Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova

Politică (Categoria articolului)

(P) Theodor Paleologu și-a lansat recent programul electoral pentru alegerile prezidențiale, un program care include viziunea sa asupra principalelor domenii de interes național (sănătate, cultură, educație) și alte domenii importante, însă mai puțin discutate de politicienii români și mai ales de cei aflați în cursa pentru Cotroceni.

Iată câteva idei din acest program electoral, câteva dintre punctele de vedere ale candidatului PMP legate de subiecte extrem de sensibile.
- Susținere pentru crearea Statelor Unite ale Europei - Încurajarea în cadrul Uniunii Europene a creării instrumentelor politice, instituționale și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unine ale Europei (SUE), ca singură soluție pentru așezarea UE alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
- Intrarea în spațiul Schengen - Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice, dar mai ales protejarea cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, este important ca România să promoveze ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, având ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul UE.
- Condolidarea relațiilor politice - Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre Uniunea Europeană și SUA, susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB, susținerea promovării unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.
- Creșterea bugetului destinat armatei - Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei în scopul accelerării capacității de apărare a țării, folosindu-se industria de apărare autohtonă și o formă minimală de antrenament militar.
- Reformarea serviciilor secreteReformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
- Sprijin politic pentru Republica Moldova
Acordarea sprijinului politic şi tehnic pentru implementarea obligaţiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.
- Revizuirea Constituției
Revizuirea Constituției în urma lansării unor dezbateri publice pe următoarele teme: parlament unicameral de 300 de parlamentari (sau menținerea actualei formule); parlament bicameral cu 100 de senatori și 200 de deputați; republică prezidențială sau republică parlamentară; republică sau monarhie.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)

3707 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

589 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

230 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

Alte stiri recente

120 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1780 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.