Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem: suntem înconjurați de gunoaie. Sunt zone din Câmpina transformate efectiv în rampe de gunoi. Și trist este că nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Ce-am găsit anul trecut, în cadrul campaniei "Câmpina curată", cu mici excepții găsim și în acest an.
Strada Siretului - alunecarea de teren de la capătul dinpre Bulevardul Carol I este "combătută" prin... umplerea spațiului respectiv cu gunoi de tot felul. Încet-încet se reduce și spațiul verde, pentru că aici se aruncă resturi de la materialele de construcții. E mai ușor așa, chiar dacă prin Regulamentul de salubritate al localității, cei care efectuează lucrări sunt obligați să încheie contract cu Floricon Salub pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma construcției. Dar asta presupune plata ridicării respectivelor deșeuri, prin urmare s-a găsit o soluție mai ieftină - aruncarea materialelor oriunde se poate.
Pârâul Câmpinița - gunoaie aruncate, probabil, de pe ambele maluri, adică și dinspre Cornu și dinspre Câmpina. Este o zonă unde s-au făcut deseori acțiuni de ecologizare în cadrul proiectului "Let's do it, România!", dar în urma voluntarilor din școli, licee și diverse ONG-uri, gunoaiele "creșteau" la loc. Asta se întâmplă în continuare.
Strada Oborului - aici chiar am avut o surpriză să contatăm că nu mai e dezastrul de anul trecut când aproape că nu aveam cuvinte să-l descriem. Era, probabil, cea mai cruntă problemă ecologică a Câmpinei, după batale, desigur. Acum e puțin mai bine în sensul că e mai curat, dar asta nu înseamnă că e așa cum trebuie, nici pe departe...
Acestea sunt doar trei dintre gropile de gunoi ale Câmpinei. Mai sunt și altele despre care vom scrie cu altă ocazie. Oare vor dispărea ele vreodată?
Citiți și CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră
Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.