Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova

Politică (Categoria articolului)

(P) Theodor Paleologu și-a lansat recent programul electoral pentru alegerile prezidențiale, un program care include viziunea sa asupra principalelor domenii de interes național (sănătate, cultură, educație) și alte domenii importante, însă mai puțin discutate de politicienii români și mai ales de cei aflați în cursa pentru Cotroceni.

Iată câteva idei din acest program electoral, câteva dintre punctele de vedere ale candidatului PMP legate de subiecte extrem de sensibile.
- Susținere pentru crearea Statelor Unite ale Europei - Încurajarea în cadrul Uniunii Europene a creării instrumentelor politice, instituționale și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unine ale Europei (SUE), ca singură soluție pentru așezarea UE alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
- Intrarea în spațiul Schengen - Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice, dar mai ales protejarea cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, este important ca România să promoveze ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, având ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul UE.
- Condolidarea relațiilor politice - Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre Uniunea Europeană și SUA, susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB, susținerea promovării unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.
- Creșterea bugetului destinat armatei - Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei în scopul accelerării capacității de apărare a țării, folosindu-se industria de apărare autohtonă și o formă minimală de antrenament militar.
- Reformarea serviciilor secreteReformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
- Sprijin politic pentru Republica Moldova
Acordarea sprijinului politic şi tehnic pentru implementarea obligaţiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.
- Revizuirea Constituției
Revizuirea Constituției în urma lansării unor dezbateri publice pe următoarele teme: parlament unicameral de 300 de parlamentari (sau menținerea actualei formule); parlament bicameral cu 100 de senatori și 200 de deputați; republică prezidențială sau republică parlamentară; republică sau monarhie.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)

3298 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3008 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

3301 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

1 comentarii

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Alte stiri recente

491 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: