CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

- Actualitate -

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

Chiar dacă prezența la dezbaterea publică a fost mai numeroasă comparativ cu anii precedenți, discuțiile au fost sterile, lipsite de substanță, axate pe subiecte mai puțin importante și fără prea multe propuneri concrete din partea invitaților. Practic, s-a demonstrat din nou că la Câmpina nu avem, încă, o cultură a dezbaterilor publice reale.
Mai întâi, primarul Horia Tiseanu a prezentat proiectul bugetului local: ”Bugetul anului 2020 cuprinde venituri în valoare totală de 95.667.730 lei, principalele surse pentru aceste venituri fiind veniturile proprii – estimate la 28.173.310 lei, cotele defalcate din impozitul pe venit - 28.544.000 lei, sumele defalcate din TVA – 9.847.800 lei, excedentul bugetar rezultat la finalul anului trecut – 1.767.370 lei, creditele interne în valoare de 10.256.910 lei și sumele primite de la Uniunea Europeană – 17.078.340 lei”. Primarul a prezentat apoi și principalele capitole ale cheltuielilor cu precizarea: “Din totalul bugetului, cheltuielile de personal înseamnă 22,13%, investițiile înseamnă 36%, reparațiile – 4,48%, iar alte cheltuieli (funcționare) înseamnă 37,2%”. (video)
Au luat cuvântul apoi reprezentanții USR, care au contestat bugetul local din cauza unor cheltuieli nejustificat de mari, în opinia lor, subiect despre care noi am scris AICI. Au urmat reprezentanții Asociației Câmpina Civică, iar ei și-au exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că propunerile făcute de asociație în 2019 nu au fost realizate, fiind vorba, în general, despre modernizarea unor străzi, capitol la care Câmpina stă foarte prost. Marius Stoica, președintele Asociației Câmpina Civică, a atras atenția administrației locale și că sunt atrase prea puține fonduri europene comparativ cu alte localități: “Cum facem să atragem și pentru Câmpina fonduri europene însemnate și vă dau exemplul municipiului Turda, care în 2019 a obținut fonduri europene de 100 milioane euro pentru dezvoltare, față de 15 milioane euro cât a luat Câmpina?!” (video)
Singurele propuneri concrete în cadrul dezbaterii au venit din partea președintelui Comisiei de Buget-Finanțe a Consiliului Local Câmpina, Elena Albu, care a propus includerea Străzii Buciumului pe lista lucrărilor de investiții și dotarea capelei de la Cimitirul Bobâlna cu aer condiționat, energie electrică etc, iar sediul administrativ al Administrației Cimitirelor să fie cel de la Cimitirul Lumina din Cartierul Slobozia. (video)

Citiți și: Ministerul Dezvoltării refuză, în continuare, finanțarea proiectelor cu fonduri europene ale Câmpinei, din cauza corecției la Calea Dacia


17 Feb 2020 11:46 5617 vizualizari



Comentarii






464 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2548 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2662 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV