Câmpineni pentru Câmpina – 170.000 de lei la dispoziția locuitorilor prin Bugetarea Participativă

Politică (Categoria articolului)

Am primit din partea USR Câmpina următorul comunicat, pe care îl redăm integral:

USR Câmpina a inițiat modalitatea prin care câmpinenii își pot vedea dorințele împlinite, bugetarea participativă. În perioada 26.10 – 13.11.2022 cetățenii pot depune online propriile proiecte pe care le doresc transformate în realitate.
Inițiativa bugetării participative, propusă de USR Câmpina, vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale comunității. Bugetarea participativă este o formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile locale.
Pentru ediția 2022, în derulare, suma bugetată este de 170.000 lei, iar etapele sunt următoarele:
20.10- 18.11: Mediatizarea procesului de bugetare participativă;
26.10- 13.11: Înscrierea online a proiectelor;
14.11-18.11: Dezbaterea proiectelor ce se vor desfășura în mediul online și la nivelul grupului de lucru, precum și validarea lor de către acesta;
18.11: Afișarea listei provizorii a proiectelor eligibile și a celor respinse;
19.11- 22.11: Depunerea contestațiilor;
23.11-25.11: Rezolvarea contestațiilor;
28.11: Afișarea listei finale a proiectelor admise în vederea supunerii la vot;
28.11-7.12: Votul proiectelor validate online, fiecare cetățean poate vota un proiect la fiecare categorie;
8.12: Întocmirea listei de ierarhizare a proiectelor în funcție de numărul voturilor și afișarea acesteia pe site-ul instituției;
9.12: Stabilirea proiectelor câștigătoare de către grupul de lucru.
"Prima încercare a acestui gen de inițiativă a fost în 2019, când propunerea depusă la Primărie nu a fost implementată. Doi ani mai tarziu, după ce am devenit consilier local, demersul a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 53 și modificat în acest an prin H.C.L. 151. La ediția de anul trecut, cetățenii au depus 19 proiecte din care 13 au fost declarate eligibile. Suma bugetată a fost de 170.000 lei, ceea ce a permis finanțarea a trei proiecte care au fost aprobate și în ședințele Consiliului Local. Sunt optimist că în acest an comunitatea, având istoricul ediției anterioare, va fi mai activă și vom avea mai multe proiecte de dezbătut", Liviu Dumitrache, președinte USR Câmpina.
Pentru cele trei proiecte câștigătoare ale ediției 2021, respectiv:
1. Amenajarea unui spațiu de agrement pentru desfășurarea activităților educaționale și de recreere pentru elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”;
2. Reamenajarea bazei sportive din curtea școlii gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza";
3. Amplasarea de mijloace de realizare a activităților outdoor cu copiii la Grădinița „Iulia Hașdeu”,
implementarea în teren începe până pe 16 noiembrie, iar proiectele sunt disponibile aici: https://bit.ly/proiecte-2021-bg.
Noile proiecte se depun online până pe 13 noiembrie 2022, pe site-ul Primăriei Câmpina: https://bit.ly/depune-2022. Pentru depunerea acestora, câmpinenii își vor crea cont pe platforma primăriei.
De asemenea, pentru înscrierea la buletinul informativ USR doritorii pot accesa pagina oficială: https://www.usr.ro/inscriere-newsletter/.

2222 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1569 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

2457 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

Alte stiri recente

231 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

176 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.