Au fost raportate oficial primele cazuri de "flurona" - infectarea simultană a unei persoane cu SARS-CoV-2 și virusul gripal

Social (Categoria articolului)

Autoritățile din Israel au anunțat oficial, în prima zi a noului an, apariția primului caz din lume de infectare simultană a unei persoane cu ambele virusuri - SARS-CoV-2 și cel gripal. Dubla infecție, denumită "Flurona" a fost descoperită la o femeie nevaccinată, care a născut recent. Pe 2 ianuarie 2022, Spania a raportat mai multe cazuri de "flurona", descoperite în regiunea Catalonia.

Deşi acestea au fost primele cazuri oficiale ale unor persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost încă diagnosticate. "Există posibilitatea să apară infecții concomitente, acest caz din Israel a atras atenția pentru că este primul caz foarte bine documentat. Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli", a declarat, la Digi24, dr. Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din București.
Medicul a subliniat, însă, că ar trebui să fie mai puține cazuri de co-infecții pentru că avem vaccinuri pentru ambele boli. Din păcate, vaccinarea este redusă, iar asta va duce la o explozie a cazurilor de infectare cu Covid și apariția de cazuri de infectare concomitentă Covid-gripă. "Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemici. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, ambele sunt infecții respiratorii. Ne așteptăm că în două săptămâni să explodeze numărul de cazuri de Covid și spitalele să fie arhipline, mai ales că vaccinarea este redusă. Ne așteptăm la lucruri neplăcute în următoarele săptămâni. Suntem pregătiți, dar nu e plăcut știind că avem posibilitatea vaccinării și nu profităm de ea. În perioada de sărbători nu s-au respectat măsurile preventive legate de distanțare, purtarea măștii, condițiile de igienă", a afirmat dr. Simin Florescu la Digi24.

2120 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2054 vizualizari
22 ian. 2022 12:42

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - dirijorul și compozitorul Gheorghe Danga

V-am prezentat de-a lungul acestui serial povești - unele, extraordinare - ale unor câmpineni mai puțin cunoscuți. Și am inclus în categoria ”câmpineni” atât oameni care s-au născut aici, cât și oameni de prin alte părți, pe care viața i-a adus la Câmpina și care și-au lăsat o amprentă puternică asupra acestor locuri. În această din urmă categorie se încadrează și unul dintre cei mai mari dirijori și compozitori români din prima jumătate a secolului trecut - Gheorghe Danga.

3501 vizualizari
21 ian. 2022 12:32

Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

1 comentarii

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

Alte stiri recente

188 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1285 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.