Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Social (Categoria articolului)

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

Un loc foarte cunoscut și foarte drag, pe la care probabil că au trecut foarte mulți câmpineni în perioada respectivă, era Foto Olteanu. Atelierul foto se afla la parterul unei clădiri cu etaj și mansardă și avea geamuri mari și firme foarte familiare, poate și din cauza scrisului de mână de pe ele. În prima imagine de colecție, din perioada interbelică, în fața atelierului se află o trăsură, mijlocul de transport cel mai des folosit în acea perioadă. În continuarea atelierul foto se mai aflau, urcând pe bulevardul central, un atelier de reparat mașini de tuns, tapițeria lui Ion R. Țiței și vestita tipografie a lui Mihai S. Gheorghiu. După Naționalizarea din 1948, în ultimi ani de viață ai clădirilor respective, pe la sfârșitul anilor '70, atunci când este realizată a doua fotografie, locul acestora fusese luat de spații cooperativei - o tapițerie în locul atelierului Foto Olteanu, și o croitorie pentru bărbați în locul Tipografiei Gheorghiu. În aceeași perioadă, în continuare urcând pe bulevardul central, până în vila Dușescu, într-un spațiu viran a funcționat în anii '70 orășelul copiilor. Astăzi, pe locul respectiv se află Parcul de la Soldat (parte componentă a Parcului Regele Mihai), practic un șantier, având în vedere că aici se desfășoară lucrările de modernizare. 

"Câmpina, România 100" est o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi
Câmpina, România 100. Halele măcelarilor de ieri, Strada Soarelui de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi

3576 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

512 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

5082 vizualizari
21 apr. 2019 06:44

Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită într-un tragic accident pe DN1, în apropiere de Bănești

UPDATE - Tânărul din Florești, transportat la spital, este în comă. El a suferit mai multe traumatisme deosebit de grave. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pe numele șoferului autoutilitarei pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, în apropierea comunei Bănești, în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" sau "Biserica Călătorului", cum i se mai spune. O autoutilitară care se deplasa spre Ploiești a lovit două autoturisme oprite parțial pe partea carosabilă și parțial în afara carosabilului. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită.

Alte stiri recente

568 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

1093 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.