Un incident în trafic, petrecut în 2011, îi aduce primarului de la Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, o condamnare cu amânarea aplicării pedepsei pentru denunț calomnios

Actualitate (Categoria articolului)

Un incident rutier s-a petrecut în urmă cu aproape nouă ani între Hârșova și Tulcea, implicat fiind primarul de acum al comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. După un proces lung și complicat, pierdut de Alin Moldoveanu la Judecătoria Tulcea și apoi la Curtea de Apel Constanța, decizia instanței a rămas definitivă – Alin Moldoveanu este condamnat la un an și patru luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit la doi ani din momentul în care hotărârea a rămas definitivă. “Am pierdut o luptă, dar nu și războiul”, spune primarul din Poiana Câmpina.

De la ce a pornit această poveste? De la... un radar. Alin Moldoveanu a fost prins circulând cu 141 km/oră între Hârșova și Tulcea. A fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere Tulcea și i-au fost cerute actele. Potrivit ziarului “Ziua de Constanța”, care citează din rechizitoriu, “după ce a fost tras pe dreapta, şoferul a susţinut la faţa locului că unul dintre poliţişti i-ar fi cerut suma de 20.000 de lei, pentru a scăpa de sancţiune. Mai mult decât atât, cel în cauză s-ar fi postat în mijlocul drumului şi ar fi încercat să oprească şi alţi participanţi la trafic. Pentru că nu a avut succes, inculpatul s-ar fi așezat în faţa autospecialei de poliţie în timp ce aceasta era pusă în mişcare. În acest context, inculpatul a susţinut că poliţistul care se afla la maşina autospecialei ar fi ambalat motorul maşinii şi ar fi încercat să dea cu maşina peste el, însă oamenii legii prezenţi la faţa locului au susţinut contrariul. După ce a fost sancţionat, şoferul a formulat o reclamaţie pe numele celor trei poliţişti care formau echipajul din teren, ei fiind acuzaţi de luare de mită, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi de abuz în serviciu. În urma cercetărilor specifice, atât procurorii DNA Constanţa, cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au dispus clasarea plângerilor, pe motiv că faptele descrise nu există”.
După clasarea plângerilor, unul dintre polițiști, Sorin Alexandru Tătaru, a cerut ca Alin Moldovanu să fie cercetat pentru denunț calomnios (inducerea în eroare a organelor judiciare, cum este denumirea din Noul Cod Penal, art. 268), acesta fiind procesul pe care l-a pierdut primarul de la Poiana Câmpina.

Ce spune primarul Alin Moldoveanu despre întreaga poveste? “ Nici acum nu-mi vine să cred că am pierdut acest proces! Au fost foarte multe lucruri în neregulă și foarte multe documente depuse de noi la dosar nu au fost luate în considerare. Nici măcar declarațiile martorilor. Totul a fost un abuz! Oricum, consider că am pierdut o luptă, dar nu și războiul, pentru că nu am de gând să las lucrurile așa. Acest incident s-a petrecut în urmă cu mulți ani și nu are nicio legătură cu funcția publică pe care o dețin acum. Dar pentru familia mea și pentru oamenii care m-au ales o să merg mai departe în acest război”, ne-a declarat Alin Moldoveanu.

Ce înseamnă un an și patru luni cu amânarea aplicării pedepsei? Înseamnă că Alin Moldoveanu nu își pierde funcția de primar și nici nu are vreo interdicție de a alege sau de a fi ales. Amânarea aplicării pedepsei nu înseamnă nici măcar suspendare. Înseamnă că, timp de doi ani, Alin Moldoveanu trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

8311 vizualizari
13

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pavel 24.04.2019 19:17 Sa lase vrăjeala, înseamnă ca nu mai poate candida. Perioada de doi ani de încercare îl prinde când trebuie sa-și depună candidatura. Are și cazier pe deasupra. E condamnare băieți , nu amenda ca ai trecut strada prin loc nepermis !
  • Polițist 24.04.2019 19:51 Cu astfel de "șmecheri" ne întâlnim des în trafic. Au tupeu, amenință și apoi se dau domnișoare abuzate. A încălcat legea și a fost condamnat. Două instanțe au spus același lucru : este ... și a fost condamnat.
  • Ivan 24.04.2019 20:30 Asa, si?! Un banal incident rutier, asa cum probabil orice conducator auto a avut cel putin o data in viata sa de sofer. Și niste militieni zelosi, care probabil au facut scoala la Campina!
  • Denisa 24.04.2019 20:31 In 2011, Alin Moldoveanu nu era consilierul personal al lui Tiseanu?
  • Luigi 24.04.2019 20:35 Era mare barosan la Bucuresti. Anghel era pe val iar Moldoveanu era mâna lui dreapta. Era pe bune cu Elena Udrea și nimeni nu se lua de el. Baiat de băiat.
  • Luminita 24.04.2019 20:43 A inceput campania?
  • Dumitrescu 24.04.2019 21:49 @politist - ti-ai gresit porecla! Esti militian! Cu gandirea pe care o demonstrezi esti militian. Si inca unul din ala foarte prost! Toti suntem soferi si toti ne intalnim pe strada cu o multime de militieni care fac exces de zel si se cred ei Dumnezeu pe pamant! Ce sofer nu a intalnit astfel de specimene?!
  • Flore 24.04.2019 22:46 Știți cum e : prima gura de țuica e rea , după aia merge fără probleme. Așa și la el , acum după prima condamnare , îi dau aia drumul și la alte dosare ținute deoparte. Așa e in justiție. Sigur nu o sa mai poată candida.
  • Albu Constantin 24.04.2019 22:53 Chiar si asa, Moldoveanu ramane cea mai buna solutie pentru Campina la alegerile de anul viitor. Decat un hot din banii publici, cum a fost Tiseanu dovedit de Curtea de Conturi, mai bine unul ca Moldoveanu, care se ia la harta cu niste militieni tupeisti. Imaginati-va atitudinea si atunci cand vine vorba sa te lupti pentru localitatea ta: Tiseanu ne-am lamurit, stim toti ce si cum face, Moldoveanu, se bate cu oricine pentru dreptatea sa! Cred ca a venit vremea sa scapam de momai si de atitudinea de bosorog a lui Tiseanu, si sa avem in fruntea Campinei un om bataios, cum e Moldoveanu. E doar o parere!
  • Emil 25.04.2019 08:11 Pentru Dumitrescu: Tu câte condamnări ai pentru ca te-a oprit poliția¿ De câte ori ai indus in eroare organele judiciare? Câte plângeri penale ai făcut polițiștilor pentru ca te-au oprit fiindcă goneai cu 140 hm/ora? Nu vezi dincolo de lungul nasului.
  • Tudor 25.04.2019 12:56 Da, sigur, că a rămas Câmpina doar cu Tiseanu și Moldoveanu. Alți oameni nu mai sunt. Adică alegem dintre doi oameni cu probleme penale doar pentru NUMAI ei ar fi în stare să conducă acest mititel municipiu.
  • Eugen 25.04.2019 19:40 pt Tudor - si cine ar mai fi ma rog frumos?! PSD doarme in bocanci, Pitigoi si Ionita, nu conteaza, iar altii, cine - Fratila, Nistor, Musat... glume! Si atunci, cine? Pe bune!
  • Mircea 27.04.2019 09:44 Sunt sigur ca in cazul in care un campinean care nu a fost inregimentat in partide politice pana acum, care are studii si bun simt ar initia o campanie de strangere semnaturi de sustinere, ar fi sustinut si votat de campineni. Vedeti exempul Ucrainei. Decat "cei vechi" mai bine cineva nepatat.

Actualitate

1084 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1130 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1061 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

616 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.