Dacă ar vrea, Consiliul Local Câmpina ar putea păstra nemajorate tarifele la gunoiul menajer, subvenționând contribuția pentru economia circulară

Actualitate (Categoria articolului)

Tarifele la gunoiul menajer colectat de la populație, agenți economici și instituții publice urmează să fie majorate prin introducerea în facturi a contribuției pentru economia circulară. Este vorba despre noua taxă prevăzută în OUG 74/2018, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Guvernul a aprobat ca valoarea acestei taxe să fie de 30 lei pe tona de deșeuri eliminată prin depozitare. Raportată la cantitatea de deșeuri din Câmpina, contribuția pentru economia circulară a fost stabilită la 0,64 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice și 10,50 lei/mc/lună pentru persoanele juridice.

Odată inclusă în factură, această taxă la Fondul de Mediu, numită de Guvern "contribuția pentru economia circulară", va duce la creșterea tarifelor, iar un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 31 ianuarie 2019, a Consiliului Local Câmpina. Proiectul este inițiat de Comisia pentru administrație publică locală a Consiliului Local și prevede majorarea tarifelor începând cu 1 ianuarie 2019 prin introducerea contribuției pentru economia circulară.
Totuși, trebuie să știți că legea permite Consiliului Local să subvenționeze de la bugetul municipiului această contribuție, astfel încât facturile populației să nu crească. Important este să se dorească acest lucru. Sunt localități în țară unde s-a stabilit deja acest lucru, în alte localități urmează, administrațiile locale luând decizia să plătească de la bugetul local contribuția la Fondul de Mediu pentru a păstra nemodificate tarifele către populație. Ce ar însemna la Câmpina acest lucru? Aproximativ 169.000 lei pe an. Cum am calculat? 22.000 abonați persoane fizice (acesta este numărul celor care au contracte cu Floricon Salub) x 0,64 lei (contribuției pentru economia circulară/persoană/lună) x 12 luni câte are anul = 168.960 lei. N-ar fi o sumă atât de mare încât să sărăcească bugetul local!
În schimb, plătind această sumă, administrația locală ar arăta că-i pasă și de cei care sunt corecți și au contracte cu Floricon. Că până acum ne-am convins că-i pasă doar de cei fără contracte, pe care-i tot protejează și nu le percepe taxa specială de salubrizare, aprobată încă din 2015. 

Citiți și: "Contribuția pentru economia circulară", noua taxă pe care o vom regăsi în factura la gunoiul menajer

3795 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel 29.01.2019 19:53 As vrea sa aflu si eu explicatiile primariei: de ce nu platesc aceasta contributie de la bugetul local si o pun tot pe seama fraierilor care ne facem si contracte?! Daca zic ca nu au bani, sa mai ia din fondurl de salariI! Nesimtitii! PS - Foarte bun articolul, ca de fiecare data! Felicitari!
  • mihai ghiorghici 30.01.2019 15:16 probabil cu acesti bani "Aproximativ 169.000 lei pe an" reuseste sa faca cele doua strazi cele mai circulate din campina ;calea doftanei si bobalna .

Actualitate

1250 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

2241 vizualizari
23 sept. 2020 11:02

Imagini bombă! Ancheta avansează

Am primit la redacție imagini video în care sunt surprinse cele două persoane care, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2020, au scris pe zidurile unor clădiri din Câmpina mesaje de amenințare cu moartea și de denigrare la adresa primarului Horia Tiseanu și a omului de afaceri Mihai Anastasescu.

Alte stiri recente

2 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

809 vizualizari
23 sept. 2020 22:16

Pizzeria Bella Italia se implică în campania de sprijinire a comunității câmpinene

Cătălin Roman, administratorul companiei Radan Imob SRL Câmpina (Pizzeria Bella Italia și Ballroom Bella), ne-a comunicat faptul că societatea pe care o reprezintă se va implica în campania de sprijinire a comunității locale, campanie inițiată de grupul de firme Neptun - Soceram.