Spectacol folcloric superb, în prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Includerea "Horei Prahovene" în Festivalul "Serbările Toamnei" s-a dovedit a fi o idee bună, până la urmă, chiar dacă ne-am fi dorit ca municipiul Câmpina să fie gazda unui festival folcloric important, de sine-stătător, așa cum a fost "Hora Prahoveană" timp de un sfert de secol. Este bine, totuși, că nu s-a renunțat la folclor, mai ales că avem aici, la Câmpina, două ansambluri excepționale, care ar putea dansa pe orice scenă națională sau internațională și ne referim, desigur, la Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Ca și anul trecut, și în acest an, la "Serbările Toamnei", seara dedicată folclorului a fost o încântare pentru cei care iubesc muzica și dansul popular.

Spectacolul a început cu solista Angelica Bălașa, o tânără talentată, o reprezentantă valoroasă a folclorului oltenesc, o olteancă veritabilă, stabilită la... Ploiești. Apoi, Cristina Turcu Preda, poate una dintre cele mai fermecătoare soliste de muzică populară de pe plaiurile mioritice. O artistă îndrăgită de public și care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă a urcat apoi Sebi David (24 ani), un tânăr mai puțin cunoscut câmpinenilor, venit din zona Argeș - Muscel, un interpret extrem de talentat. Sebi David a absolvit Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, secțiile Muzică și Teologie Ortodoxă, iar în prezent este profesor de canto popular. A încheiat spectacolul minunatul Gelu Voicu, care a venit la Câmpina însoțit de o parte a tarafului său. Gelu Voicu, "puiul de Moromete" care duce în lume dorurile Teleormanului, le-a arătat câmpinenilor harul cu care l-a înzestrat Dumnezeu, acela de a cânta frumos, din suflet și cu suflet.
Între momentele artistice ale soliștilor menționați mai sus au evoluat Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului Câmpina și Ansamblul Folcloric "Izvorașul" al Palatului Culturii "Nicolae Botgros" din Cahul (Republica Moldova), despre ale căror evoluții am scris separat.

Citiți și: Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", pe scena Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, o încântare pentru publicul de la Festivalul "Serbările Toamnei" 2019
Ansamblul Folcloric "Izvorașul" din Cahul, invitat de marcă la Festivalul "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

3907 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2158 vizualizari
14 oct. 2019 11:34

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina vă invită să-i împărtășiți bucuria Centenarului

Prestigioasa instituție de învățământ din municipiul Câmpina, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", împlinește 100 de ani de existență, eveniment care va fi sărbătorit marți, 15 octombrie 2019, prin mai multe acțiuni organizate atât la sediul liceului, cât și la Casa de Cultură "Geo Bogza". Toți cei a căror viața s-a întrepătruns, la un moment dat, cu cea a liceului, fie că acesta s-a numit "Dimitrie Barbu Știrbei" sau "Nicolae Grigorescu", sunt invitați la festivitățile dedicate Centenarului instituției.

2804 vizualizari
12 oct. 2019 18:42

Nu ratați evenimentul cultural al toamnei 2019, la Câmpina - Festivalul de Teatru "Mircea Albulescu"!

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2019, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Teatru "Mircea Albulescu", eveniment organizat de administrația locală în parteneriat cu Asociația Teatru Proiect și Casa de Cultură. În acest an, festivalul va include patru piese de teatru, iar duminică, 3 noiembrie, în cadrul galei, se va juca un spectacol de excepție al Teatrului Metropolis din București – “Hagi Tudose”. Prețul unui bilet pentru un spectacol este 30 lei (prima jumătate a sălii) și 25 lei (pentru a doua parte a sălii), iar un abonament pentru toate cele cinci spectacole (deci inclusiv cel de gală) costă 60 lei, respectiv 50 lei.

Alte stiri recente

8 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.