Spectacol folcloric superb, în prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019

Eveniment (Categoria articolului)

Includerea "Horei Prahovene" în Festivalul "Serbările Toamnei" s-a dovedit a fi o idee bună, până la urmă, chiar dacă ne-am fi dorit ca municipiul Câmpina să fie gazda unui festival folcloric important, de sine-stătător, așa cum a fost "Hora Prahoveană" timp de un sfert de secol. Este bine, totuși, că nu s-a renunțat la folclor, mai ales că avem aici, la Câmpina, două ansambluri excepționale, care ar putea dansa pe orice scenă națională sau internațională și ne referim, desigur, la Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură și Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Ca și anul trecut, și în acest an, la "Serbările Toamnei", seara dedicată folclorului a fost o încântare pentru cei care iubesc muzica și dansul popular.

Spectacolul a început cu solista Angelica Bălașa, o tânără talentată, o reprezentantă valoroasă a folclorului oltenesc, o olteancă veritabilă, stabilită la... Ploiești. Apoi, Cristina Turcu Preda, poate una dintre cele mai fermecătoare soliste de muzică populară de pe plaiurile mioritice. O artistă îndrăgită de public și care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă a urcat apoi Sebi David (24 ani), un tânăr mai puțin cunoscut câmpinenilor, venit din zona Argeș - Muscel, un interpret extrem de talentat. Sebi David a absolvit Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, secțiile Muzică și Teologie Ortodoxă, iar în prezent este profesor de canto popular. A încheiat spectacolul minunatul Gelu Voicu, care a venit la Câmpina însoțit de o parte a tarafului său. Gelu Voicu, "puiul de Moromete" care duce în lume dorurile Teleormanului, le-a arătat câmpinenilor harul cu care l-a înzestrat Dumnezeu, acela de a cânta frumos, din suflet și cu suflet.
Între momentele artistice ale soliștilor menționați mai sus au evoluat Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului Câmpina și Ansamblul Folcloric "Izvorașul" al Palatului Culturii "Nicolae Botgros" din Cahul (Republica Moldova), despre ale căror evoluții am scris separat.

Citiți și: Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", pe scena Festivalului "Serbările Toamnei", Câmpina 2019
Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului, o încântare pentru publicul de la Festivalul "Serbările Toamnei" 2019
Ansamblul Folcloric "Izvorașul" din Cahul, invitat de marcă la Festivalul "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

4582 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2506 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3364 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

5 vizualizari
15 aug. 2020 17:28

Două medalii pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Naționalele de atletism pentru juniori II

Două medalii, una de argint și una de bronz, aceasta este zestrea sportivilor de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Campionatul Național de Atletism pentru Juniori II, care a avut loc în acest week-end la București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter”. 

523 vizualizari
15 aug. 2020 10:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 august

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.