Prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale au fost aprobate cererile de finanțare de la bugetul de stat pentru construirea a zece săli de educație fizică școlară în patru orașe și șase comune. Una dintre aceste săli va fi construită la Câmpina pentru Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu". Obiectivul va fi realizat prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului Național Construcții de Interes Public.
"Au fost multe cereri depuse în țară, iar cea pentru sala de sport de la Școala Câmpineanu este una dintre puținele acceptate la finanțare de către Ministerul Dezvoltării. Noi credem că lucrările vor începe anul acesta", a declarat primarul Horia Tiseanu la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina. (video)
În toamna anului trecut, Consiliul Local a aprobat predarea, pe bază de protocol, către Ministerul Dezvoltării Regionale, a unui teren în suprafață de 1.484 mp situat pe Strada Erupției, în partea stângă a Școlii "Câmpineanu", teren pe care va fi construită sala de sport. Odată cu aprobarea finanțării, Compania Națională de Investiții va putea organiza licitația pentru executarea construcției. De la bugetul local vor fi finanțate ulterior lucrările de racordare a sălii la rețelele de utilități.
Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" funcționează cu 25 de clase, în total peste 600 de elevi. Instituția nu dispune de o sală de sport. Orele de educație fizică se desfășoară într-o sală obișnuită de clasă, fără dotările specifice și fără vestiare. Asta, cu excepția clasei de înot, care își desfășoară orele de sport la bazinul de înot didactic.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.