CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Amplă campanie de sterilizare gratuită a animalelor aparținând comunității de romi de la Plaiu Câmpinei - Șotrile

- Social -

Amplă campanie de sterilizare gratuită a animalelor aparținând comunității de romi de la Plaiu Câmpinei - Șotrile

Peste 70 de animale (câini și pisici) au fost sterilizate sâmbătă și duminică în comunitatea de romi din satul Plaiu Câmpinei, comuna Șotrile. A fost, probabil, una dintre cele mai dificile campanii derulate de Asociația "Arca lui Norocel", dar până la urmă scopul a fost atins.

Campania de sterilizare gratuită a animalelor, desfășurată la Plaiu Câmpinei, a fost organizată de Asociația "Arca lui Norocel" din Câmpina, cu sprijinul medicilor veterinari din București - Mircea Ștefănescu și Ovidiu Roșu, finanțarea fiind asigurată, în cea mai mare parte, de asociațiile internaționale Dog At A Time Rescue UK și WAVE - Hoffnungsblicke. O campanie desfășurată și cu implicarea administrației locale din Șotrile, dar și a multor tineri voluntari din Câmpina și împrejurimi. 
"În cele două zile de campanie au fost sterilizați 65 de câini, majoritatea femele, și șapte pisici. Am dorit să desfășurăm această campanie în Plaiu Câmpinei pentru că de aici provin mulți pui abandonați. Aici există multe animale care se reproduc necontrolat și efectiv nu mai putem salva tot ce se abandonează, trebuie să mergem la cauza fenomenului și să rezolvăm această problemă prin sterilizare. A fost o primă campanie la Plaiu Câmpinei, va trebui să mai desfășurăm una pentru că încă mai sunt animale care trebuie sterilizate, probabil undeva în jur de 70-80 câini și pisici. Nu ne-a fost ușor la Plaiu Câmpinei, nu toată lumea a înțeles ce înseamnă această campanie și nu toată lumea a acceptat să ne lasă să le sterilizăm animalele din curți. Dar faptul că am reușit să sterilizăm atât de multe animale este un lucru bun. Aș vrea să le mulțumesc medicilor veterinari care ne-a fost alături, tuturor voluntarilor care au muncit enorm în aceste două zile, asociațiilor din străinătate, precum și persoanelor fizice care au donat bani pentru campania de sterilizări, viceprimarului comunei Șotrile - dl. Ovidiu Toporaș și Poliției Locale din Șotrile, care ne-au sprijinit permanent", ne-a declarat Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel".
Medicii de la București au venit în Plaiu Câmpinei cu o clinică mobilă în care s-au desfășurat operațiile de sterilizare. Apoi, după operație, animalele au fost ținute la recuperare, până și-au revenit complet din anestezie, în incinta fostei școli, unde s-a făcut curățenie generală și unde au fost montate aeroterme pentru încălzire. Ulterior, animalele au fost predate stăpânilor.

Campania de la Șotrile a venit la doar câteva după o altă campanie amplă de sterilizare gratuită, desfășurată de "Arca lui Norocel". Este vorba despre sterilizarea a nu mai puțin de 400 de pisici, cu și fără stăpân, din Câmpina și localitățile învecinate, o campanie care s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile.


02 Mar 2020 12:44 4625 vizualizari



Comentarii






  • 10.07.2020 13:09 COJOCARU ION Buna ziua, Cand mai faceti actiune de sterilizare animalute (caini pisici) in Campina? Va multumesc. Cu stima, Ion COJCARU
  • 02.03.2020 20:44 Agnes Dupa cum sustine si Alex in comentariul anterior, este nevoie si ca oamenii sa fie educati in aceasta privinta, iar cei de la Asociatia Arca lui Norocel cu siguranta stiu asta. Ar fi minunat sa existe campanii de educare despre asa ceva in scoli, dar desigur ca foarte multe decizii de acest gen le iau adultii. Chiar recent am aflat, in urma unei postari de pe un grup cu iubitori de animale, despre necesitatea sterilizarii, ca si destui iubitori de animale nu sunt de acord cu sterilizarea, chiar daca li se explica cuvant cu cuvant si pe intelesul tuturor ca doar asa putem sa stopam ceea ce se intampla in tara. Insa ei considera ca nu e legea naturii si ca trebuie sa lasam animalele cum le-a lasat Dumnezeu, ori unii sustin ca nu le face bine sterilizarea din punct de vedere biologic, altii sustin ca nu vom mai vedea pisici si caini peste 20 de ani, daca ii sterilizam pe toti. Si cel mai rau este ca mai nici unul nu pare sa lase in mintea lui loc de deschidere, chiar daca ii zici ca din asta reiese ca sustine uciderea si chinul (daca o luam logic). Fara gluma, dar cred ca daca o sa spuna un preot ca e bine sa sterilizezi, fie nu o sa mai fie atatia crestini, fie o sa sterilizeze mai multi oameni animalele :)). Asta pentru ca il tot il aduc pe Dumnezeu la inaintare, de parca omul, daca trebuie, nu face operatie, desi nu o sa mai fie cum l-a lasat Dumnezeu. Nu are nici un sens! Felicitari depline celor de la Arca lui Norocel!
  • 02.03.2020 14:19 Alex Nu numai in Plaiu Campinii este aceastra problema. Va rog sa mergeti la Spitalul Voila, sa luati strada Voila la pas si vedeti astfel ca sunt curti cu zeci de catelusi si pisici pentru ca oamenii considera ca “animalele trebuie sa se simta si ele bine”. Pe langa aceste campanii de sterilizare pe care pe sustin fara doar si poate, consider ca eate nevoie si de o campanie de educare a populatiei care a decis ca are ceva mai bun de facut decat sa asiste la orele de Biologie (generic denumita materia in educatia gimnaziala, obligatorie de altfel).
1629 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
867 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2936 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV