Gheorghe Tudor, fostul primar al Câmpinei: ”Important este ca fiecare să lase ceva în urmă!”

Interviuri (Categoria articolului)

Gheorghe Tudor este unul dintre foarte puținii oameni din Câmpina care ar putea vorbi despre acest oraș în deplină cunoștință de cauză. A fost inginer și a avut funcție de conducere la fostul TCM, actuala societate EdilConst, a fost printre membrii fondatori ai fostului PDSR, actualul PSD, a fost consilier local, primar, viceprimar. În prezent, este un pensionar care se bucura de creșterea celor trei nepoți.

Gheorghe Tudor a acceptat provocarea noastră la un dialog despre Câmpina de ieri și de astăzi. Și am discutat pe parcursul a mai bine de o jumătate de oră despre perioada demolărilor și apoi a noilor construcții din ultimii ani ai comunismului, apoi despre intrarea sa în politică, după 1990, de ce a ales PDSR, cum a ajuns consilier local, ce l-a determinat să candideze la funcția de primar. Asupra celor patru ani în care Câmpina a fost condusă de primarul Gheorghe Tudor am zăbovit ceva mai mult. Și am discutat și despre amintirile frumoase - refacerea și transformarea Casei cu Grifoni în sediul Primăriei, construcția Școlii Centrale, a sălii de sport de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, momentul ”Câmpina 500”, unde  fost prezent și premierul de atunci al României, Adrian Năstase, dar și despre neîmpliniri - lipsa locuințelor, mai ales a celor sociale, despre ”turnul înclinat” și pierderea de către administrația locală a spațiului în care s-a aflat Casa Cărții, un simbol al localității. Ca soluție pentru rezolvarea problemei ”turnului înclinat”, Gheorghe Tudor consideră că ”ar trebui preluat de municipalitate, finalizat fără ultimele etaje, care pot fi date jos, și apoi dată o utilitate clădirii, chiar dacă are o mare problemă cu asigurarea locurilor de parcare”.
De asemenea, Gheorghe Tudor a vorbit și despre fostul său viceprimar, Horia Tiseanu, ”cu care nu prea am colaborat că eu eram mai mult pe teren, iar lui îi plăcea mai mult să stea în birou”, a explicat pierderea alegerilor din anul 2004, pentru funcția de primar, chiar în fața lui Horia Tiseanu, a povestit cum a devenit pentru nouă luni viceprimarul lui Tiseanu și a detaliat momentul 2008, în care, între cele două tururi ale alegerilor locale, a fost anunțat ca viceprimar al aceluiași Horia Tiseanu, pentru ca apoi, după un ”moment extrem de urât”, viceprimar să fie ales Ion Dragomir.
Chiar dacă preocuparea sa principală acum este acum creșterea nepoților, Gheorghe Tudor urmărește și ceea ce se întâmplă în viața administrativă și politică a Câmpinei. ”PSD nu mai are forță în Câmpina”, a spus Gheorghe Tudor, iar în plan administrativ a prezentat o serie de soluții pentru creșterea numărului de locuri de parcare, una dintre cele mai stringente probleme ale Câmpinei, dar și-a expus și o părere de constructor privind pasajul subteran pe care actualul primar dorește să-l realizeze în zona centrală.
Așadar, o emisiune interesantă, cu multe lucruri poate mai puțin știute, pe care vă invităm să o urmăriți!

4151 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

4423 vizualizari
28 sept. 2022 07:38

V-o mai amintiți pe Ioana Trașcă, vocea de aur a Câmpinei? Unde este și ce face ea acum

Ioana Trașcă era în urmă cu vreo două decenii vocea de aur a Câmpinei, un copil adulat și pe care toată lumea îl privea cu bucurie pe scena de la Mamaia sau pe alte scene ale unor festivaluri și concursuri importante. Timpul a trecut și am avut ocazia să stăm de vorba recent cu Ioana Trașcă, devenită acum, prin căsătorie, Rădulescu. Ioana a acceptat cu bucurie dialogul propus de noi.

3033 vizualizari
22 sept. 2022 17:58

Cosmin Raț, consilier local POL: ”Demisionez dacă până în martie anul viitor nu sunt scoase la licitație ori ștrandul, ori parcul Mițu-Chițu!”

1 comentarii

Cele mai actuale subiecte din Câmpina le-am discutat în cadrul unei emisiuni cu Cosmin Raț, consilier local din partea Partidului Oamenilor Liberi. A fost o adevărată radiografie a vieții socio-politice-economice a localității, discuție din care nu au lipsit nici momentele mai delicate.

Alte stiri recente

1056 vizualizari
02 oct. 2022 20:11

Liga B Prahova. FC Muscelul Câmpina - Unirea Lacul Turcului 3-1

La revenirea pe teren propriu, FC Muscelul Câmpina a avut un adversar incomod, formația Unirea Lacul Turcului.

1584 vizualizari
02 oct. 2022 19:49

Înotătorii de la CS Câmpina, performanțe foarte bune la Cupa ”Hyperion”, de la Brașov

450 de sportivi de la 24 de cluburi din țară au fost prezenți în week-end la Brașov, la Cupa ”Hyperion” la natație. La startul acestei competiții s-au aflat și mai mulți sportivi de la CS Câmpina, pregătiți de Adrian Stoican.