CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Medicul ginecolog Anca Ciobanu, doctor în medicină, s-a alăturat echipei SanConfind

- Sănătate -

Medicul ginecolog Anca Ciobanu, doctor în medicină, s-a alăturat echipei SanConfind

Centrul Medical SanConfind atrage mereu medici foarte buni din marile spitale bucureștene, adevărați discipoli ai lui Hipocrat, care înțeleg să-și respecte cum se cuvine jurământul rostit la terminarea facultății. Jurământul ce poartă numele părintelui medicinei din Antichitate are un text străbătut ca un fir roșu de o idee extrem de generoasă: îngrijirea cu sfințenie a celui aflat în suferință. Este o idee de bază a umanității, care face din profesia purtătorilor de halate albe una dintre cele mai nobile de pe pământ. 

Noul colaborator al spitalului din Poiana Câmpina este dr. Anca Ciobanu, medic specialist obstetrică-ginecologie, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, cu un doctorat obținut în această specialitate în urmă cu mai mulți ani. Anca Ciobanu vine de la Spitalul Filantropia din București și are un CV profesional impresionant. Spicuim din acesta doar câteva repere mai importante. S-a specializat în medicină fetală în cadrul multor instituții internaționale de renume, ultima fiind Universitatea din Paris (cursuri de șase luni, finalizate în aprilie 2021 cu o diploma interuniversitară). A urmat timp de trei ani cursuri de specializare în Anglia, la Kings College Hospital London. O parte din rezidențiat l-a făcut la Institutul de Oncologie ”Alexandru Trestioreanu” din București. ”SanConfind este un spital care pune la dispoziția medicilor cele mai noi tehnologii, ne oferă infrastructura necesară practicării meseriei la cele mai înalte standarde și le oferă pacienților condiții excelente, comparabile cu ale oricărui spital de renume din București”, ne-a declarat dr. Anca Ciobanu. Iată un scurt interviu cu noul medic al echipei SanConfind.
În ce constă colaborarea dvs. cu Spitalul SanConfind?
Colaborarea mea cu SanConfind se axează, în principal, pe supraspecializarea pe care am urmat-o, și anume medicina materno-fetală, diagnostic prenatal, ecografii morfologice, dar și îngrijirea sarcinilor cu risc crescut și patologii materne asociate, precum diabet, hipertensiune, boli autoimune.
De ce ați ales la rezidențiat obstetrica-ginecologia?
Alegerea facultății a fost destul de simplă. Voiam să am o meserie cu provocări și satisfacții pe măsură, în care nicio zi să nu semene cu alta și, cel mai important lucru, să am ocazia să fac ceva cu adevărat semnificativ pentru oameni, pentru oamenii cu diferite nevoi. Obstetrica-ginecologia a fost specialitatea pe care am ales-o după ce, în cursul facultății, am efectuat stagiul în spitalul în care lucrez și în prezent. Am cunoscut și subspecialitatea pe care ulterior am urmat-o: medicina materno-fetală. Am realizat că viața începe cu mult înainte de a ne naște și este incredibil că dispunem de mijloacele necesare și avem prilejul de a observa toată această evoluție a fătului, de a trata patologii în uter, de a schimba radical șansele la viață ale unui copil. Și, nu în ultimul rând, de a fi alături de mamă, de cuplu, în toată această experiență unică.
Câte ecografii morfologice de sarcină sunt recomandate și prin ce se caracterizează fiecare dintre acestea?
În cursul unei sarcini normale, fără riscuri asociate, în mod normal, se recomandă trei ecografii morfologice, câte una pe fiecare trimestru.
Prima evaluare morfologică a fătului are loc în primul trimestru de sarcină, în săptămânile 11-13, atunci când fătul măsoară doar 4-8 cm. Această primă ecografie este importantă din multe puncte de vedere. În primul rând, este momentul când se stabilește cu exactitate vârsta fătului în funcție de lungimea pe care o are, măsurată ecografic. Totodată, se estimează data probabilă a nașterii, adică momentul când se împlinesc cele 40 de săptămâni de sarcină. Tot la această primă ecografie, chiar dacă fătul măsoară sub 8 cm, are loc o evaluare structurală destul de detaliată. Se pot examina inima, creierul, membrele, coloana vertebrală. Se pot diagnostica o serie de malformații grave, unele dintre ele chiar incompatibile cu viața. Apoi, tot în cadrul acestei prime evaluări, se efectuează testul de screening pentru sindromul Down și pentru alte două anomalii cromozomiale grave: trisomiile 18 și 13. În funcție de rezultatul acestui test, se pot indica alte teste pentru stabilirea cu certitudine a diagnosticului.
A doua ecografie morfologică se efectuează între 21 și 23 săptămâni de sarcină. Este considerată cea mai importantă ecografie din sarcină, întrucât este momentul la care majoritatea organelor fătului s-au format și putem diagnostica majoritatea malformațiilor congenitale. În cadrul acestei ecografii se verifică dezvoltarea fiecărui organ în parte, se verifică, de asemenea, creșterea fătului prin estimarea greutății fetale, se vizualizează placenta ca poziție și funcție, cantitatea de lichid amniotic și lungimea colului uterin. Pentru viitorii părinți este acel moment mult așteptat, când se determină sexul fătului și se poate vizualiza, printr-o reconstrucție 3D/4D, trăsăturile feței, mișcările bebelușului în uter și poate chiar un zâmbet al acestuia.
A treia morfologie fetală are loc în trimestrul trei de sarcină, în săptămânile 30-33, când se evaluează, în primul rând, creșterea și poziția fătului, buna funcționare a placentei prin verificarea fluxurilor de sânge, dar se revăd și o parte din organele care își continuă evoluția odată cu avansarea în sarcină, în principal: creierul, inima, sistemul renal și gastrointestinal. Unele malformații fetale, precum anomaliile cerebrale sau cardiace, au un debut tardiv și scapă evaluarii din trimestrul al doilea de sarcină. Din acest punct de vedere, ecografia de trimestrul trei rămâne o ecografie importantă.


02 Jul 2021 08:02 8135 vizualizari



Comentarii






1729 vizualizari 29 Feb 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2196 vizualizari 03 Feb 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
1928 vizualizari 02 Nov 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

citeste mai mult
1664 vizualizari 09 Oct 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV