Am primit din partea USR Câmpina următorul comunicat, pe care îl redăm integral:
USR Câmpina a inițiat modalitatea prin care câmpinenii își pot vedea dorințele împlinite, bugetarea participativă. În perioada 26.10 – 13.11.2022 cetățenii pot depune online propriile proiecte pe care le doresc transformate în realitate.
Inițiativa bugetării participative, propusă de USR Câmpina, vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale comunității. Bugetarea participativă este o formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile locale.
Pentru ediția 2022, în derulare, suma bugetată este de 170.000 lei, iar etapele sunt următoarele:
20.10- 18.11: Mediatizarea procesului de bugetare participativă;
26.10- 13.11: Înscrierea online a proiectelor;
14.11-18.11: Dezbaterea proiectelor ce se vor desfășura în mediul online și la nivelul grupului de lucru, precum și validarea lor de către acesta;
18.11: Afișarea listei provizorii a proiectelor eligibile și a celor respinse;
19.11- 22.11: Depunerea contestațiilor;
23.11-25.11: Rezolvarea contestațiilor;
28.11: Afișarea listei finale a proiectelor admise în vederea supunerii la vot;
28.11-7.12: Votul proiectelor validate online, fiecare cetățean poate vota un proiect la fiecare categorie;
8.12: Întocmirea listei de ierarhizare a proiectelor în funcție de numărul voturilor și afișarea acesteia pe site-ul instituției;
9.12: Stabilirea proiectelor câștigătoare de către grupul de lucru.
"Prima încercare a acestui gen de inițiativă a fost în 2019, când propunerea depusă la Primărie nu a fost implementată. Doi ani mai tarziu, după ce am devenit consilier local, demersul a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 53 și modificat în acest an prin H.C.L. 151. La ediția de anul trecut, cetățenii au depus 19 proiecte din care 13 au fost declarate eligibile. Suma bugetată a fost de 170.000 lei, ceea ce a permis finanțarea a trei proiecte care au fost aprobate și în ședințele Consiliului Local. Sunt optimist că în acest an comunitatea, având istoricul ediției anterioare, va fi mai activă și vom avea mai multe proiecte de dezbătut", Liviu Dumitrache, președinte USR Câmpina.
Pentru cele trei proiecte câștigătoare ale ediției 2021, respectiv:
1. Amenajarea unui spațiu de agrement pentru desfășurarea activităților educaționale și de recreere pentru elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”;
2. Reamenajarea bazei sportive din curtea școlii gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza";
3. Amplasarea de mijloace de realizare a activităților outdoor cu copiii la Grădinița „Iulia Hașdeu”,
implementarea în teren începe până pe 16 noiembrie, iar proiectele sunt disponibile aici: https://bit.ly/proiecte-2021-bg.
Noile proiecte se depun online până pe 13 noiembrie 2022, pe site-ul Primăriei Câmpina: https://bit.ly/depune-2022. Pentru depunerea acestora, câmpinenii își vor crea cont pe platforma primăriei.
De asemenea, pentru înscrierea la buletinul informativ USR doritorii pot accesa pagina oficială: https://www.usr.ro/inscriere-newsletter/.
Câmpina își demontrează încă o dată unicitatea devenind primul oraș de acest nivel din România condus de femei - primar, viceprimar și administrator public. Dar ce spun liderii partidelor din alianța care conduce Câmpina despre recentele nominalizări.
Rodica Papuc, candidat PNL Prahova pentru Senatul României, a transmis un comunicat de presă în care își manifestă susținerea și felicită cele trei doamne de la conducerea administrației locale câmpinene.
Președintele PNL Câmpina, Rodica Papuc, se află pe lista Partidului Național Liberal pentru Senatul României ocupând poziția a doua.
Alegerile pentru funcția de președinte al României vor avea loc pe 24 noiembrie (turul I) și pe 8 decembrie (turul al II-lea). Unul dintre cei înscriși în cursa pentru Cotroceni este Cristian Diaconescu, candidat independent, al cărui program electoral poartă numele ”România respectată”.