Cutremur în USR Prahova. Deputatul Mihai Polițeanu și alți peste 100 membri au demisionat din partid

Politică (Categoria articolului)

Că lucrurile scârțâie rău în USR o știe toată lumea... Dar ceea ce s-a întâmplat joi, 27 octombrie 2022, în cadrul Organizației Prahova a USR este un adevărat cutremur - deputatul Mihai Polițeanu și alți peste 100 membri au ales să demisioneze din partid.

Mai mult, aceștia au transmis presei o scrisoare deschisă în care explică motivele demisiei, pe care o redăm în continuare:
”NOI, cei peste 100 DE SEMNATARI ai acestei scrisori deschise, membri ai USR Prahova, AM DECIS ASTĂZI SĂ NE DĂM ÎMPREUNĂ DEMISIA DIN USR, având în vedere acapararea filialei de către un grup de oportuniști care, cu sprijinul activ al conducerii naționale a USR, au decis să pună filiala în subordinea PNL Prahova și a baronului Iulian Dumitrescu. MULȚI ALȚI COLEGI ÎȘI VOR DA DEMISIA INDIVIDUAL SAU SE VOR RETRAGE DEFINITIV DIN ACTIVITATEA FILIALEI.
Majoritatea din Biroul Național al USR și președintele Drulă au ales, fie din cinism politic, fie din lipsă de viziune, să pună pe primul loc promovarea unor indivizi obedienți echipei majoritare din Biroul Național al USR, dar și PNL-ului, în detrimentul democrației interne, valorilor și intereselor legitime ale USR în Prahova, dar și al votanților noștri.
Punctele culminante care ne-au convins să facem acest pas sunt:
- Demiterea viceprimarului USR din Ploiești, Magdalena Trofin, de către PNL, cu sprijinul al 3 consilieri municipali USR, care au acționat fără consultarea filialei sau a membrilor acestuia, dar cu protecția conducerii naționale (care a anulat decizia filialei județene de excludere din partid a celor 3);
- Atitudinea de obediență și subordonare totale față de Iulian Dumitrescu, Roberta Anastase și PNL Prahova, promovată de echipa locală loială echipei Drulă/Barna/Botoș;
- Falsificarea semnăturilor pe zeci de dosare de adeziune a unor potențial membri ai partidului, dar și tentativa de a aduce alți zeci de membri în USR cu ajutorul direct al PNL, cu scopul explicit de câștigare a puterii politice interne în favoarea echipei Barna/Drulă/Botoș, nesancționată, ba chiar încurajată de conducerea națională;
- Atribuirea directă de contracte cu bani publici dinspre primarul USR din Breaza către un consilier local USR din Ploiești, din nou nesancționată de conducerea națională;
- Alinierea găștii din USR Prahova agreate de conducerea națională și președintele Drulă la metodele vechilor partide de politizare a instituțiilor de stat prin numirea netransparentă și necompetitivă în funcții publice, împreună cu PNL, a unor sinecuriști din toate partidele, inclusiv USR, în companii de stat (e.g. nevasta secretarului general al USR) sau consilii de administrație, cauționând și votând inclusiv persoane condamnate penal;
- Intervenția nestatutară a Biroului Național de anulare a alegerilor interne din USR Prahova după ce acestea au fost câștigate de opoziția internă la echipa Drulă/Barna/Botoș;
Epurarea din partid (prin excludere sau suspendare), de către echipa Drulă/Barna/Botoș, a unora dintre cei mai vizibili și implicați membri ai USR Prahova și care reprezentau singura opoziție locală la PNL și Iulian Dumitrescu/Roberta Anastase: președinte al filialei USR Ploiești Magdalena Trofin (consilier local), vicepreședinte al filialei USR Ploiești Mihai Tonsciuc (consilier local), vicepreședinte ale filialei județene USR Prahova Mihai Neagu (consilier județean), fostul vicepreședinte al filialei USR Prahova Cristian Ardelean (consilier local), vicepreședinte al filialei USR Prahova Răzvan Ștefănoiu.
Misiunea USR a fost de la bun început schimbarea politicii vechi și promovarea unei viziuni politice autentic liberale, modernizatoare, orientate către vest, către progres, pro-europeană.
Conducerea națională a USR a ales, însă, din miopie politică și motive meschine de politică internă să dea, arbitrar, prin minciuni și cu încălcarea Statutului, puterea în filiala Prahova unei minorități loiale care s-a aliniat la nivel local și județean la modul clientelar și netransparent de a face politică împământenit în România de către PSD, PNL și sateliții acestora.
Această minoritate a pierdut în mod constant alegerile interne din USR Prahova în ultimii 2 ani și jumătate, fiind astăzi adusă la putere în filiala județeană prin intervenția directă combinată a conducerilor USR și PNL:
- Unul dintre obiectivele politice ale baronului Dumitrescu este eliminarea oricărei opoziții în Prahova (a cumpărat deja organizațiile locale PSD, ALDE, Pro România și PMP) și transformarea județului într-o afacere personală;
- Obiectivul conducerii centrale a USR este eliminarea oricăror persoane incomode din filiala județeană, Prahova fiind unul dintre ultimele județe în opoziție la conducerea națională a USR.
Pentru că în Prahova opoziția la PNL și opoziția la echipa Drulă/Barna/Botoș sunt una și aceeași echipă, conducerile USR și PNL și-au dat mâna să o înlăture. Disoluția filialei USR Prahova convine atât lui Dumitrescu, cât și conducerii USR. Și Dumitrescu și tabăra care controlează USR scapă de opoziție.
Noi rămânem fideli valorilor USR și nu putem gira deturnarea speranțelor miilor de prahoveni care ne-au votat în 2020. Nu ne pierdem speranța în schimbarea României și a Prahovei. Fiecare dintre noi va continua lupta pentru schimbare fie din societatea civilă, fie dintr-o nouă construcție politică care promite să se separe radical de metehnele politicii vechi".

