Câmpina a avut, mai ales în perioada interbelică, o serie de clădiri splendide, marea majoritate aparţinând unor nume ilustre ale acelor vremi. Dincolo de proprietarii lor, arhitectura clădirilor era una aparte, care conferea un aer inconfundabil Câmpinei de altădată.
Una dintre aceste clădiri, aflată chiar pe Bulevardul Carol I, este Vila Ştefănescu, actualmente sediul unei firme private şi redenumită "Casa cu ceas".
În 1916, arhitectul ploieştean Toma Socolescu expunea la Sala Dalles din Bucureşti proiectul Vilei Ştefănescu, de la Câmpina, un proiect realizat pentru Dumitru Ştefănescu (a nu se confunda cu Gheorghe Ştefănescu, ctitorul Casei cu Grifoni, actualul sediu al primăriei). Primul război mondial şi perioada de recesiune au făcut ca această clădire să fie finalizată abia în anul 1930. A fost locuinţă până la Naţionalizarea din 1948, când a fost transformată în sediul a ceea ce avea să fie mai târziu ICSM-ul. Revendicată după 1990, clădirea a fost consolidată şi a devenit sediul unor firme private.
Fotografia de colecție ne-a fost pusă la dispoziție de Șerban Băleanu.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi Câmpina, România 100. Centrul localității în perioada interbelică, în anii '70-'80 și astăzi
Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi
Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.