Gheorghe Tudor, fostul primar al Câmpinei: ”Important este ca fiecare să lase ceva în urmă!”

Interviuri (Categoria articolului)

Gheorghe Tudor este unul dintre foarte puținii oameni din Câmpina care ar putea vorbi despre acest oraș în deplină cunoștință de cauză. A fost inginer și a avut funcție de conducere la fostul TCM, actuala societate EdilConst, a fost printre membrii fondatori ai fostului PDSR, actualul PSD, a fost consilier local, primar, viceprimar. În prezent, este un pensionar care se bucura de creșterea celor trei nepoți.

Gheorghe Tudor a acceptat provocarea noastră la un dialog despre Câmpina de ieri și de astăzi. Și am discutat pe parcursul a mai bine de o jumătate de oră despre perioada demolărilor și apoi a noilor construcții din ultimii ani ai comunismului, apoi despre intrarea sa în politică, după 1990, de ce a ales PDSR, cum a ajuns consilier local, ce l-a determinat să candideze la funcția de primar. Asupra celor patru ani în care Câmpina a fost condusă de primarul Gheorghe Tudor am zăbovit ceva mai mult. Și am discutat și despre amintirile frumoase - refacerea și transformarea Casei cu Grifoni în sediul Primăriei, construcția Școlii Centrale, a sălii de sport de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, momentul ”Câmpina 500”, unde  fost prezent și premierul de atunci al României, Adrian Năstase, dar și despre neîmpliniri - lipsa locuințelor, mai ales a celor sociale, despre ”turnul înclinat” și pierderea de către administrația locală a spațiului în care s-a aflat Casa Cărții, un simbol al localității. Ca soluție pentru rezolvarea problemei ”turnului înclinat”, Gheorghe Tudor consideră că ”ar trebui preluat de municipalitate, finalizat fără ultimele etaje, care pot fi date jos, și apoi dată o utilitate clădirii, chiar dacă are o mare problemă cu asigurarea locurilor de parcare”.
De asemenea, Gheorghe Tudor a vorbit și despre fostul său viceprimar, Horia Tiseanu, ”cu care nu prea am colaborat că eu eram mai mult pe teren, iar lui îi plăcea mai mult să stea în birou”, a explicat pierderea alegerilor din anul 2004, pentru funcția de primar, chiar în fața lui Horia Tiseanu, a povestit cum a devenit pentru nouă luni viceprimarul lui Tiseanu și a detaliat momentul 2008, în care, între cele două tururi ale alegerilor locale, a fost anunțat ca viceprimar al aceluiași Horia Tiseanu, pentru ca apoi, după un ”moment extrem de urât”, viceprimar să fie ales Ion Dragomir.
Chiar dacă preocuparea sa principală acum este acum creșterea nepoților, Gheorghe Tudor urmărește și ceea ce se întâmplă în viața administrativă și politică a Câmpinei. ”PSD nu mai are forță în Câmpina”, a spus Gheorghe Tudor, iar în plan administrativ a prezentat o serie de soluții pentru creșterea numărului de locuri de parcare, una dintre cele mai stringente probleme ale Câmpinei, dar și-a expus și o părere de constructor privind pasajul subteran pe care actualul primar dorește să-l realizeze în zona centrală.
Așadar, o emisiune interesantă, cu multe lucruri poate mai puțin știute, pe care vă invităm să o urmăriți!

3786 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2627 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

3048 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

14 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

111 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.