Spectacol folcloric superb, în prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Includerea "Horei Prahovene" în Festivalul "Serbările Toamnei" s-a dovedit a fi o idee bună, până la urmă, chiar dacă ne-am fi dorit ca municipiul Câmpina să fie gazda unui festival folcloric important, de sine-stătător, așa cum a fost "Hora Prahoveană" timp de un sfert de secol. Este bine, totuși, că nu s-a renunțat la folclor, mai ales că avem aici, la Câmpina, două ansambluri excepționale, care ar putea dansa pe orice scenă națională sau internațională și ne referim, desigur, la Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Ca și anul trecut, și în acest an, la "Serbările Toamnei", seara dedicată folclorului a fost o încântare pentru cei care iubesc muzica și dansul popular.

Spectacolul a început cu solista Angelica Bălașa, o tânără talentată, o reprezentantă valoroasă a folclorului oltenesc, o olteancă veritabilă, stabilită la... Ploiești. Apoi, Cristina Turcu Preda, poate una dintre cele mai fermecătoare soliste de muzică populară de pe plaiurile mioritice. O artistă îndrăgită de public și care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă a urcat apoi Sebi David (24 ani), un tânăr mai puțin cunoscut câmpinenilor, venit din zona Argeș - Muscel, un interpret extrem de talentat. Sebi David a absolvit Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, secțiile Muzică și Teologie Ortodoxă, iar în prezent este profesor de canto popular. A încheiat spectacolul minunatul Gelu Voicu, care a venit la Câmpina însoțit de o parte a tarafului său. Gelu Voicu, "puiul de Moromete" care duce în lume dorurile Teleormanului, le-a arătat câmpinenilor harul cu care l-a înzestrat Dumnezeu, acela de a cânta frumos, din suflet și cu suflet.
Între momentele artistice ale soliștilor menționați mai sus au evoluat Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului Câmpina și Ansamblul Folcloric "Izvorașul" al Palatului Culturii "Nicolae Botgros" din Cahul (Republica Moldova), despre ale căror evoluții am scris separat.

Citiți și: Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", pe scena Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, o încântare pentru publicul de la Festivalul "Serbările Toamnei" 2019
Ansamblul Folcloric "Izvorașul" din Cahul, invitat de marcă la Festivalul "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

4260 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2011 vizualizari
27 feb. 2020 11:16

Direcția 5 vine la Câmpina pentru a spune publicului "Povestea noastră - 30 de ani"

Municipiul Câmpina este inclus în Turneul Național DIRECȚIA 5 - "Povestea noastră - 30 de ani". Concertul din cadrul acestui turneu aniversar va avea loc pe 19 martie 2020, de la ora 19.30, la Casa de Cultură "Geo Bogza". 

3476 vizualizari
23 feb. 2020 12:07

Un volum captivant, lansat la Câmpina de cercetătorul Mirel Bănică: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor"

După senzaționalul volum "Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană", Mirel Bănică vine în fața publicului cititor cu o nouă provocare: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor". Antropolog și sociolog, doctor în științe politice, cercetător la Institutul de Istoria Religiilor, Mirel Bănică ne oferă o formidabilă incursiune în lumea foarte puțin cunoscută a romilor. Volumul, rodul unei cercetări minuțioase și a unei munci de teren care a durat câțiva ani buni, a fost lansat vineri, 21 februarie 2020, la Câmpina, în cadrul Seratelor Culturale Elstar.

Alte stiri recente

2743 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1350 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.