Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală a SanConfind, după șapte ani și jumătate de funcționare

Sănătate (Categoria articolului)

Secția de Recuperare (cum i se spune pe scurt) a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina a devenit tot mai solicitată și mai apreciată de prahoveni, dar nu numai de ei, deoarece sunt din ce în ce mai mulți pacienți din București care vin aici. Prima structură funcțională a spitalului, inaugurată în urmă cu șapte ani și jumătate, și-a câștigat un bine meritat renume.

Managementul SanConfind are în vedere și promovarea turismului medical, pentru ca de Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală (cu dotări de excepție și bazine având o apă minerală hiperclorurată) să poată beneficia cât mai multă lume, atât din țară, cât și din străinătate. Baza de Tratament SanConfind ar putea deveni, în viitorul apropiat, un reper al balneologiei și al medicinei de recuperare cu ajutorul apei foarte sărate, captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei Poiana Câmpina, dar și al nămolului sapropelic de Techirghiol, adus și păstrat în condiții speciale care să-i conserve proprietățile terapeutice. În opinia multor specialiști, apa izvorului din Poiana Câmpina (care alimentează printr-o conductă de aducțiune Baza de Tratament) are cel mai înalt grad de salinitate din țară, având o mineralizare totală apropiată de cea care există în Marea Moartă, cel mai important reper mondial în materie.  În 2019, la Congresul Turismului Balnear din România, Baza de Recuperare Medicală SanConfind din Poiana Câmpina a câștigat Marele premiu pentru Cea mai bună bază de tratament din țară”. Acest fapt atestă încă o dată valoarea actului medical realizat la SanConfind. Bazinele cu apă minerală sărată foarte concentrată, captată de la un izvor secular, împachetările cu nămol de Techirghiol și alte terapii miraculoase folosite aici alungă o mulțime de boli și tonifică organismul.
Momentul inaugural a avut loc pe 16 aprilie 2025 și a fost așteptat cu mult interes de către numeroși trăitori ai meleagurilor câmpinene, dar și din afara lor, deoarece în zilele noastre, într-o lume tot mai năpădită de griji, nevoi și boli, „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală” a Spitalului SanConfind a reprezentat o mare speranță pentru sute de mii de prahoveni. Iar această speranță întru păstrarea sau cucerirea sănătății a devenit realitate pentru mulți suferinzi. Conducerea spitalului a achiziționat pentru Baza de Tratament materiale, aparate, dispozitive și echipamente dintre cele mai moderne și mai performante, de la cei mai buni producători mondiali de aparatură medicală, dintre care am aminti: Chatanooga (SUA), Motorika (Israel), Somethy (Franța), Deutsche Steinzeug (Germania), Philips (Olanda) etc. Cu toate aceste dotări și cu un personal devotat și înalt calificat, este lesne de înțeles cum a reușit Baza de Tratament să schimbe destine, să vindece pacienți ce nu mai păreau vindecabili. De fapt, și prin această secție a sa, Spitalul SanConfind a reușit să schimbe destinul zonei Câmpina, modernizându-i la standarde europene sistemul sanitar. 
”Un flux important în Sanconfind îl reprezintă Baza de Recuperare şi Balneoterapie. Aici sunt trataţi anual mii de pacienţi cu boli neurologice, cardiovasculare, reumatice, ortopedice, copii şi adulţi, precum şi sportivii care au nevoie de programe de recuperare după accidentări. Personalul medical beneficiază şi aici de toate resursele necesare unui act medical de calitate. Copiii, bătrânii sau sportivii care au nevoie de recuperare au la dispoziţie echipamente medicale de sute de mii de euro, realizate cu tehnologie ultraperformantă, dar şi de minunile naturale ale României: apă sărată din subsolul zonei Câmpina şi nămolul adus din lacul Techirghiol. În zona noastră există multe izvoare de apă sărată. Cel din comuna Poiana Câmpina l-am concesionat noi, împreună cu câțiva kilometri pătrați de subsol. Apoi, am făcut secțiunile necesare, am captat izvorul și am adus această apă extrem de sărată pe circa doi kilometri, printr-o conductă subterană, până în curtea spitalului, în niște rezervoare mari, iar de acolo am dirijat-o spre cele trei bazine pentru tratament. Apa sărată pe care o folosim are 321 grame de săruri minerale la litru, iar Marea Moartă spre exemplu are 400 de grame. E extrem de sărată și cu calități terapeutice deosebite. Suntem recunoscători Ministerului Sănătății, pentru că a permis ca spitalul să funcționeze etapizat”, ne-a declarat Ioan Simion, administratorul Centrului Medical SanConfind.

2401 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

890 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2020 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

201 vizualizari
22 mar. 2023 09:46

Echipa de junioare a CS Câmpina va juca vineri și sâmbătă meciurile din faza regională la Câmpina

Calificată în faza regională a Campionatului Național de Juniori, echipa feminină de handbal a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, va juca vineri și sâmbătă, chiar la Câmpina, partidele din grupele fazei regionale.

1048 vizualizari
22 mar. 2023 07:09

Demonstrație de karate la AIKO Câmpina pentru participanții la proiectul Erasmus derulat de Școala ”Hasdeu”

Participanții la proiectul Erasmus intitulat ”All different, all equal”, găzduit de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina, au avut parte marți după-amiază de o mare surpriză. După ce s-au întâlnit la sediul Primăriei Câmpina cu primarul Alin Moldoveanu, la doar câteva ore, în sala Clubului AIKO Câmpina, s-au reîntâlnit cu Alin Moldoveanu în... kimono.