Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova
Politică (Categoria articolului)
(P) Theodor Paleologu și-a lansat recent programul electoral pentru alegerile prezidențiale, un program care include viziunea sa asupra principalelor domenii de interes național (sănătate, cultură, educație) și alte domenii importante, însă mai puțin discutate de politicienii români și mai ales de cei aflați în cursa pentru Cotroceni.
Iată câteva idei din acest program electoral, câteva dintre punctele de vedere ale candidatului PMP legate de subiecte extrem de sensibile.
- Susținere pentru crearea Statelor Unite ale Europei - Încurajarea în cadrul Uniunii Europene a creării instrumentelor politice, instituționale și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unine ale Europei (SUE), ca singură soluție pentru așezarea UE alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
- Intrarea în spațiul Schengen - Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice, dar mai ales protejarea cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, este important ca România să promoveze ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, având ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul UE.
- Condolidarea relațiilor politice - Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre Uniunea Europeană și SUA, susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB, susținerea promovării unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.
- Creșterea bugetului destinat armatei - Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei în scopul accelerării capacității de apărare a țării, folosindu-se industria de apărare autohtonă și o formă minimală de antrenament militar.
- Reformarea serviciilor secrete - Reformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
- Sprijin politic pentru Republica Moldova - Acordarea sprijinului politic şi tehnic pentru implementarea obligaţiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.
- Revizuirea Constituției - Revizuirea Constituției în urma lansării unor dezbateri publice pe următoarele teme: parlament unicameral de 300 de parlamentari (sau menținerea actualei formule); parlament bicameral cu 100 de senatori și 200 de deputați; republică prezidențială sau republică parlamentară; republică sau monarhie.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)
Politică

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului
Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”
La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.
Alte stiri recente

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina
Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad
În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Comentarii