Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
25 octombrie...
1908 – Barbu Ștefănescu Delavranca, Alexandru Vlahuță, Constantin I. Istrati și N. Petrașcu semnau o petiție adresată primarului Câmpina, D. Ștefănescu, privind menținerea promisiunii concesionării gratuite a locului de veci pentru pictorul Nicolae Grigorescu, un loc de 65mp, mărginit de mesteceni.
1916 – Se căsătoreau la Câmpina Valeriu Jebeleanu și Aurelia Bolgar, părinții poetului Eugen Jebeleanu. Valeriu Jebeleanu avea să fie șef al poliției locale în perioada ocupației germane și a locuit cu familia sa în casa din incinta Castelului Hasdeu, casa în care a locuit și murit B.P. Hasdeu.
1962 – La Glasgow, într-un meci amical de box între echipele naționale din Scoția și România, boxerul câmpinean Mihai Nicolau pierdea la puncte în fața lui Tom Menzies.
2013 – Meci în Liga a 3-a, Civitas Făgăraș – Fortuna Poiana Câmpina 0-1, marcator M. Marin. Arbitrul jocului a fost bucueșteanul Dan Botescu.
2014 – Meci în Liga a 2-a, Fortuna Poiana Câmpina – CS Mioveni 3-1. Marcatori – Antohi, V. Munteanu (2). Arbitru – Iulian Dima, din București. (foto)
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.