CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova

- Politică -

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova

(P) Theodor Paleologu și-a lansat recent programul electoral pentru alegerile prezidențiale, un program care include viziunea sa asupra principalelor domenii de interes național (sănătate, cultură, educație) și alte domenii importante, însă mai puțin discutate de politicienii români și mai ales de cei aflați în cursa pentru Cotroceni.

Iată câteva idei din acest program electoral, câteva dintre punctele de vedere ale candidatului PMP legate de subiecte extrem de sensibile.
- Susținere pentru crearea Statelor Unite ale Europei - Încurajarea în cadrul Uniunii Europene a creării instrumentelor politice, instituționale și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unine ale Europei (SUE), ca singură soluție pentru așezarea UE alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
- Intrarea în spațiul Schengen - Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice, dar mai ales protejarea cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, este important ca România să promoveze ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, având ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul UE.
- Condolidarea relațiilor politice - Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre Uniunea Europeană și SUA, susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB, susținerea promovării unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.
- Creșterea bugetului destinat armatei - Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei în scopul accelerării capacității de apărare a țării, folosindu-se industria de apărare autohtonă și o formă minimală de antrenament militar.
- Reformarea serviciilor secreteReformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
- Sprijin politic pentru Republica Moldova
Acordarea sprijinului politic şi tehnic pentru implementarea obligaţiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.
- Revizuirea Constituției
Revizuirea Constituției în urma lansării unor dezbateri publice pe următoarele teme: parlament unicameral de 300 de parlamentari (sau menținerea actualei formule); parlament bicameral cu 100 de senatori și 200 de deputați; republică prezidențială sau republică parlamentară; republică sau monarhie.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)


28 Oct 2019 21:12 3757 vizualizari


Comentarii


368 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5587 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4386 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
2007 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV