Dr. Sorin Ghiea (SanConfind), despre multiplele fațete ale durerii de umăr

Sănătate (Categoria articolului)

Tot mai mulți pacienți se plâng de dureri la umăr. Poate pare un lucru banal, dar nu este deloc așa. Articulația umărului este una dintre cele mai folosite articulații ale corpului, ceea ce o predispune la o uzură permanentă.

'Diagnosticul la umăr are multiple fațete. Este o patologie care supără foarte mulți pacienți. Umărul este practic cea mai mobilă articulație a corpului uman și este supus la un grad ridicat de uzură. De aceea, nu putem vorbi despre durerea de umăr ca despre o durere simplă. Durerile de umăr sunt de obicei cronice și nu le putem ignora. Trebuie ca pacientul să se adreseze medicului încă de la primele simptome. Una dintre afecțiunile cele mai răspândite este acumularea de calciu în tendoanele umărului și în jurul acestora', ne-a declarat dr. Sorin Ghiea, medic specialist radiologie - imagisticăîn cadrul Spitalului SanConfind Poiana Câmpina. (video)
Investigația umărului poate începe cu o simplă radiografie. Se poate face și o ecografie, aceasta reprezentând o investigație rapidă și care oferă multe informații. Dacă problema nu a fost lămurită și nu a fost depistată sursa simptomului pacientului, atunci se poate efectua un RMN. Toate aceste investigații pot fi făcute la Cabinetul de Imagistică Medicală din cadrul SanConfind (0372.327.427). (P)

13926 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1359 vizualizari
02 nov. 2023 09:48

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

1200 vizualizari
09 oct. 2023 19:25

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, scrisoare deschisă a conducerii Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina

1 comentarii

10 Octombrie este Ziua Mondială a Sănătății Mintale, iar tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății pentru anul 2023 este ”Our minds, our rights”. 

Alte stiri recente

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.