Infotrip despre sare, sănătate și turism balnear, organizat la SanConfind

Sănătate (Categoria articolului)

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDTP), în parteneriat cu Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, a organizat ieri infotripul "Sarea și sănătatea", eveniment la care au participat reprezentanții unor agenții de turism și tour-operatori importanți, jurnaliști din domeniul turismului, precum și reprezentanți ai unor instituții publice partenere ale APDTP.

Participanții au vizitat spitalul SanConfind din Poiana Campina, iar apoi au vizitat muzeele din Câmpina. La finalul infotripului, invitații au avut ocazia să încerce o procedură de recuperare chiar în Baza de Tratament SanConfind din incinta spitalului. Acest infotrip a fost încă o ocazie de promovare a turismului balnear, dar și a Câmpinei și împrejurimilor sale.
Centrul Medical SanConfind și-a deschis porțile în aprilie 2015, iar de atunci, pas cu pas, a început să scrie istorie în turismul balnear românesc. La Baza de Tratament a unității se folosește aparatură medicală de ultimă generație, dar și un izvor de apă sărată cu o concentrație salină foarte ridicată și o mineralizare totală de 321g/l, apropiată de cea a Mării Moarte. Este un izvor natural, a cărui apă a fost captată și direcționată spre spital prin conducte subterane. La SanConfind este adus și namol de la Techirghiol (păstrat în condiții speciale), care conferă tratamentelor balneo și procedurilor de recuperare o înaltă calitate și o eficiență sporită. Trebuie menționat și faptul că Poiana Câmpina beneficiază de o poziționare geografică extrem de prielnică turismului medical, în zona cu cele mai multe zile însorite din an, beneficiind totodată și de un aer puternic ionizat. 
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova reprezintă un parteneriat public-privat, înfiinţat în urmă cu 8 ani la iniţiativa ANAT, având ca membri numeroase agenţii de turism și hoteluri, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Câmpina, Primăria Breaza etc.

9407 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

218 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

1724 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1031 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.