De doi ani, Baza de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind este coordonată de dr. Cosmin Preda. Domnul doctor a venit prima dată la SanConfind în aprilie 2015, la inaugurarea spitalului. La momentul respectiv nu se gândea că o să ajungă să lucreze în cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova. Oportunitatea s-a ivit în 2019, când i s-a propus un job în cadrul Bazei de Tratament. ”Știind ambițiile domnului Ioan Simion, administratorul acestui centru medical, cunoscând proiectul dânsului, am acceptat fără rezerve”, ne-a declarat dr. Cosmin Preda.
Pacienții Bazei de Tratament pot fi cazați la SanConfind în regim hotelier
”Din anul 2021, sunt medicul coordonator al Bazei de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind. Secția de recuperare medicală iese în evidență prin structura sa complexă, ceea ce îi oferă unui pacient acces la toate procedurile terapeutice dintr-un plan de tratament. Prin urmare, pacientul nostru nu trebuie să se mai ducă în alte clinici, sau în alte localități, ca să facă tot felul de proceduri, are totul la dispoziție în cadrul bazei noastre de tratament. De asemenea, pacienții pot fi cazați la SanConfind în regim hotelier, cu trei mese pe zi. Astfel, se facilitează accesul diversele proceduri terapeutice, cât și la alte specialități medicale, dacă este cazul”, a afirmat dr. Cosmin Preda.
Dotările Bazei de Tratament sunt moderne, sunt actualizate, în pas cu evoluția tehnologică. Colectivul secției, format atât din medici, cât și din terapeuți, are o vastă experiență. “Eu am încercat să păstrez un echilibru, punându-i în valoare pe cei cu experiența acumulată de-a lungul anilor cu cei care sunt la început de drum, cărora le-am oferit condiții excelente de lucru și o cazuistică numeroasă, pentru a-și forma aceeași expertiză pe care o au și cei cu un număr mai mare de ani în domeniu”, spune medicul coordonator al Bezei de Tratament.
Colaborare interdisciplinară cu alte specialități medicale
“Având în vedere că suntem unul dintre cele 21 de departamente din cadrul spitalului, mi s-a părut normală o colaborare interdisciplinară și am susținut întotdeauna acest aspect. Mai ales având în vedere că numeroase patologii tratate în Baza de Tratament vin din aria altor specialități medicale, cum ar fi ortopedia, neurologia sau pneumologia. Avem o colaborare foarte bună cu ortopedia, prin domnul doctor Viorel Albu, precum și cu neurologia, prin doamna doctor Ana Marinescu. Cei doi medici ne trimit constant pacienți și sunt în legătură permanentă cu terapeuții și medicii secției noastre, pentru a urmări evoluția pacienților respectivi. Un alt aspect important este faptul că, datorită Bazei de Tratament, se poate demara procesul de recuperare precoce, în special în cazul pacienților operați la ortopedie, cu proteze, care pot începe kinetoterapia de recuperare chiar în salon, cu deplasarea kinetoterapeutului la patul pacientului. Astfel, se scurtează timpul de recuperare, iar beneficiul maxim îl are pacientul”, a mai afirmat dr. Cosmin Preda .
Recuperarea nu mai este o “cenușăreasă” a specialităților medicale
Până acum câțiva ani, recuperarea medicală a fost văzută ca o cenușăreasă a specialităților medicale. Însă în ultima vreme, având în vedere evoluția tehnicii și importanța dată recuperării cât mai rapide a pacientului, precum și a păstrării nivelului de calitate al vieții, recuperarea medicală a devenit una dintre specialitățile importante în tratamentul pacienților, în special al celor cu patologii ortopedice, neurologice etc. De asemenea, s-a trecut și peste preconcepția că recuperarea medicală se adresează numai unor persoane cu anumite vârste și s-a înțeles faptul că ea este importantă pentru toate categoriile de vârstă, de la nou-născuți la vârstnici. În cazul bazei de recuperare de la SanConfind, se pot oferi servicii pentru toate aceste categorii de vârstă. Există terapeuți pregătiți pentru kinetoterapie pentru adulți și copii, hidrokinetoterapie, hidrokinetoterapie pediatrică, dar și săli special create și amenajate pentru aceste specialități. “Având în vedere impactul pe care îl are recuperarea medicală, și nu doar în cazul pacienților cu patologii, ci și în cazul persoanelor sănătoase, sportivilor – post efort, post accidentări, consider că, astăzi, specialitatea noastră se adresează unui public mult mai larg decât era promovat până acum, de unde și prețuirea de care se bucură în prezent”, a mai spus dr. Cosmin Preda. (P)
Primăvara tocmai s-a încheiat, însă câteva boli specifice sezonului, printre care gripa, laringita, sinuzita, continuă să mai pună la încercare o parte a populației.
La 16 aprilie 2015, la Poiana Câmpina se deschidea Spitalul SanConfind. A fost inaugurată atunci Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură funcțională a acestei unități care a devenit ulterior cel mai mare spital privat din județul Prahova.
Conferențiar universitar doctor Sebastian Grădinaru, un medic strălucit și profund devotat meseriei sale, a reușit o nouă premieră pentru chirurgia de la Spitalul SanConfind - rezecția unei tumori de rinichi. Operația reprezintă un succes deplin.
Despre Spitalul Municipal Câmpina se discută mult... E foarte simplu să stai pe margine și să vorbești, să-ți manifești nemulțumirea. Sigur, sunt multe probleme, sunt puncte nevralgice, sunt așteptări... Am încercat o radiografie a activității acestei unități medicale așa cum s-a văzut din postura șefilor mai multor secții, a asistentului șef, precum și a directorului medical Călin Tiu.