CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Baza de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind – o adevărată oază de sănătate

- Sănătate -

Baza de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind – o adevărată oază de sănătate

De doi ani, Baza de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind este coordonată de dr. Cosmin Preda. Domnul doctor a venit prima dată la SanConfind în aprilie 2015, la inaugurarea spitalului. La momentul respectiv nu se gândea că o să ajungă să lucreze în cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova. Oportunitatea s-a ivit în 2019, când i s-a propus un job în cadrul Bazei de Tratament. ”Știind ambițiile domnului Ioan Simion, administratorul acestui centru medical, cunoscând proiectul dânsului, am acceptat fără rezerve”, ne-a declarat dr. Cosmin Preda.

Pacienții Bazei de Tratament pot fi cazați la SanConfind în regim hotelier
”Din anul 2021, sunt medicul coordonator al Bazei de Recuperare și Reabilitare Medicală SanConfind. Secția de recuperare medicală iese în evidență prin structura sa complexă, ceea ce îi oferă unui pacient acces la toate procedurile terapeutice dintr-un plan de tratament. Prin urmare, pacientul nostru nu trebuie să se mai ducă în alte clinici, sau în alte localități, ca să facă tot felul de proceduri, are totul la dispoziție în cadrul bazei noastre de tratament. De asemenea, pacienții pot fi cazați la SanConfind în regim hotelier, cu trei mese pe zi. Astfel, se facilitează accesul diversele proceduri terapeutice, cât și la alte specialități medicale, dacă este cazul, a afirmat dr. Cosmin Preda.
Dotările Bazei de Tratament sunt moderne, sunt actualizate, în pas cu evoluția tehnologică. Colectivul secției, format atât din medici, cât și din terapeuți, are o vastă experiență. Eu am încercat să păstrez un echilibru, punându-i în valoare pe cei cu experiența acumulată de-a lungul anilor cu cei care sunt la început de drum, cărora le-am oferit condiții excelente de lucru și o cazuistică numeroasă, pentru a-și forma aceeași expertiză pe care o au și cei cu un număr mai mare de ani în domeniu, spune medicul coordonator al Bezei de Tratament.

Colaborare interdisciplinară cu alte specialități medicale
Având în vedere că suntem unul dintre cele 21 de departamente din cadrul spitalului, mi s-a părut normală o colaborare interdisciplinară și am susținut întotdeauna acest aspect. Mai ales având în vedere că numeroase patologii tratate în Baza de Tratament vin din aria altor specialități medicale, cum ar fi ortopedia, neurologia sau pneumologia. Avem o colaborare foarte bună cu ortopedia, prin domnul doctor Viorel Albu, precum și cu neurologia, prin doamna doctor Ana Marinescu. Cei doi medici ne trimit constant pacienți și sunt în legătură permanentă cu terapeuții și medicii secției noastre, pentru a urmări evoluția pacienților respectivi. Un alt aspect important este faptul că, datorită Bazei de Tratament, se poate demara procesul de recuperare precoce, în special în cazul pacienților operați la ortopedie, cu proteze, care pot începe kinetoterapia de recuperare chiar în salon, cu deplasarea kinetoterapeutului la patul pacientului. Astfel, se scurtează timpul de recuperare, iar beneficiul maxim îl are pacientul, a mai afirmat dr. Cosmin Preda .

Recuperarea nu mai este o cenușăreasă” a specialităților medicale
Până acum câțiva ani, recuperarea medicală a fost văzută ca o cenușăreasă a specialităților medicale. Însă în ultima vreme, având în vedere evoluția tehnicii și importanța dată recuperării cât mai rapide a pacientului, precum și a păstrării nivelului de calitate al vieții, recuperarea medicală a devenit una dintre specialitățile importante în tratamentul pacienților, în special al celor cu patologii  ortopedice, neurologice etc. De asemenea, s-a trecut și peste preconcepția că recuperarea medicală se adresează numai unor persoane cu anumite vârste și s-a înțeles faptul că ea este importantă pentru toate categoriile de vârstă, de la nou-născuți la vârstnici. În cazul bazei de recuperare de la SanConfind, se pot oferi servicii pentru toate aceste categorii de vârstă. Există terapeuți pregătiți pentru kinetoterapie pentru adulți și copii, hidrokinetoterapie, hidrokinetoterapie  pediatrică, dar și săli special create și amenajate pentru aceste specialități. Având în vedere impactul pe care îl are recuperarea medicală, și nu doar în cazul pacienților cu patologii, ci și în cazul persoanelor sănătoase, sportivilor – post efort, post accidentări, consider că, astăzi, specialitatea noastră se adresează unui public mult mai larg decât era promovat până acum, de unde și prețuirea de care se bucură în prezent”, a mai spus dr. Cosmin Preda. (P)


12 Apr 2023 15:17 3263 vizualizari



Comentarii






  • 12.04.2023 19:36 Paunescu Mariana Bune și frumoase dar păcat că nu lucrați și cu CAS-ul,astfel oameni bătrâni și nevoiași să poată profita de serviciile voastre atât de lăudate.
1601 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
415 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1739 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2202 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV