S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 iulie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

7 iulie...
1652 – La o judecată făcută de mai mulți boieri, unii chiar din Câmpina, este menționat și satul Curiacul, aflat pe locul unde astăzi este lacul cu același nume.
1881 – I.L. Caragiale îi scria prietenului său, distinsul profesor Dimitrie Scurei, anunțându-l că vine la Câmpina pentru vreo două săptămâni, scârbit de viața bucureșteană. Caragiale era un obișnuit al Câmpinei, unde venea destul de des la un alt prieten al său, pictorul Nicolae Grigorescu. 
2018 – Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) și Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), ambii atleți la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, participau la Campionatul European pentru Cadeți de la Gyor, Ungaria.
2019 – Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului participa la Festivalul ”Nufărul Alb” de la Cahul, Republica Moldova. Era seara de gală a festivalului, în care ansamblul câmpinean impresiona din nou, punctul culminant fiind acela în care, în acordurile ”Horei Unirii”, dansatorii au coborât de pe scenă în mijlocul publicului, unde s-au prins împreună într-o mare horă a unirii. (foto)

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.) 

3646 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

829 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

572 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

116 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.