Peste 70 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate sâmbătă și duminică în comunitatea de romi din satul Plaiu Câmpinei, comuna Șotrile. A fost, probabil, una dintre cele mai dificile campanii derulate de Asociația "Arca lui Norocel", dar până la urmă scopul a fost atins.
Campania de sterilizare gratuită a animalelor, desfășurată la Plaiu Câmpinei, a fost organizată de Asociația "Arca lui Norocel" din Câmpina, cu sprijinul medicilor veterinari din București - Mircea Ștefănescu și Ovidiu Roșu, finanțarea fiind asigurată, în cea mai mare parte, de asociațiile internaționale Dog At A Time Rescue UK și WAVE - Hoffnungsblicke. O campanie desfășurată și cu implicarea administrației locale din Șotrile, dar și a multor tineri voluntari din Câmpina și împrejurimi.
"În cele două zile de campanie au fost sterilizați 65 de câini, majoritatea femele, și șapte pisici. Am dorit să desfășurăm această campanie în Plaiu Câmpinei pentru că de aici provin mulți pui abandonați. Aici există multe animale care se reproduc necontrolat și efectiv nu mai putem salva tot ce se abandonează, trebuie să mergem la cauza fenomenului și să rezolvăm această problemă prin sterilizare. A fost o primă campanie la Plaiu Câmpinei, va trebui să mai desfășurăm una pentru că încă mai sunt animale care trebuie sterilizate, probabil undeva în jur de 70-80 câini și pisici. Nu ne-a fost ușor la Plaiu Câmpinei, nu toată lumea a înțeles ce înseamnă această campanie și nu toată lumea a acceptat să ne lasă să le sterilizăm animalele din curți. Dar faptul că am reușit să sterilizăm atât de multe animale este un lucru bun. Aș vrea să le mulțumesc medicilor veterinari care ne-a fost alături, tuturor voluntarilor care au muncit enorm în aceste două zile, asociațiilor din străinătate, precum și persoanelor fizice care au donat bani pentru campania de sterilizări, viceprimarului comunei Șotrile - dl. Ovidiu Toporaș și Poliției Locale din Șotrile, care ne-au sprijinit permanent", ne-a declarat Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel".
Medicii de la București au venit în Plaiu Câmpinei cu o clinică mobilă în care s-au desfășurat operațiile de sterilizare. Apoi, după operație, animalele au fost ținute la recuperare, până și-au revenit complet din anestezie, în incinta fostei școli, unde s-a făcut curățenie generală și unde au fost montate aeroterme pentru încălzire. Ulterior, animalele au fost predate stăpânilor.
Campania de la Șotrile a venit la doar câteva după o altă campanie amplă de sterilizare gratuită, desfășurată de "Arca lui Norocel". Este vorba despre sterilizarea a nu mai puțin de 400 de pisici, cu și fără stăpân, din Câmpina și localitățile învecinate, o campanie care s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.