Un incident rutier s-a petrecut în urmă cu aproape nouă ani între Hârșova și Tulcea, implicat fiind primarul de acum al comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. După un proces lung și complicat, pierdut de Alin Moldoveanu la Judecătoria Tulcea și apoi la Curtea de Apel Constanța, decizia instanței a rămas definitivă – Alin Moldoveanu este condamnat la un an și patru luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit la doi ani din momentul în care hotărârea a rămas definitivă. “Am pierdut o luptă, dar nu și războiul”, spune primarul din Poiana Câmpina.
De la ce a pornit această poveste? De la... un radar. Alin Moldoveanu a fost prins circulând cu 141 km/oră între Hârșova și Tulcea. A fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere Tulcea și i-au fost cerute actele. Potrivit ziarului “Ziua de Constanța”, care citează din rechizitoriu, “după ce a fost tras pe dreapta, şoferul a susţinut la faţa locului că unul dintre poliţişti i-ar fi cerut suma de 20.000 de lei, pentru a scăpa de sancţiune. Mai mult decât atât, cel în cauză s-ar fi postat în mijlocul drumului şi ar fi încercat să oprească şi alţi participanţi la trafic. Pentru că nu a avut succes, inculpatul s-ar fi așezat în faţa autospecialei de poliţie în timp ce aceasta era pusă în mişcare. În acest context, inculpatul a susţinut că poliţistul care se afla la maşina autospecialei ar fi ambalat motorul maşinii şi ar fi încercat să dea cu maşina peste el, însă oamenii legii prezenţi la faţa locului au susţinut contrariul. După ce a fost sancţionat, şoferul a formulat o reclamaţie pe numele celor trei poliţişti care formau echipajul din teren, ei fiind acuzaţi de luare de mită, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi de abuz în serviciu. În urma cercetărilor specifice, atât procurorii DNA Constanţa, cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au dispus clasarea plângerilor, pe motiv că faptele descrise nu există”.
După clasarea plângerilor, unul dintre polițiști, Sorin Alexandru Tătaru, a cerut ca Alin Moldovanu să fie cercetat pentru denunț calomnios (inducerea în eroare a organelor judiciare, cum este denumirea din Noul Cod Penal, art. 268), acesta fiind procesul pe care l-a pierdut primarul de la Poiana Câmpina.
Ce spune primarul Alin Moldoveanu despre întreaga poveste? “ Nici acum nu-mi vine să cred că am pierdut acest proces! Au fost foarte multe lucruri în neregulă și foarte multe documente depuse de noi la dosar nu au fost luate în considerare. Nici măcar declarațiile martorilor. Totul a fost un abuz! Oricum, consider că am pierdut o luptă, dar nu și războiul, pentru că nu am de gând să las lucrurile așa. Acest incident s-a petrecut în urmă cu mulți ani și nu are nicio legătură cu funcția publică pe care o dețin acum. Dar pentru familia mea și pentru oamenii care m-au ales o să merg mai departe în acest război”, ne-a declarat Alin Moldoveanu.
Ce înseamnă un an și patru luni cu amânarea aplicării pedepsei? Înseamnă că Alin Moldoveanu nu își pierde funcția de primar și nici nu are vreo interdicție de a alege sau de a fi ales. Amânarea aplicării pedepsei nu înseamnă nici măcar suspendare. Înseamnă că, timp de doi ani, Alin Moldoveanu trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.