Sărbătoare la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina. Promoția ”55 ani” a depus jurământul

Eveniment (Categoria articolului)

Zi de mare sărbătoare la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina și de mare însemnătate pentru cei 1.338 elevi care au depus vineri, 24 februarie 2023, jurământul de credință.

La ceremonial au fost prezenți chestorul general de poliție Bogdan Despescu - secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, cel care, de altfel, a prezentat și mesajul ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, chestorul Benone Matei - șeful Inspectoratului General al Poliției Române, Virgiliu Nanu - prefectul județului Prahova, Alin Moldoveanu - primarul municipiului Câmpina, foști comandanți și foste cadre didactice ale școlii, precum și foarte mulți părinți, rude sau prieteni ai celor care au depus jurământul.
Actuala promoție este cea care are onoarea să depună jurământul de credință și să termine școala în anul în care această unitate de elită a Ministerului de Interne împlinește 55 ani de la înființare. Cel mai emoționant moment al ceremoniei a fost cuvântul chestorului Remus Rus, fost comandant al Școlii de Poliție din Câmpina în perioada 1997-2000. Ajuns la respectabila vârstă de 79 ani, chestorul Remus Rus a lucrat în această instituție de învățământ de la înființarea ei. Cu emoție, acesta le-a vorbit celor prezenți despre istoria școlii și le-a urat mult succes elevilor care au depus jurământul.
După cum spuneam, au depus jurământul 1.338 elevi, din care 1.030 băieți și 308 fete, dar și 18 elevi de etnie romă și opt din alte minorități. Sunt elevii care au dat examen de admitere la Școala de Poliție în sesiunea octombrie - noiembrie 2022 și care de luni, 27 februarie, se vor prezenta la posturile unde au fost repartizați pentru perioada de practică.

3346 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 27.02.2023 16:12 Daca te uiți atent la cei din tribună ai impresia că ești la un CAP de ingrășare ...

Eveniment

3352 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2039 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

125 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie 2023, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

109 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.