Doar patru partide au trecut peste pragul electoral de 5% pentru a intra în Consiliul Local. În urma rezultatelor obținute, mandatele de consilieri se împart astfel: PNL - 8, PSD - 7, ALDE - 2 și PMP - 2. Astfel, putem ști acum și componența Consiliului Local Câmpina.
După cum v-am informat și în noaptea alegerilor locale, rezultatele finale sunt următoarele:
- PNL - 4.537 voturi (35,46%)
- PSD - 4.208 voturi (32,89%)
- ALDE - 1.139 voturi (8,90%)
- PMP - 883 voturi (6,90%)
- UNPR - 537 voturi (4,20%)
- PRU - 524 voturi (4,10%)
- PND - 326 voturi (2,55%)
- PSRO - 276 voturi (2,16%)
- Partida Romilor - 217 voturi (1,70%)
- PP-LC - 138 voturi (1,08%)
Pentru Consiliul Local am avut un total de 13.445 voturi, din care 649 nule și 12.796 voturi valabil exprimate.
În urma acestor rezultate, iată componența Consiliului Local Câmpina, cu mențiunea că mai pot interveni unele modificări:
PNL - Dragomir Enache, Elena Albu, Marian Dulă, Monica Clinciu, Florin Frățilă, Marian Nistor, Adrian Dochia, Corina Topală (devine consilier pentru că Horia Tiseanu a fost ales primar și astfel intră în CL următorul de pe lista partidului). De asemenea, în Consiliul Local va intra și Viorel Bondoc, deoarece Marian Nistor va opta, cel mai probabil, pentru mandatul de consilier județean).
PSD - Constantin Cândea, Călin Tiu (dar acesta va renunța la mandatul de consilier pentru păstrarea funcției de la Spitalul Municipal), Mihaela Petrovici, Ion Dragomir, Livia Lupu, Andrei Duran, Ioan Petrescu, Anda Frâncu (care va intra în locul lui Călin Tiu).
ALDE - Daniel Ioniță și Gabriel Dima
PMP - Ioan Adrian Pițigoi și Robert Minea. În cazul în care Pițigoi va opta pentru mandatul de consilier județean, în locul său, în CL Câmpina, va intra Crina Popescu.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.