CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Dacă ar vrea, Consiliul Local Câmpina ar putea păstra nemajorate tarifele la gunoiul menajer, subvenționând contribuția pentru economia circulară

- Actualitate -

Dacă ar vrea, Consiliul Local Câmpina ar putea păstra nemajorate tarifele la gunoiul menajer, subvenționând contribuția pentru economia circulară

Tarifele la gunoiul menajer colectat de la populație, agenți economici și instituții publice urmează să fie majorate prin introducerea în facturi a contribuției pentru economia circulară. Este vorba despre noua taxă prevăzută în OUG 74/2018, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Guvernul a aprobat ca valoarea acestei taxe să fie de 30 lei pe tona de deșeuri eliminată prin depozitare. Raportată la cantitatea de deșeuri din Câmpina, contribuția pentru economia circulară a fost stabilită la 0,64 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice și 10,50 lei/mc/lună pentru persoanele juridice.

Odată inclusă în factură, această taxă la Fondul de Mediu, numită de Guvern "contribuția pentru economia circulară", va duce la creșterea tarifelor, iar un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 31 ianuarie 2019, a Consiliului Local Câmpina. Proiectul este inițiat de Comisia pentru administrație publică locală a Consiliului Local și prevede majorarea tarifelor începând cu 1 ianuarie 2019 prin introducerea contribuției pentru economia circulară.
Totuși, trebuie să știți că legea permite Consiliului Local să subvenționeze de la bugetul municipiului această contribuție, astfel încât facturile populației să nu crească. Important este să se dorească acest lucru. Sunt localități în țară unde s-a stabilit deja acest lucru, în alte localități urmează, administrațiile locale luând decizia să plătească de la bugetul local contribuția la Fondul de Mediu pentru a păstra nemodificate tarifele către populație. Ce ar însemna la Câmpina acest lucru? Aproximativ 169.000 lei pe an. Cum am calculat? 22.000 abonați persoane fizice (acesta este numărul celor care au contracte cu Floricon Salub) x 0,64 lei (contribuției pentru economia circulară/persoană/lună) x 12 luni câte are anul = 168.960 lei. N-ar fi o sumă atât de mare încât să sărăcească bugetul local!
În schimb, plătind această sumă, administrația locală ar arăta că-i pasă și de cei care sunt corecți și au contracte cu Floricon. Că până acum ne-am convins că-i pasă doar de cei fără contracte, pe care-i tot protejează și nu le percepe taxa specială de salubrizare, aprobată încă din 2015. 

Citiți și: "Contribuția pentru economia circulară", noua taxă pe care o vom regăsi în factura la gunoiul menajer


29 Jan 2019 18:37 4365 vizualizari


Comentarii


  • 30.01.2019 15:16 mihai ghiorghici probabil cu acesti bani "Aproximativ 169.000 lei pe an" reuseste sa faca cele doua strazi cele mai circulate din campina ;calea doftanei si bobalna .
  • 29.01.2019 19:53 Cornel As vrea sa aflu si eu explicatiile primariei: de ce nu platesc aceasta contributie de la bugetul local si o pun tot pe seama fraierilor care ne facem si contracte?! Daca zic ca nu au bani, sa mai ia din fondurl de salariI! Nesimtitii! PS - Foarte bun articolul, ca de fiecare data! Felicitari!
117 vizualizari 29 May 2024 23:25 Cosmin Raț a vorbit în Consiliul Local despre ultimul pas înaintea înființării unei stații de microbuz la Kaufland

Cosmin Raț a vorbit în Consiliul Local despre ultimul pas înaintea înființării unei stații de microbuz la Kaufland

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 29 mai, Cosmin Raț a vorbit despre proiectul de înființare a unei stații de microbuz în imediata vecinătate a Complexului Comercial Kaufland. 

citeste mai mult
551 vizualizari 29 May 2024 21:47 Cu zece zile înaintea alegerilor, la Câmpina, ședință total atipică a Consiliului Local

Cu zece zile înaintea alegerilor, la Câmpina, ședință total atipică a Consiliului Local

Miercuri, 29 mai, a avut loc ședința ordinară a Consiliului local Câmpina. Chiar dacă mai sunt doar zece zile până la alegerile locale, unele cu o miză uriașă și în care sunt implicați, ședința a fost una total atipică.

citeste mai mult
803 vizualizari 29 May 2024 13:02 Un tânăr a fost prins de polițiști conducând pe DN1, la Nistorești, deși avea permisul suspendat!

Un tânăr a fost prins de polițiști conducând pe DN1, la Nistorești, deși avea permisul suspendat!

Noaptea trecută, în jurul orei 1.30, polițiștii au oprit un autoturism pentru control. Se întâmpla la Nistorești, pe DN1.

citeste mai mult
1464 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV