BBC despre protestul #șîeu: "Cea mai mică autostradă din lume face de rușine o națiune"

Actualitate (Categoria articolului)

Protestul de 15 minute, din 15 martie 2019, ora 15.00, nu putea rămâne fără ecou în presa internațională. Chiar dacă a fost un protest mai degrabă simbolic, el a demonstrat solidaritatea remarcabilă a multor români cu gestul omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel de la care a pornit mișcarea #șîeu. Mii de oameni din țară s-au oprit pentru 15 minute din tot ce făceau pentru a atrage atenția autorităților asupra necesității construirii de autostrăzi. Asta, într-o țară în care 90% din drumurile naționale au o singură bandă de circulație pe sens, într-o țară în care aproape 2.000 de oameni mor anual în accidente rutiere, unele intre ele provocate de infrastructura precară.

BBC: "Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune. Dezamăgit de reţeaua deficitară de drumuri în regiunea sa originară, Moldova, Ştefan Mandachi, un bărbat de 33 de ani care deţine un lanţ de restaurante fast-food, a construit o mică autostradă din banii săi personali, cheltuind în total 4.400 de euro. (...) România are cea mai scurtă reţea de autostrăzi din Uniunea Europeană, având doar 806 km în întreaga ţară, în ciuda faptului că întinderea ţării este aproape egală cu aceea a Marii Britanii".
AgențiA BLOOMBERG: "Furia privind cele mai slabe autostrăzi din UE duce la un nou tip de protest: Ştefan Mandachi, un proprietar de restaurante din oraşul Suceava, a cerut oamenilor să se oprească din muncă timp de 15 minute la ora 15.00, pe 15 martie, ca un semn către guvern că frustrarea este răspândită. Infrastructura României este cea mai slabă din UE şi cetăţenii români consideră că de vină pentru lipsa progresului este corupţia. Demonstrațiile au devenit un lucru comun în ultimii ani, în contextul în care românii contestă eforturile Guvernului de a reduce sancțiunile pentru corupție".
EURONEWS: "Doar în 2017, peste 1.900 de persoane au fost ucise pe străzile rurale din România. Experţii susţin că acest lucru este cauzat de lipsa infrastructurii moderne".
Omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului ”România vrea autostrăzi”, a declarat, vineri, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova, pe care l-a construit din banii săi, că nu a trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. ”Avem o şansă unică să restartăm România acum”, a spus Ștefan Mandachi. (sursă Mediafax)

Citiți și: #șîeu. O bună parte din Câmpina s-a oprit astăzi, la ora 15.00, pentru 15 minute
Societățile NEPTUN SA și SOCERAM SA din Câmpina suspendă activitatea pe 15 martie, ora 15.00. “Și noi vrem autostrăzi!”

4195 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

583 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1774 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1531 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.