie la concurs fete și băieți, candidații fiind declarați admiși în ordinea mediilor. Durata studiilor este de un an. Până pe 5 decembrie, candidații se vor înscrie la sediul inspectoratelor județene de poliție din județul în care își au reședința sau domiciliul.
- Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.
- Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.
- Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.
- Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.
- Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.
- Nu mai există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.
- Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.
- Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m - bărbaţii şi minimum 1,65 m - femeile.
- Admiterea va consta în probele eliminatorii (contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și proba scrisă - test grilă la limba română și o limbă străină.
Tematica și bibliografia de concurs - http://www.scoalapolitie.ro/ADMITERE/Tematica-bibliografie_ianuarie2018.pdf
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.