SEMNATARI: Șerban Pitic, Mihai Polițeanu, Daniela Bucur, Raluca Dumitru, Florin Neagu, Marian Enache, Mihai Băcanu, Laurențiu Grecu, Emanuel Butucaru, Ștefan Dasu, Dragoș Gabriel Andrei, Robert Gavril, George Tonsciuc, Octavian Birău, Răzvan Dumitru, Andra State, Viorica Dasu, Constantin P. Constantinescu, Costin Bucur, Laura Drăgoi, Andrei Olaru, Mihai Oprea, Alexandru Minculescu, Marius Petcu, Bogdan Dragoțel, Oana Nistor, Cătălina Nistor, Răzvan Popa, Mihai Gheauș, Ioana Grecu, Mihai Anghel, Alexandru Păun, Diana Baciu, Andrei Nicușor Ene, Costin Alexiu, Gheorghe Constantin, Vlad Theodor Barhala, Cosmin Panait, Augustin Mateescu, Dragoș Stan, Alexandra Manea, Eusebiu Anghel, Georgian Ilie, Valentina Pușcașu, Laura Negoi, Mihai Nicolae Constantinescu, Victor Petrică Constantin, Emil Claudiu Ardeleanu, Leonard Dumitru Butunoi, Georgiana Larisa Fulgeanu, Dochița Cosmin, Ștefan Tonsciuc, Preda Gheorghe, Alin Teodor Petenciuc, Remus Pîslă, Corina Ioana Coman, Andreea Visarion, Denis Georgel Mihalache, Cristina Mariana Marinescu, Bianca Sîrbu, Nicolae Nedelcu, Daniela Dochița, Oprea Alexandru-Marcel, Emanuel Puia, Sebastian Scorțeanu, Cristian Tudoroiu, Vasilica Manu, Cristina Preda, Dragoș Dudu, Marian Gheorghe, Roxana Gheorghe, Maria Gheorghe, Alexandra Păun, Filipoiu Andreea Georgiana, Carmen-Miranda Pitic, Păun Petre-Bogdan, Elena Comănescu, Elza (Elena) Preda, Daniel Kosza, Constantin Gheorghe, Dumitru Gheorghe, Cătălin Mihai, Simona Georgescu, Ovidiu Dinică, Ioan Popovici Oancea, Cornel Florin Olteanu, Gheorghe Daniel Fornerino-Bermudez, Corina Petcu, Șerban Mincă, Petrică Cătălin Manu, Elena Preda, Gheorghe Marian Preda, Alina Grigoraș, Doru Tărcău, Roxana Mihaela Moșneanu, Mirela Bălcescu, Ciprian Stafie, Ionuț Dumitrescu, Andreea Brănoiu, Ioana Costea, Alexandru Popescu, Octavian Nica, Mihaela Cazan.
Dinspre USR Câmpina, ca de obicei, liniște...

2167 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Zambila 27.10.2022 22:43 USR Campina tace ca ... in porumb.
  • Zambila 28.10.2022 06:17 Clarificare, ptr. ca adminul mi-a 'punctat' descripția din mesaj pentru a nu insulta animalul menționat: USR Campina tace ca nea Guiță in porumb.
  • diss 28.10.2022 07:10 Așa, și? Ce au făcut oamenii ăștia pentru noi? Niente, nula,zero,nada! Mult spațiu sau zgomot pentru nimic.Pcr, pnl, psd, udmr, usr, aur, pd,fsn...toți o apâ și un pământ, iar rezultatelor acestor licurici care își zic politicieni:Romănia este cea mai săracă și coruptă țară din UE! Restul e cancan!🤭
  • Ionel Dudu 28.10.2022 19:06 Spuneți că la USR Câmpina este liniște, dar cred că este liniștea dinaintea furtunii. La ultima ședință s-a văzut că unii merg ”hăis”, iar alții ”cea”. Dumitrache și Gârbăcică au votat împotrivă, iar Vane a votat pentru proiectul primarului cu înființarea unui serviciu de transport. Dar, na, Vane e un USR-ist asimptomatic, fostă PNL, mămica domnului subprefect PNL, prieten intim cu primarul. Oare Vane a semnat pentru inițiativa ”Fără penali în funcții publice”? Ce rezultă: Vane va vota așa cum îi spune primarul. Rușine USR!
  • Petre, 31.10.2022 21:52 Vane e subprefect ?? Vorbeau unii la niste comentarii pe fbk că subprefectul Vane de la PNL , fiul doamnei Vane de la 1/2Alin+1/4 PNL+ 1/4USR, ar fi ăla de arunca pasta de dinți pe geam la supermarket Fibec acum ceva ani și o lua când cobora 😀😀

Politică

1569 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

2457 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

Alte stiri recente

293 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

184 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.