În urmă cu 28 de ani, la Otopeni, 37 de soldați au fost uciși. Nici astăzi nu se știe cine i-a omorât. S-a tras asupra lor din toate direcțiile, a fost un măcel. Dintre cei 80 de soldați plecați de la Unitatea Militară 0865 din Câmpina la Otopeni, să apere țara de "teroriști", 37 nu s-au mai întors niciodată. Au plecat pe ultimul lor drum. 23 decembrie 1989. O zi lungă, ciudată, tristă.
Mâine, 23 decembrie 2017, se împlinesc 28 de ani de la masacrul de la Otopeni. Astăzi, la Câmpina, la Monumentul Eroilor Jandarmi, a avut loc ceremonialul de comemorare a soldaților uciși atunci, în timpul revoluției, sacrificați efectiv, dar fără să știm de cine și pentru ce, fără să aflăm vreodată de ce au murit acești oameni și cine i-a ucis. Deja au trecut 28 de ani...
Ceremonialul de astăzi a fost organizat de Sucursala Câmpina a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MAI, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Şcoala de Agenți de Poliţie „Vasile Lascăr” și Centrul de Jandarmi Montani din Sinaia. Mai întâi s-a intonat Imnul Naţional, apoi au urmat apelul solemn, o slujbă de pomenire şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din faţa fostei unităţi de jandarmi. Lume puțină (tot mai puțină de la un an la altul), o atmosferă tristă, parcă mai apăsătoare ca de obicei. Au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Primăriei și Consiliului Local Telega, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Centrului Jandarmilor Montani Sinaia, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MApN, Băncii Transilvania - Sucursala Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI. Iar colonelul în rezervă Gheorghe Roman a depus un buchet de flori în nume personal, în semn de omagiu adus tinerilor pieriți la Otopeni, în decembrie 1989.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.