Dacă ar vrea, Consiliul Local Câmpina ar putea păstra nemajorate tarifele la gunoiul menajer, subvenționând contribuția pentru economia circulară
Actualitate (Categoria articolului)
Tarifele la gunoiul menajer colectat de la populație, agenți economici și instituții publice urmează să fie majorate prin introducerea în facturi a contribuției pentru economia circulară. Este vorba despre noua taxă prevăzută în OUG 74/2018, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Guvernul a aprobat ca valoarea acestei taxe să fie de 30 lei pe tona de deșeuri eliminată prin depozitare. Raportată la cantitatea de deșeuri din Câmpina, contribuția pentru economia circulară a fost stabilită la 0,64 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice și 10,50 lei/mc/lună pentru persoanele juridice.
Odată inclusă în factură, această taxă la Fondul de Mediu, numită de Guvern "contribuția pentru economia circulară", va duce la creșterea tarifelor, iar un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 31 ianuarie 2019, a Consiliului Local Câmpina. Proiectul este inițiat de Comisia pentru administrație publică locală a Consiliului Local și prevede majorarea tarifelor începând cu 1 ianuarie 2019 prin introducerea contribuției pentru economia circulară.
Totuși, trebuie să știți că legea permite Consiliului Local să subvenționeze de la bugetul municipiului această contribuție, astfel încât facturile populației să nu crească. Important este să se dorească acest lucru. Sunt localități în țară unde s-a stabilit deja acest lucru, în alte localități urmează, administrațiile locale luând decizia să plătească de la bugetul local contribuția la Fondul de Mediu pentru a păstra nemodificate tarifele către populație. Ce ar însemna la Câmpina acest lucru? Aproximativ 169.000 lei pe an. Cum am calculat? 22.000 abonați persoane fizice (acesta este numărul celor care au contracte cu Floricon Salub) x 0,64 lei (contribuției pentru economia circulară/persoană/lună) x 12 luni câte are anul = 168.960 lei. N-ar fi o sumă atât de mare încât să sărăcească bugetul local!
În schimb, plătind această sumă, administrația locală ar arăta că-i pasă și de cei care sunt corecți și au contracte cu Floricon. Că până acum ne-am convins că-i pasă doar de cei fără contracte, pe care-i tot protejează și nu le percepe taxa specială de salubrizare, aprobată încă din 2015.
Citiți și: "Contribuția pentru economia circulară", noua taxă pe care o vom regăsi în factura la gunoiul menajer
Comentarii
- 29.01.2019 19:53 As vrea sa aflu si eu explicatiile primariei: de ce nu platesc aceasta contributie de la bugetul local si o pun tot pe seama fraierilor care ne facem si contracte?! Daca zic ca nu au bani, sa mai ia din fondurl de salariI! Nesimtitii! PS - Foarte bun articolul, ca de fiecare data! Felicitari!
- 30.01.2019 15:16 probabil cu acesti bani "Aproximativ 169.000 lei pe an" reuseste sa faca cele doua strazi cele mai circulate din campina ;calea doftanei si bobalna .
Actualitate

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana
Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț
Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.
Alte stiri recente

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina
Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi
În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.