Probleme mari la piață: contribuții neachitate la bugetul de stat, datorii la bugetul local și executări prin biroul unui... lider politic local

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat deja, vineri dimineață, chiar la sediul administrativ al Serviciului Public de Exploatare și Administrare a Pieței Agroalimentare Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a anunțat numele noului director interimar al serviciului - Angela Vlad, măsura fiind luată după intrarea în vigoare a demisiei lui Marian Nistor.

În cadrul acestei declarații de presă, primarul Alin Moldoveanu a prezentat o serie de probleme grave lăsate de fosta conducere, pe care primarul Alin Moldoveanu le-a pus deja în sarcina noului director interimar pentru a fi rezolvate. Iată câteva diintre acestea:  
”Pe o perioadă de trei ani, 2018-2021, vechea conducere nu a plătit către bugetul de stat contribuțiile sociale obligatorii reprezentând diferențe din drepturile salariale câștigate de angajați în instanță. Mai sunt de achitat către bugetul de stat 109.410 lei. Deci, noul director interimar trebuie să găsească soluții să plătească această sumă către bugetul de stat”.
”Datoria către bugetul local provenită din închirierea bunurilor Primăriei, chirie care a fost înacasată de piață, dar nevirată către bugetul local este de 416.654,57 lei, sume restante la care se adaugă și suma aferentă lunii august 108.835,41 lei, care se află în termenul legal de plată, încă”.
”Licitațiile spațiilor din piață... În momentul în care au fost scoase la licitație amplasamentele, vechea conducere a semnat în locul președintelui comisiei de licitație lista de ofertanți, fiind un lucru nelegal, nu avea voie să facă acest lucru. Mai mult, ceilalți membri nu au semnat, ci doar secretarul acelei comsii. Este un lucru foarte grav, care nu trebuie să se mai repete”.
”Vechea conducere a încălcat articole din regulamentul propriu: la unele societăți le cerea garanții și la altele nu. Noul director interimar are de recuperat de la două societăți aceste garanții. Un alt lucru este că nu de la toate societățile s-au recuperat sumele restante tocmai pentru că nu au avut garanții. Prin Biroul Executor Judecătoresc Mușat Ioan s-a demarat procedura de executare, dar sumele nu au fost încă recuperate pentru că nu aveau garanții și nu aveau ce executa. S-a cheltuit banul public pentru recuperare deși se pare că știau că nu au ce recupera, pentru că nici până acum nu s-a recuperat aceste sume”.
Acestea sunt principalele probleme legate de Piață, așa cum au fost ele prezentate de primarul Alin Moldoveanu. (video)

4020 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.09.2022 15:04 Dar tovarășul primar nu știa înainte de demisia tovarășului Nistor de toate aceste probleme grave? Sau știa și a tăcut? Miroase a reglare de conturi, săptămână viitoare precis apare Nistor și dezminte totul.Politicieni mici, proiecte și acțiuni pe măsură!🤮
  • Ioana 02.09.2022 19:16 Din câte îmi aduc aminte, Dnul Nistor a fost chemat de vreo 2 ori in ședința de consiliu sa explice neregulile ieșite la iveală in urma auditului, dar deh…. Chiar consilierii PSD i au sarit in ajutor și au strigat in gura mare ca primarul are ceva de împărțit cu directorul pieței. Cum sa nu sara PSD ul in apărarea dnului Nistor, când liderul PSD, Dnul Dan Ioan Musat încasa de la piata onorariul de executare silită a rau platnicilor, dar după ce încasa banii, uita sa i mai și execute. Și ce sa dezmintă Dnul NISTOR????Actele semnate de dumnealui???PUSCARIA, DOMNULE MARIAN NISTOR!!!!!!
  • Valentin 02.09.2022 22:19 Deci, vechea conducere nu a calculat contribuțiile. Noua conducere va calcula contribuțiile. Oare cine calculează contribuțiile? Contribuțiile le calculează directorul, contabilul îi face masaj și îi mai dă un pahar cu apă din când în când și o palmă peste ceafă dacă calculează greșit. Sunteți penibil domnule primar! La primărie le calculați d-voastră? Sunt curios: când dă cu virgulă, le rotunjiti?
  • Bogdan 02.09.2022 22:34 Domnul Nistor nu a calculat contribuțiile? Sigur a avut restanță la contabilitate! Domnule primar, ar trebui să dați o conferință de presă și să ne explicați cum calculați dumneavoastră contribuțiile la salariile celor din primărie. Contabilii și juriștii sunt ocupați să tricoteze la ciorapi.
  • Amelia 02.09.2022 23:26 Deci, doamna Angela, cea care trebuia sa se zbata, sa mearga da directia de finante si sa ceara ajutorul si sfatul pentru a putea introduce in sistemul ANAF declaratiile rectificative pentru plata contributiilor la sumele platite ca drepturi salariale obtinute prin hotarari judecatorest. Doamna Angela a facut cate ceva dar nu a dus treaba pana la capat, iar in anul in care Nistor si -a suspendat contractul de munca , dna Angela nu a mai depus nici o declaratie rectificativa si nu a mai platit . Si ce sa vezi? Doamna Angela este inscaunata astazi director la piata de Primar si fostul director al pietei este acuzat ca nu i -a facut treaba Angelei! Ce coincidenta!!! Cata subtilitate. Noi nu ne-am prins, ca suntem prosti, manevrabili. Bine ca au venit verzii sa acuze, sub semnatura trompetistei, care de doi ani de cand s-a pogorat consilier, citeste in fiecare sedinta ceva despre Nistor, uitand ca despre ea se pot scrie romane deochiate.
  • Doina 03.09.2022 10:15 ”Pe o perioadă de trei ani, 2018-2021, vechea conducere nu a plătit către bugetul de stat contribuțiile sociale obligatorii reprezentând diferențe din drepturile salariale câștigate de angajați în instanță” - Penalitățile pentru această perioadă, Anaf-ul le-a calculat? DE CE ANAF-UL NU MERGE ÎN CONTROL LA ACEST SERVICIU, V-AȚI ÎNTREBAT? PRIMARUL ÎMPREUNĂ CU ANAF-UL MUȘAMALIZEAZĂ TOTUL CA SĂ NU MAI PLĂTEASCĂ NIȘTE BANI DIN BUGETUL LOCAL PE GREȘELILE CONTABILULUI ȘEF - PUS ÎN FUNCȚIA DE DIRECTOR. V-ați bătut cuie în talpă singur domnule Primar!
  • Alexandru 03.09.2022 18:48 Oare Nistor nu a lipsit un an de la conducerea Pieței, 2019 -2020? Pe interimarul de la vremea aia nu-l trage nimeni de urechi? De ce toate oalele se sparg în capul lui Nistor?

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.