Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Actualitate (Categoria articolului)

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

Chiar dacă prezența la dezbaterea publică a fost mai numeroasă comparativ cu anii precedenți, discuțiile au fost sterile, lipsite de substanță, axate pe subiecte mai puțin importante și fără prea multe propuneri concrete din partea invitaților. Practic, s-a demonstrat din nou că la Câmpina nu avem, încă, o cultură a dezbaterilor publice reale.
Mai întâi, primarul Horia Tiseanu a prezentat proiectul bugetului local: ”Bugetul anului 2020 cuprinde venituri în valoare totală de 95.667.730 lei, principalele surse pentru aceste venituri fiind veniturile proprii – estimate la 28.173.310 lei, cotele defalcate din impozitul pe venit - 28.544.000 lei, sumele defalcate din TVA – 9.847.800 lei, excedentul bugetar rezultat la finalul anului trecut – 1.767.370 lei, creditele interne în valoare de 10.256.910 lei și sumele primite de la Uniunea Europeană – 17.078.340 lei”. Primarul a prezentat apoi și principalele capitole ale cheltuielilor cu precizarea: “Din totalul bugetului, cheltuielile de personal înseamnă 22,13%, investițiile înseamnă 36%, reparațiile – 4,48%, iar alte cheltuieli (funcționare) înseamnă 37,2%”. (video)
Au luat cuvântul apoi reprezentanții USR, care au contestat bugetul local din cauza unor cheltuieli nejustificat de mari, în opinia lor, subiect despre care noi am scris AICI. Au urmat reprezentanții Asociației Câmpina Civică, iar ei și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că propunerile făcute de asociație în 2019 nu au fost realizate, fiind vorba, în general, despre modernizarea unor străzi, capitol la care Câmpina stă foarte prost. Marius Stoica, președintele Asociației Câmpina Civică, a atras atenția administrației locale și că sunt atrase prea puține fonduri europene comparativ cu alte localități: “Cum facem să atragem și pentru Câmpina fonduri europene însemnate și vă dau exemplul municipiului Turda, care în 2019 a obținut fonduri europene de 100 milioane euro pentru dezvoltare, față de 15 milioane euro cât a luat Câmpina?!” (video)
Singurele propuneri concrete în cadrul dezbaterii au venit din partea președintelui Comisiei de Buget-Finanțe a Consiliului Local Câmpina, Elena Albu, care a propus includerea Străzii Buciumului pe lista lucrărilor de investiții și dotarea capelei de la Cimitirul Bobâlna cu aer condiționat, energie electrică etc, iar sediul administrativ al Administrației Cimitirelor să fie cel de la Cimitirul Lumina din Cartierul Slobozia. (video)

Citiți și: Ministerul Dezvoltării refuză, în continuare, finanțarea proiectelor cu fonduri europene ale Câmpinei, din cauza corecției la Calea Dacia

4744 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1103 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1378 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

1035 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.

1680 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.